LITE KURIOSA OM ANTIKRUNDAN...

...LÄSTE JAG FÖR EN TID SEDAN...


DYRA SAKEN
- En dam i sjuttioårsåldern kom en gång med två en meter höga vaser från Ryssland som visade sig vara värda en halv miljon - vardera. Och de står fortfarande i hennes tvårummare, för hon vägrar sälja dem. Det var något av det dyraste vi haft.

FÖRFALSKNINGEN
- Vår första förfalskning avslöjade vi i Lund 1991, en man kom med ett änglaskåp han köpt för 10 000 kronor. Ett äkta från slutet av 1800-talet kostar uppåt 40 000 så han trodde att han gjort ett kap. Skåpet var fint men helt nygjort. Det syntes på allt, gångjärn, snide och målning. Som det var nu borde han ha betalat max 800 kronor för det.

BESVIKELSEN
- En kvinna för ett tiotal år sedan hade köpt ett stort skåp i England, fantastiskt vackert från 1700-talet, och fick det värderat till 250 000. Hon blev besviken och sa "Va, inte mer?"

PUBLIKREKORDET
- Vårt publikrekord på plats var allra första gången, 1989, när vi spelade in på Kronborgs slott i Helsingör. Vi hade gått ut med annonser inför första programmet men förväntade oss ingenting - och så kom det tretusen människor till inspelningen. Så många har vi aldrig haft sedan dess.



MAN KANSKE SKULLE GE SIG UT O ROTA I DIVERSE CONTAINRAR O SOPRUM, MAN KAN JU FAKTISKT BLI RIK PÅ KUPPEN!!!   =D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0