INLÅSTA I KÄLLAREN.....

.....BLEV JAG OCH ANDERS IGÅR EFTERMIDDAG!!!!!


Vi var därnere samtidigt, han för att elda och jag för att hämta något och när jag är nästan uppe igen, hör jag hur nyckeln vrids om i låset!!!

"-Thilda låste dörren", skrek jag förskräckt till Anders, "tänk om hon tar bort nyckeln och inte får i den igen"!

I samma ögonblick låste hon upp dörren och stod där med ett stort leende på läpparna! Jag kan lova att jag hann tänka allt möjligt under dessa korta sekunder som dörren var låst.

I vanliga fall brukar jag ha både ytterdörren och källaringången  låsta, jag är ju lite larvig när inte min man är hemma, men jag känner mig tryggare om jag låst om mig, sådan är jag...  =)

Denna gång var dock båda dörrarna olåsta så vi hade tagit oss in i huset iallafall men jag kunde inte låta bli att tänka på, hur jag skulle löst det, om bara  jag och Thilda varit hemma! Då hade jag fått kraschat en ruta om inte hon klarat av att låsa upp!

För säkerhets skull tar vi i fortsättningen bort nyckeln från källardörren!  ;P



Hon är ett riktigt litet busfrö men här sover hon tryggt och drömmer säkert om nya små "hyss" hon kan utsätta mormor & morfar för..... <3<3<3


MÖTA VÅREN I PARIS.....

.....SKA MIN MAN GÖRA!!!!!


Jag är så avundssjuk på honom, han åker imorgon! Jag vill också till Paris!

Skämt åsido, han ska jobba ca tio dagar i Frankrike, inte i Paris utan åt Bordeaux till, men han flyger till Orly, Paris iaf!

(Hoppas han köper med sig någon god Champagne hem)  =D



NU TILL NÅGOT ANNAT.....


Jag har världens bästa "SYRRA"! Har inte fått tag på biljett till första hemmamatchen pga min egen dumhet att inte vara ute i god tid i år men nu har "syrran" fixat en till mig! TACK IGEN!  <3



Så nu ses vi den 12 April!  FORZA BAJEN!!!

KUNDE INTE SAGT DET BÄTTRE SJÄLV.....




SÅ SANT, SÅ SANT.....

FRITT FRÅN "SUBSTANS" MEN MED.....

.....EN DJÄVLA GLÄDJE SKRIVER JAG DETTA "ONÖDIGA" INLÄGG!!!!!


För att citera Per Morberg i senaste numret av tidningen TARA:

"Man kan klämma fram bajs men man behöver inte analysera skiten"

Ungefär så känner jag, mitt "ordbajseri" är mitt eget, jag bloggar inte för att lyckliggöra andra utan enbart för min egen skull, jag behöver inte redigera och tänka efter; "är det här tillräckligt intressant för andra att läsa", osv...

Jag ger fullkomligt f*n i om andra tycker mitt skrivande är intressant eller icke, det här gör jag enbart för min egen skull, förr hette det dagbok, nu heter det blogg, skillnaden är att dagboken var man ensam om att läsa (oftast iaf), medan bloggen är till allmän, om än dock frivillig, beskådning, och trots att somliga "drar upp allt i näsan" och överanalyserar mina ord, gång på gång, så fortsätter jag skriva på mitt sätt, om  vad & vem som helst, saker som retar/glädjer mig och allt annat mellan himmel & jord, UTAN ATT FÖRST BE "NÅGON/NÅGRA" OM LOV!!!!!

BTW, skulle jag skriva för andra så inte f*n skulle jag göra det gratis!!!!!









HAHAHA, VILKEN STRESS DE MÅSTE.....

.....JOBBA UNDER, DE PÅ 118 100, SOM SKA LETA FRAM  BLOGGAR, "SKUMLÄSA" DEM SAMT GÖRA EN KORT SAMMANFATTNING AV PERSONEN BAKOM BLOGGEN!!!!!


Jag har kommit fram till, att för att beskriva mig, POPBAJARE55, har "någon" behövt titta på ca tretton av mina senaste inlägg!!!

Jag skickade frågan:
 
"Vem är POPBAJARE55"?


Svaret jag fick löd:

"Popbajare55 är en vetgirig person som gillar att vara på torpet, har stor humor och tycker illa om elräkningar"!!!

Hahaha...Lite kul var det iallafall... =D


Nu till något helt annat.....

Som säkert någon/några redan uppmärksammat, har jag raderat två inlägg jag skrev sent igår kväll, jag var trött när jag skrev dem och de blev lite korta och otydliga, dessutom kunde de lätt missförstås så jag börjar om igen...  =D

Så här skulle det sett ut:

Jag är glad att jag inte bor i Jönköping, där nu nästan sexhundra personer insjuknat pga av att de ätit "dålig" mat på en pizzeria i staden!!!

Det kan hända överallt så jag håller mig till min egen mat i fortsättningen, så skönt att slippa äta något som andra haft sina äckliga fingrar i, man vet ju aldrig om andra är noga med hygienen innan de börjar "kladda" med t ex räkor eller skinka, själv tvättar jag naturligtvis ALLTID händerna noga innan jag börjar ta i råvaror!!!


Angående ordet HATA ska jag förtydliga mig lite, det är sant att jag verkligen hatar åtminstone en människa på denna jord, det finns några jag avskyr också men dessa individer kan jag stå ut med, den förstnämda står jag dock inte ut med att se anletet av ens en gång.

Nu kan jag, tack och lov, undvika denna vedervärdiga individ i verkliga livet, tyvärr dyker den fula nunan upp lite här och var på nätet ibland men då blundar jag bara och "bläddrar" vidare!!! 


SÅ VAR DET MED DET.....OVER AND OUT.....(som MatteLarsson säger)  ;P 




"FROSSADE" I BABYKLÄDER.....

.....GJORDE JAG OCH MALIN I LÖRDAGS!!!!!


Vi var på H&M och köpte en massa söta kläder till Vendela, därefter åkte vi för att pussa på den lilla, hon är så söt!!!



Vendela, 3 v...



Stolt moster Malin med sötnöten Vendela...



Stolt morfar...



Stolt "bonusmormor"...



Här är kläderna vi köpte...


Snart åker vi dit igen!!!  =D

IRRITATIONEN SOM UNDER EN TID SLAGIT.....

.....ROT HOS MIG ÄR PÅ VÄG BORT IGEN, JAG HAR INTALAT MIG SJÄLV ATT ISTÄLLET FULLSTÄNDLIGT IGNORERA DEN/DE/DET SOM ÄR GROGRUNDEN TILL ATT JAG ÖDSLAT MIN ENERGI PÅ NADA/ZERO/NOLL/MUPPKONTROLL!!!!!


Ibland kan det vara svårt att låta bli men då är det bara att  bita ihop och tänka på någon/något trevligare!!!  =D

Nu till en annan otrevlighet...Vi har fullt med snö igen, inte alls roligt, jag köpte penseer i lördags som jag skulle plantera om i krukor igår men vem f*n vill hålla på med sånt när det snöar??? Dessutom skulle vi samlat ihop gamla löv som ligger och skräpar men det var ju lika "kört" det!!! Förhoppningsvis försvinner snön i veckan...  :(

I lördags hämtade vi en hel del från torpet, vi ska dit nu på fredag och hämta det sista, förhoppningsvis får vi in allt som är kvar i ett lass. Våra vänner köpte det som vi inte ville/behövde ha kvar, skönt att allt löste sig till det bästa, nu kan vi åka och "hälsa på" vårt gamla torp då & då...  :)


KROGTIPS FÖR KVINNOR.....

.....OCH EN LITEN VINK FÖR MÄN!!!!!


När en kvinna står där i baren och softar med ett glas vin och det kommer fram en sån där kladdig karldjävel som inte vill ge sig, då ska hon bara se karln i ögonen och lugnt säga:


-Du, jag tycker du ska flytta till Gävle!


-Varför det? Frågar han säkert förvånad.


-Jo, för där behöver de en bock som ingen tänder på!

HEPP!!!!!  =D


VARNING FÖR PAPEGOJAN!!!!!



En dam kliver in i en zooaffär, får syn på en papegoja och blir genast förtjust i fågeln.


-Ursäkta, kan den tala och är den till salu? frågade damen.


-Jadå, men jag måste nog varna damen, uppfödaren drev en bordell.

- Jag är inte känslig och mina barn är stora nog att klara av lite fula ord, svarade damen och köpte fågeln.


Väl hemma placerar hon buren på ett bord i vardagsrummet och drar av skynket.


-Wow, en ny bordell och en ny bordellmamma, säger papegojan! Damen ler bara...


En stund senare kommer döttrarna hem och papegojan utbrister:

-Wow, en ny bordell, en ny bordellmamma och två nya horor!

Döttrarna tittat på varandra och ler, precis som deras mor hade gjort en stund innan...


Någon timme senare kommer maken hem och går in till sin familj i vardagsrummet varvid papegojan utbrister:
 
-Wow, en ny bordell, en ny bordellmamma, två nya horor men samma gamla kunder! Tjenare Torsten, hur är läget?


(Behöver jag tillägga att varken mor eller döttrar log denna gång)?


SÅ DJÄVLA HÄRLIGT.....

.....VÄDER VI HAR IDAG!!!!!


Solen skiner för fullt, små  vårtecken visar sig överallt och doften, bara doften av vååååår, gör mig lycklig!!!

Dags att dra på sig gummistövlar och bege sig ut för att börja städa i trädgården, "jag har en plan" (citatet är lånat från Jönssonliganfilmerna för er som inte redan visste det).

Planen går ut på att gräva upp en lagom stor bit av gräsmattan för att istället göra ett  krydd/grönsaksland där, jag har hyresvärdens tillåtelse redan, så nu är det bara att vänta på att tjälen går ur marken ordentligt.

Tanken är att odla salladslök, morötter, rädisor, dill, persilja, sallad samt några fler sorter, förslag någon??? I min lilla kryddträdgård har jag tänkt mig basilika, oregano och chilifrukter, tar gärna emot förslag på fler lättodlade kryddor, framöver lutar det åt att även bygga ett växthus för gurk- och tomatodling, ett litet för husbehov bara.

Nu är jag tyvärr inte innehavare av några "gröna fingrar" som mor min t ex, hon får allt att växa så det knakar, ni skulle se hennes balkong på sommaren, vilken blomsterprakt, men som sagt, inte ens ett lillfinger är grönt hos mig men jag tänker iallafall göra ett tappert försök, skam vore väl annat när man bor så underbart som vi gör!!!

Yngste sonen och jag har en annan plan också, hemligstämplad än så länge men kul om den går att genomföra, om så blir fallet, återkommer jag och släpper hemligstämpeln när allt är färdigt!!!


Måste även se till att röja färdigt i garaget så jag kan börja inreda min lilla LOPPIS som jag ska ha öppen några timmar varje Tors-Sön under April-September, jag har ju som bekant fyllt på mitt  loppislager under hösten/vintern, har haft bra sponsorer också, bl a  syrran och svärmor, för att nämna några, ett stort tack och all credit till er båda!!!


Det som  betecknas som skit av somliga, kan faktiskt glädja andra men sånt begriper inte människor som saknar allmänbildning och sunt förnuft...

DET ÄR INTE NÅGRA DYRBARA UNIKA.....

.....ANTIKVITETER DET HANDLAR OM PRECIS.....MEN VARFÖR TRO, ATT MAN ÄR DEN  "ENDA" SOM HAR RÄTT TILL DE FÅ  "MINNESSAKER" SOM FINNS....NÄR DET FINNS ETT ANTAL ANDRA,  SOM  HAR RÄTT TILL DEM OCKSÅ!!!!


DU är inte det enda barnbarnet, även om du "önskat" i hela ditt liv, att  det vore så... 

Förresten, en fråga bara:  "Har ni inte börjat byggt än"???  =D


Det gäller att hålla käften om sina planer tills de går i lås, om man inte vill att andra ska få sig ett gott skratt!!! Hahahahah..............




 




















TRO VAD NI VILL MEN DET VAR SLUMPEN SOM GJORDE.....

.....ATT DET BLEV JUST DET, FÖR EN TID SEDAN.....


Undermedvetet kan det naturligtvis ha varit så att jag valde det pga andra orsaker men jag tänkte inte på något/någon speciell den gången, inte vad jag kan minnas iaf...

Har faktiskt inte tänkt på det förrän idag, när jag läste mellan raderna på ett blogginlägg, och NEJ, det är inte dig det handlar om den här gången heller B!!!

Jag blir så glad varje gång någon/något får mig att skratta högt, som t ex detta, jag citerar slutet av en mening någon skrivit:

"...dom har inget som vi har allafall bara ett fattigt liv"  

För mig ser det ut som något mitt tioåriga barnbarn skulle kunna ha skrivit, dvs naivt och i talspråk (syftar då på "dom" som ska skrivas "de" i det här fallet samt "allafall", som skrivs  iallafall,  i alla fall eller som förkortning iaf, till sist ska det vara  kommatecken mellan "iallafall" och  bara samt punkt efter liv), sorgligt nog är det skrivet av en vuxen...

Så här i efterhand är jag glad att jag valde just det, eftersom nu någon tydligen "drog upp det i näsan" direkt och en  annan skrev en korkad kommentar, "två flugor i en smäll"  kan man säga, jag har faktiskt inte ägnat er en enda tanke på länge men nu har ni återigen lyckats förgylla min dag med att jag ännu en gång fått mig ett gott skratt på er bekostnad, det tackar jag för!!!  =D
 







 


HUMOR ÄR ROLIGT.....

.....ÄVEN PÅ LÅG NIVÅ IBLAND OCH DET GLÄDJER MIG NÅGOT OERHÖRT ATT JAG ÄR UPPHOVSKVINNA TILL EN SÅDAN LYCKA SOM DESSA INDIVIDER UTSTRÅLAR.....

Det kan inte vara lätt att försöka upprätthålla en "mogen" attityd dygnet runt, när man trots allt ännu är ett barn i mångt & mycket, fasaden brukar spricka lite då och då, speciellt när inte alla andra nickar bifallande till allt man säger eller gör...

Själv är jag i den åldern att jag kan tillåta mig att vara hur barnslig som helst utan att ursäkta mig inför någon, jag behöver inte anstränga mig eller tänka efter för att vara vuxen i vissa situationer, det går per automatik.  Jag har så mycket livserfarenhet i min ryggsäck, både på gott & på ont , att jag har "råd" att bjuda på mig själv, kan jag vara "kaffebröd" åt någon så bjuder jag gärna på det!!! Dessutom förstår och accepterar jag att människor har olika åsikter och inställningar vad det gäller liv & leverne, tyvärr har många svårt att göra detsamma!!!

För övrigt har jag den senaste tiden halkat in på ett annat forum några gånger, vissa personer där verkar iofs totalt blåsta, medan andra har totalkoll på sin verbala förmåga och  jag har fått mig många goda skratt av deras ibland otroligt kontroversiella åsikter!!!

Där snackar vi humor på hög nivå.....



JAG TAR RISKEN.....

.....ATT ÅTERIGEN BLI ANKLAGAD FÖR  "ÖVERANALYSERING" AV EN OCH ANNAN MEN JAG BETALAR GÄRNA DET PRISET.....


Det här är riktigt roligt (sett ur min synvinkel förstås)...


Ännu en gång har någon bemödat sig med att fixa till ett "fakenick" på BDB för att kunna "smyga" omkring anonymt bland mina bilder och kommentarer, mest troligt för att likt ordningsmannen i skolan, hålla koll på vad och vem jag skriver om/till samt min konversation med vissa andra.  I vanliga fall brukar jag bli ganska irriterad på dessa "smygare" men idag  skrattade jag så jag nästan kissade på mig, mest pga bristen på fantasi när det gällde nicknamnet!!! 

"Dagens" gick direkt upp på förstaplatsen i kategorin: "Jag som trodde jag var så smart och så var det tvärtom" !!!

Att kalla sig GRONBIT var nog det dummaste någon kunde göra om avsikten med  att  tassa in på mina domäner var att göra det obemärkt. Jag kan med all säkerhet även satsa en peng på, att denne någon  egentligen menade att skriva GRONVIT men "slant" på tangenterna, B och V ligger ju som bekant alldeles bredvid varandra.

Nu kan jag naturligtvis inte med 100 % säkerhet veta vem av mina antagonister som är den skyldige.  Jag anklagar inte heller någon specifik, jag har dock mina aningar men de behåller jag för mig själv!!!
 
Och visst, det är mycket möjligt att jag överanalyserar betydelsen av "nicket" men kopplingen till mitt grönvita intresse är allt för påtaglig för att vara en slump enligt mig, dessutom är det här min blogg och därför analyserar jag precis vad jag vill!!!



Jag fick mig åtminstone ett gott SKRATT idag igen.....TACK.....



ALLA HAR VI VÅRA OLIKA SÄTT.....

.....ATT SKRIVA OCH UTTRYCKA OSS PÅ.....


...Själv har jag t ex  valt att använda mig av 3-5 utropstecken/frågetecken när jag avslutar vissa meningar, detta för att understryka innehållet i meningen, jag anser inte att det är ett språkligt misstag, det är bara ett val jag gjort, precis som alla andra val jag gjort i livet...

Det är inte alltid så lätt för en "amatör" att skriva på ett korrekt sätt men jag anser mig ha tämligen god skrivkunskap och så gott som inga  problem med stavning, dock är jag medveten om att mina kommatecken och punkter  hamnar på fel ställe ibland...

Orden DEM och DE  verkar många ha svårt att använda på rätt sätt (detta är  inte menat som kritik mot någon ), vill bara få fram att för mig är det inga problem, jag "hör/ser" inom mig hur det ska vara...

Förresten så skriver  även många av "proffsen" galet ibland, ingen människa är nämligen fulländad!!!

Tack för mig.....

LITE VEMODIGT KÄNNS DET ALLT.....

.....ATT TA FARVÄL AV TORPET.....


Anders var inne i stan förut och sa upp kontraktet på vår lilla stuga...det hugger lite i hjärtat men det finns ingen som helst anledning att ha det kvar, nu bor vi ju på landet året om!!!

En ljuspunkt finns det dock med det hela, ett par vänner till oss ska hyra det istället!!! PERFEKT!!! De får ta över så fort vägen är körbar igen, vi ska bara hämta det vi ska ha själva, resten får de överta för en billig penning. Det gäller bl a kylen, spisen och sofforna.

Vi gör även en "deal" vad det gäller städning, både ute & inne. I princip har vi rätt till stugan ända till den 15 juni eftersom vi har betalat årshyra fram till den dagen, men nu är det ju som sagt ett par vänner som ska ta över så därför snabbar vi på det hela mot att de får forsla bort diverse bråte som vi lämnat efter oss!!!

Vi har tur med det där att slippa städa efter oss, vi gjorde en liknande  "deal" när vi flyttade från Klocket, där "bytte" vi t ex tre träpersienner  i vardagsrummet mot att de inflyttande tvättade fönstren själva (vilket jag aldrig skulle ha gjort, 8 fönster + 1 altandörr med sexsidiga glas blir 54 enskilda glas!!!), hehehe, men det var ju deras val som sagt...Jag städade  endast badrummet, gästtoan samt kyl/frys, resten tog de själva för att de fick flytta in ca 1 ½ vecka tidigare!!! Så otroligt skönt att slippa all målning i köket t ex!!! En alldeles utmärkt "deal" om ni frågar mig...

Men nu hoppas jag att det inte blir aktuellt med något flyttande på många år, det är nämnligen oerhört tröttsamt för en gammal räv som jag...






HURRA!!!!! VILKEN UNDERBAR ELRÄKNING.....

.....VI FICK DEN HÄR GÅNGEN!!!!!


Hur fan kan man bli glad över en elräkning kanske någon undrar??? Jo, det ska jag förklara för er!!!

Vi flyttade hit i mitten av november 2008 och för tiden mellan den 20 nov - 31 januari har vi betalat 12.665 kronor totalt i elkostnader!!! Detta beror på att vi fram till den 19 januari inte eldade utan använde oss av eluppvärmning istället. (Vilket vi i fortsättningen endast kommer att använda oss av om vi reser bort några dagar under vinterhalvåret)!!!

Så här har det sett ut:

Nov: 1687.- (Betalades i Dec)
Dec: 5129.- (Betalades i Jan)
Jan: 3768.- (Betalades i Feb)

Inte ett dugg roligt kan jag tala om!!!  :(

Men nu till "russinet i kakan"!!!  :)

Räkningen för FEBRUARI  (som ska betalas nu i mars) var på hela 730 spänn, därav min otroliga glädje!!!

Så ni ser...Man kan bli glad även över en räkning...  =D


OBS!!! OBS!!! OBS!!!.....

.....OBS!!!




Jag ska senare idag skriva ett inlägg om ELRÄKNINGAR, och för att det inte ska uppstå några missförstånd vill jag redan nu tala om att det INTE kommer att handla om någon/något annat än just...elräkningar!!!
 

MVH/Wivi...




Ibland kan det vara nödvändigt med lite framförhållning.....
   ;P

JAG MÅSTE VARA SYNSK.....

.....ELLER NÅT, JAG HAR "GENOM HELA RESAN" SAGT ATT ERNMAN ELLER UGGLAS SKULLE STÅ SOM VINNARE IKVÄLL!!!!!

Mycket riktigt kom de ETTA & TVÅA också!!!


Jag är otroligt lycklig över att det gick som det gick, trots att jag i vanliga fall avskyr detta "spektakel"!!!  Men äntligen har "folket" förstått vad som är "unikt" inom musikens ramar!!!  (Måste kanske förtydliga att det är min personliga  åsikt, det står naturligtvis var och en fritt att tycka annat).

MED VÄNLIG HÄLSNING...





"INTE DEN VASSASTE KNIVEN".....

.....BEDRÖVLIGT ATT SÅ MÅNGA SKOLKAR/SKOLKADE FRÅN SVENSKALEKTIONERNA.....


Citerar en mening jag såg någonstans:

..."dom som bara sitter och letar fel på andra är troligtvis bara avensjuka. och när dom är avensjuka sitter dom och letar fel på andra så dom ska känna sig aningen bättre."...

Ursäkta mig, men jag "ser"  bilden av en lätt förståndshandikappad tonåring framför mig när jag läser ovanstående rad, jag kan även "höra" dennes monotona rabblande av texten.....






Kategori: Åsiktsfrihet




MIN EGNA SYN PÅ.....

  .....SEKTLEDARE OCH DERAS ANHÄNGARE.....


Nedanstående mening är en bra beskrivning av en sektledare:

"Narcissistisk personlighetsstörning utmärker sig för överdriven känsla av betydelse och överlägsenhet"

Exempel på kända sektledare är t ex JESUS och HITLER , de båda fick en "svans av anhängare" som trodde "blint" på ALLT de sade och gjorde.
Undrar vad de har för osynlig dragningskraft??? Kan det kanske vara så att de egentligen är aliens???

I Sverige har vi väl alla  KNUTSBYPASTORN (även han en sektledare), i färskt minne, också en person med en otrolig makt att kunna få andra att dansa efter hans pipa, påminner lite om  hypnos tycker jag, för vem mördar en annan människa på befallning annars???

Även JEHOVAS VITTNEN är en sekt enligt mig, en extrem sekt med extrema värderingar som borde förbjudas i lag!!!

INGEN normalt funtad människa vägrar väl t ex att ge sitt barn någon annans blod om det kan rädda barnets liv???

De firar inte jul, födelsedagar eller andra högtider, jag hade en grannkvinna en gång i tiden som var med i Jehovas. Hon hade fyra små barn som storögda stod och tittade på när jag och min familj pyntade inför julen, gran och paket hade de aldrig sett förut!!! Likaså när vi firade någons födelsedag, det var beklämmande att se deras långa blickar,  det gjorde faktiskt riktigt ont i mitt mammahjärta !!!

Dessutom anses kvinnan vara en "lägre stående varelse" enligt dem och det övergår mitt förstånd att det överhuvudtaget finns några kvinnliga medlemmar. Men naturligtvis måste det vara så att de kuvats från födseln till att tro att de är mindre värda!!!

Till syvende och sist vill jag bara säga att jag tycker det är skrämmande med sekter, hur stora eller små de än må vara, officiella eller hemliga, personligen kan jag inte förstå hur så många människor kan manipuleras av en enda man eller kvinna.....står de på ett tak och har tio-femton meter ner till marken och sektledaren säger hoppa, så nog fan hoppar dårarna!!!!!



DETTA ÄR MINA ALLDELES EGNA ÅSIKTER OM SEKTER, SEKTLEDARE OCH DERAS MÄRKLIGA MAKT ÖVER ANDRA, TACK FÖR ORDET.....




Kategori: Åsiktsfrihet

KOMMENTAREN SOM INTE BLIVIT SKICKAD ÄN.....

.....HAR INTE BESTÄMT HUR JAG SKA GÖRA..... Uppdatering: Den är skickad nu!


Becka:
Varför har du "vinklat" dina elva "påståenden" som om det vore jag som anklagat dig för allt detta?
Nr "fem" & "sex" kommer ursprungligen från mig, resten är jag INTE "upphovskvinna" till! Dock har jag haft mer eller mindre synpunkter på dem, förutom den sista, som jag inte ens sett/läst någonstans!

Till vissa av er  som kommenterar här:
Vad är det ni inte förstår??? Varför har ni fått för er att negativ kritik ALLTID måste handla om avundssjuka???

READ MY LIPS:

(Jag tar det på "Svenska för nybörjare" så kanske det går in)

DU/NI har en ÅSIKT om NÅGON/NÅGOT.....JAG/ANDRA har en ANNAN ÅSIKT om samma NÅGON/NÅGOT.....Det stavas "åsiktsfrihet",INTE "avundssjuka".....En kurs i ordförståelse kanske skulle behövas...eller???

10 SANNINGAR OM MIG.....

Min vackra (<3men lite tokiga<3) dotter MALIN har utmanat mig att berätta TIO SANNINGAR om mig själv, så jag gör ett försök...

1. Fanatisk BAJARE (en stolt sådan som är otroligt tacksam att somliga inte är BAJARE trots sina grön/vita kläder (än en gång, ett stort tack)!!!

2. Småkryp är bland det värsta jag vet, först och främst spindlar, därefter kommer resten på delad andraplats! (På tredje plats kommer diverse småkryp på två ben).

3. Allergisk mot rena lögner om mig själv & andra! Åsikter får man ha om allt & alla ( det är vad de flesta kallar skitsnack men så länge man står för det man sagt/säger så kallas det åsikter enligt saol)!

4. Notorisk vinpimplare, jadå ett par gånger i veckan blir det allt lite "vinprovning" på amatörnivå!

5. Otroligt känslosam, gråter t ex lika mycket första gången jag ser en sorglig film som när jag ser den för femte gången! (Mina barn kan skriva under på det)!

6. Verbalt otrevlig mot människor när jag blir riktigt förbannad! De flesta förtjänar det, dock inte alla..

7. "Köttbulleräknare", ja man kan nog benämna det som OCD (googla om ni inte vet vad det betyder), eftersom jag måste räkna de små djävlarna när jag rullar dem och en gång till när jag steker dem, så med all säkerhet skulle jag få den diagnosen!

8. Hönsmamma (numera även hönsfarmor/mormor), oroar mig alldeles för mycket i onödan men kan tyvärr inte låta bli!

9. "Kvackelmagad" så till den milda grad att jag kan börja vomera bara av att höra någon prata om t ex snorlorskor! För att inte tala om när någon har vitt i mungiporna, sånt klarar jag verkligen inte av att se utan att magen vänder ut och in på sig!!!

10. Sist men inte minst är jag en mycket snäll, hjälpsam och ödmjuk människa trots att inte alla uppfattar mig som sådan. Men de har oftast förtjänat att istället få möta min Mr Hyde-sida!!!


Den här har cirkulerat runt så mycket nu så jag utmanar ingen speciell, den som vill göra den gör den helt enkelt!




 


TACK "GODE GUD" ATT INTE ALLA.....

.....MED GRÖN/VITA KLÄDER ÄR HAMMARBYARE!!!!!


Lite beklämmande bara att se plagg med dessa vackra färger på  "kroppar utan knoppar" ( ja egentligen menar jag utan hjärnor, men det rimmade inte så jag fick ta till en "nödlösning").

Samtidigt är jag oerhört tacksam för att somliga inte är BAJARE, och förhoppningsvis aldrig ens överväger att bli det heller!!! Det räcker så väl att ni skändar färgerna, det vore en ren skam om ni dessutom också skulle skända Söderstadion med er närvaro, hemska tanke!!!

Nu kan jag sova lugnt inatt, efter att ha fått bekräftat för mig att ännu ett "rikspucko" inte är BAJARE...


TACK.....

 

 

DET SOM GÖMS I SNÖ.....

.....KOMMER FÖRHOPPNINGSVIS SNART FRAM IGEN!!!!!


De vårtecken jag sett här den senaste veckan är nu återigen försvunna under ett vitt täcke. Fy fan så trött jag är på denna vidriga årstid!!!

Jag har aldrig varit och kommer aldrig  att bli någon vintermänniska, tacka vet jag sensommaren (då det brukar vara "lagom" varmt), och hösten, då träden skiftar färg så vackert och luften t o m doftar friskt, då trivs jag som bäst!!!

Därefter kommer våren och högsommaren, känner mig dessvärre inte "bekväm" i gassande solsken, jag uppsöker hellre en skuggig plats där jag kan sitta och lösa mina korsord!!!

Jag är "periodare" när det gäller korsord, från första dagen till den sista man kan sitta ute, t ex på altanen utan att röven fryser fast i stolsdynan, är jag en notorisk lösare av dessa rutsystem. Däremot händer det väldigt sällan att jag ägnar mig åt detta tidsfördriv under innesäsongen, varför vet jag inte riktigt men man är ju vanemänniska så jag får väl ha det som ursäkt då!!!


NU SKA JAG UT OCH TA ETT BLOSS.....






"INGET ATT BRY SIG OM....

.....DE SKRIVER BARA SÅ FÖR ATT DE ÄR AVUNDSSJUKA PÅ DIG.....


En väl använd fras bland er som vill försvara era hjältar/hjältinnor på diverse bloggar och andra communitys.

Det är inget som helst fel att vilja försvara den/det man tror på, att ha olika åsikter om saker och ting hör till de mänskliga rättigheterna, men kan man inte acceptera att inte alla tycker lika så är det bättre att hålla tyst!!!

Varför i hela friden tar ni för givet, att den som har en annan åsikt än ni själva och den ni försvarar, skulle vara avundssjuk???

Visst, det förekommer säkert, men inte i den utsträckning som ni  vill göra gällande!!!

Andra måste väl få tycka vad de vill, det får ju ni???

Somliga borde verkligen gå en kurs i ordförståelse för att lära sig skillnaden/betydelsen av vissa ord, t ex mobbing vs uttrycka sin egen åsikt, avundssjuka vs uttrycka sin egen åsikt, påhopp vs uttrycka sin egen åsikt osv, listan kan göras hur lång som helst!!!

KAN MAN INTE TA KRITIK SKA MAN INTE HELLER GE KRITIK.....





EN RÅ, GRÅ, MULEN KALL DAG.....

.....HAR VI HAFT IDAG!!!!!  :(


Trots det har vi varit ute och lekt i två omgångar, dock lite kortare stunder än vanligt. Efter förmiddagens utelek gick vi in och gjorde plättar, Thilda hällde i mjölet och jag de andra ingredienserna, sedan vispade vi ihop smeten tillsammans som vi alltid gör!!!

Jag hoppas verkligen att alla barn får smaka på hemlagade plättar någon gång!!! I de flesta fall brukar barn fullkomligt älska den enkla maträtten och även om vi vuxna inte känner likadant så måste vi iallafall tillaga den!!!

Själv tvingade jag mig att steka blodpudding när mina barn var små, alla fyra plus maken ville nämnligen ha det då och då till min stora fasa!!! Jag höll för näsan med ena handen och vände de vidriga "skosulorna" i stekpannan med den andra, ända sedan mitt  livs första och enda smakprov när jag började i ettan (jag mer eller mindre tvingades att svälja några bitar som dock "kom upp" på skolmatsalsgolvet lika snabbt igen), har jag varken tålt lukten eller åsynen av den i mina ögon vidrigaste maträtten som finns!!! Men vad gör man inte för sina barn??? (Och för sin man ibland också då)...  ;P

Vädret till trots gick vi som sagt ut på eftermiddagen också, vi tog en liten sväng runt husen och nedanför gäststugan stötte vi på de här!!!





Då blev man genast lite gladare till sinnes och återfick lite hopp om att våren snart är här!!!


EN TANKE SLOG MIG PLÖTSLIGT.....

.....VARFÖR SPYR SOMLIGA BLOGGARE GALLA ÖVER ANDRA MÄNNISKOR, T EX NÅGON I ETT  TV-PROGRAM,  NÄR DE SJÄLVA INTE TÅL KRITIK?????


JAG BARA UNDRAR.....

ALLDELES SVULLEN OCH RÖDMOSIG.....

.....ÄR JAG I ANSIKTET JUST NU, SER UT SOM JAG "PARTAJAT" EN VECKA I STRÄCK UNGEFÄR!!!!!


Anledningen är att jag för en stund sedan tittade på programmet om de Polska systrarna som sökte sina "rötter"!!! Det var så rörande att se dem pendla mellan hopp och förtvivlan, tragiskt nog var  båda deras biologiska föräldrar döda sedan 2001, det framkom senare i programmet att de omkommit i en brand. Glädjande däremot var att de "återfann" sina morföräldrar, mostrar & morbröder samt en äldre syster!!!

Jag är en mycket känslosam person, trots att många tror det motsatta, men de känner dock  inte mig personligen. Jag gråter ofta, både av glädje och sorg, de som verkligen känner mig vet att det stämmer!!! Jag skäms inte heller för att gråta offentligt, jag har otroligt svårt att hålla mina känslor inom mig, tyvärr inkluderar det även ilska och irritation vilket inte är så passande alla gånger men "that´s me"!!!

Det spelar heller ingen roll hur många gånger jag ser samma program, filmer  eller verkliga händelser, jag gråter lika mycket varje gång iallafall, jag kan bara inte låta bli att gråta!!!

En liten komisk "grej" med detta är att mina barn alltid förstått när det varit dags för mammas tårkanaler att börja flöda, otaliga är de gånger jag i "ögonvrån" sett deras huvuden vända sig mot mig, för att se om de ännu en gång gissat rätt!!! Jag kan bara bekräfta att det stämmer till 110%!!!

OVER AND OUT
(som Matte Larsson säger)

SÅ VAR DET DÅ ÅTERIGEN DAGS.....

....FÖR EN NY VECKA, DET HAR REDAN PASSERAT TIO AV DET NYA ÅRETS FEMTIOTVÅ , DE RULLAR PÅ SNABBT!!!!!


BARNBARN nummer FYRA, en liten tös, gjorde entré den förste mars, så nu är jag "bonusmormor" också!!! Det ska bli så roligt att få köpa babykläder igen och på lördag ska vi träffa den lilla för första gången!!!

De tre flickbarnbarnen är födda inom en 36-dagarsperiod ( 3/3 -99, 5/4 -06, 1/3 -09), dålig spridning på dem, eller hur???  =D  
Det är nog dags att börja köpa presenter redan nu till nästa års "stafettfirande"!!!
Pojkbarnbarnet är född den 27/12 -06, inte heller så väl "vald" tidpunkt med tanke på att det är julhelg då!!!
Men, men, det är "smällar man får ta", fina & söta är de iallafall och dessutom totalt oskyldiga till sina födelsedatum!!!



Gårdagen gick i lugna knop, vi var ute ett tag men det var blåsigt och ruggigt, efter en stund började det snöa, blöt tung snö var det, vidrigt!!! Lite av den ligger kvar idag...
Det var tydligen ett riktigt "busväder" på fler ställen i landet, Anders hade ett helvete att ta sig till Västerås, tog nästan dubbelt så lång tid än i vanliga fall!!!

Vi åt en mycket god Thaigryta med kycklingfilé till middag igår. Det var ett antal månader sedan vi åt någon rätt med just kyckling, vi har varit lite trötta på den sortens kött ett tag men nu smakade det gott igen!!!



Jag tog som vanligt en blandning av ingredienser som fanns hemma, det är inte ofta jag lagar mat efter ett redan färdigt recept, jag går hellre på Cajsa Wargs koncept, "man tager vad man haver" (det sägs iaf vara ett uttryck myntat av henne)...



Så här blev det färdiga resultatet, det smakade inte fy skam om jag får säga det själv, dessutom blev det över till matlåda åt Anders samt måndagslunch för mig & Thilda!!! (Sällan jag gör mat till ett helt kavalleri)  ;P


Måste också visa några av de fina sakerna jag fått av svärmor, vad bra jag haft det ett tag nu, har inte behövt lägga ett enda öre på några allmänna "Loppisar", jag har endast besökt mina "privata", dvs. Syrran & Svärmor och där var allt gratis!!!





(Tändaren är till för att rätt uppfatta storleken på sakerna)...





Fina grejer det här, nu ska jag bara hitta plats för dem också men det brukar ordna sig med det också till slut!!!


Nähepp!!! Dags att sätta fyr på pannan igen då!!! En nödvändighet att kunna även som kvinna när man har den varianten av uppvärmning, och det är inte ett dugg svårt att lära sig heller, bara man har viljan!!!
















KAN NÅGON SVARA PÅ VARFÖR.....

.....MAN FORTSÄTTER LÄSA VISSA BLOGGAR TROTS ATT MAN I STORT SETT RETAR SIG PÅ VART OCH VARTANNAT INLÄGG?????


Det finns bl a en blogg på MB, den ligger oftast bland de 25 mest lästa, varför förstår jag inte, men tyvärr är ju jag en av dem som bidrar till det!!!

Jag har följt den sporadiskt ett tag och lagt märke till att personen som bloggar har en djävligt taskig attityd mot andra som kommenterar hennes inlägg! Om det inte gäller hennes "rövslickare" förstås, de som endast skriver positiva saker om henne, för övrigt så godkänner hon knappt några negativa kommentarer alls, det slinker med en och annan ibland bara!

Jag kommenterade en bild där hon var iklädd grön/vita kläder, så här skrev jag:

"Hoppas du är  Bajare med tanke på klädernas färger!!  =D  FORZA BAJEN!!! /wivi

Jag menade absolut inget negativt, tyckte bara det var en kul grej att skriva så!!!

Och så här svarade puckot, jag citerar ordagrant samt med hennes egna särskrivningar och stavfel:

"För det första så är det en tomtenisse dräkt du vet "santas little helper" och sen så är Bajen lika mycket värt som en pis i rymden för mig"

************************************************************


Jag förstår inte varför hon var tvungen att "idiotförklara" mig, jag såg mycket riktigt att det var en tomtedräkt hon bar, däremot vet hon tydligen inte att TOMTEN ÄR BAJARE!!!  =D


När jag läste hennes svar så kunde jag naturligtvis inte låta bli att kommentera det klädval hon gjort inför en stundande kryssning! Självklart godkände hon inte denna kommentar, vilket jag förstod redan när jag skrev den men ungefär så här löd den:


"Lika lite värd som din självinstinkt då? Att du inte lägger dina pengar på en "charmkurs" istället för att åka på kryssning? Men förresten, du kanske ska jobba på båten? Med tanke på ditt klädval alltså!" /wivi

************************************************************


I mina ögon är kläderna alldeles för utmanande att "strutta" omkring i på ett kryssningsfartyg! Passar eventuellt in på en badstrand men inte mer!


Men som sagt, jag kan inte låta bli att läsa hennes patetiska blogg iallafall!!!  ;P







APROPÅ POPULÄRA UTTRYCK OCH ORD.....

.....SKULLE JAG VILJA "SÄGA" MIN MENING.....


Ordet SJUKT är ett "inneord" för tillfället, och det används oftast i helt fel sammanhang enligt mig.

Sjukt snygg
Sjukt söt
Sjukt fint.....Osv, osv i all oändlighet!!!

För mig är betydelsen av ordet sjukt något negativt, dvs att något inte är som det ska.
 
I bemärkelsen SJUK HUMOR, passar det in, alla har ju olika sorters humor som väl är, själv är jag inte speciellt förtjust i vare sig lyteskomik eller sexskämt med barn inblandade!!! Har även svårt för ironi om den går för långt!!!

Nu ska jag gå ut med mitt sjukt söta barnbarn, nej fy så illa det låter i mina öron!!!  :(
 
Nu ska jag gå ut med mitt mycket söta barnbarn klingar bättre i hörselgångarna!!!

(Vi ska tömma bilen på allt vi hämtade hos svärmor igår)!!!






"INTE FÖR ATT".....

....."URSÄKTA MEN".... BLA...BLA...BLA......OSV...OSV...I ALL OÄNDLIGHET.....

Mmm, ett "eget liv" är väl inte helt fel???





JAG ÄR IDAG VÄLDIGT GLAD ÖVER ATT.....

.....CAROLINE AF UGGLAS GICK VIDARE TILL GLOBEN!!!!!


Vilken inlevelse, vilken okonstlad människa, vilken naturbegåvning och vilken djävla  känslosam och skön låt!!!

Däremot kan jag fortfarande inte få in i min hjärna vad en låt sjungen på Grekiska har i den SVENSKA uttagningen att göra men orkar f*n i mig inte lägga mer energi på att fundera på det heller!!! (Som om det skulle hjälpa liksom)...

Dagen i övrigt har varit trevlig, vi var hos svärmor  på eftermiddagen och hämtade en massa grejer, fikade och pratade lite om "ditten & datten"!!! 

 
Här sitter THILDA i "gammelfarmors" knä och båda ser ut att inspektera nappen!!!

Därefter åkte vi och handlade på Ica Maxi och THILDA fick äntligen växla sina pengar från julklappsburken!!!



Det var över 450.- i den!!!

Påsen med pengarna var lite tung men hon ville bära den själv naturligtvis!!!



"Titta morfar, mina pengar" sa hon och tog upp lite och visade!!!



Hon fick köpa i stort sett vad hon ville och det här köpte hon:



Två sagoböcker, docknappflaska, docka med "Bobby Car" och naturligtvis nappar!!!



Plus två nappar till!!!  =D   Hon är verkligen "nappgalen" den ungen!!!

Lite pengar blev det över men de kan ju vara bra att ha när det behövs nya nappar t ex!!!











DET PORLAR I BÄCKEN.....

.....ELLER RÄTTARE SAGT, DET RINNER SMÄLTVATTEN I DIKET!!!!!


Det är också ett av de där mysiga vårtecknen som "poppar" upp här & där nu!!! På promenad med vovven i onsdags så hörde jag det härliga ljudet av porlande vatten, svårt att förklara med ett annat ord men alla som hört det någon gång vet vad jag menar!!!


Jag blir glad när jag hör det där ljudet, jag får en känsla av liv, glädje & hopp om framtiden, jämförbar med känslan man kände som liten, när man cyklade nerför en kullerstensbacke samtidigt som man aaaaa-ade och släppte tramporna några sekunder. Man kände sig som den lyckligaste människan i världen och fullkomligt osårbar!!!

Samtidigt symboliserar ljudet en form av frigörelse också, lämnar vinterns demoner bakom sig liksom, en bra idé om ni frågar mig, den ska jag ta mig tusan "anamma"!!!

Nej nu känns det som om jag börjar bli alltför "djup" i mitt filosoferande så jag avslutar med orden:


"LEV IDAG, IMORGON KAN DET VARA FÖR SENT".....

VAD ÄR DET FOLK INTE FÖRSTÅR?????

.....EN DANSTÄVLING GÅR UT PÅ ATT DEN/DE SOM DANSAR BÄST BLIR KVAR OCH INGET ANNAT!!!!!


ÖVRIGA KOMMENTARER ÄRO ÖVERFLÖDIGA!!!!!


Om jag någon gång kunde lära mig att sluta titta på dessa "tävlingsprogram"!!!

DEN HÄR KVINNAN GER MIG RYSNINGAR.....

.....AV VÄLBEHAG DÅ NATURLIGTVIS, DEN JAG PRATAR OM ÄR FÖRSTÅS LET´S DANCE GENOM TIDERNA VACKRASTE DELTAGARE, LAILA BAGGE, SOM ENLIGT MIG ÄGDE DANSGOLVET IKVÄLL!!!!!


Och NEJ!!! Jag har inte gått och blivit lesbisk, jag bara tycker så!!!


I mina ögon utstrålar hon en värme blandad med ödmjukhet (från ryggmärgen och ut på bara skinnet), som man inte ser hos många människor!!!


JAG HOPPAS VERKLIGEN DU STÅR SOM VINNARE I SISTA PROGRAMMET!!!!!

SNART ÄR DET DAGS.....

.....ATT "BÄNKA" SIG FRAMFÖR DUMBURKEN FÖR ATT KIKA PÅ LET´S DANCE!!!!!


Till det hade jag tänkt mig att smaska i mig lite av detta:



Mycket nyttigt!!!  ;D


Till middag åt vi hasselbackspotatis, tunna benfria kotletter, gräddsås, ärtor&morötter samt en enkel grönsallad, mycket gott!!!



MUMS!!!


Jag återkommer senare!!!

STARKT BEROENDEFRAMKALLANDE.....

.....ÄR DET ATT SPELA GUITAR HERO, DET ÄR JAG DEN FÖRSTA ATT SKRIVA UNDER PÅ!!!!!


Det är inte konstigt att t o m vi 50+ tycker det är så "himla kul"!!! Inte fanns det nåt sånt när vi var tonåringar, därför tar vi igen det nu!!!



FARMOR/MORMOR ROCKAR FETT!!!  =D

Nej nu måste jag in och "lira" lite till innan Thilda & Anders kommer!!!



DET GÅR FORT NÄR MAN HAR ROLIGT.....

.....KIM & BECKA VAR MED UT HIT IGÅR, VI KÄKADE TACOS (ANDERS VAL) SAMT MAKARONIPIZZA (KIMS VAL), DET SMAKADE GOTT!!!!!




För övrigt hade vi en trevlig kväll, som vanligt!!!

Anders skjutsar hem dem nu och tar med sig en annan liten "gäst" ut istället, THILDA ska vara hos oss i helgen och nästa vecka men då blir det bara hon och jag. Då ska vi baka, göra plättar (obligatoriskt), leta vårtecken, mata fåglarna och en massa annat skoj!!!



THILDA med sin "eviga" brödpåse!!!  =D


Hade gärna haft JULIA här också men hon skulle på något läger så det får bli en annan gång!!!



JULIA på ett av sina "otaliga" egopics!!!  =D


JULLAN är en "fena" på att ta fina närbilder, här kommer några av dem:







Hon är en duktig fotograf mitt "stora" barnbarn!!!  <3<3<3


Nu ska jag diska, lägga in en smutstvätt och fixa med lite annat innan "lilltrollet" kommer hit, då blir det annat att göra men det är bara skönt när det "rör på sig"!!!

Ikväll blir det till att glo på Let´s Dance igen och imorgon är det Andra Chansen i melodifestivalen, som sänds från min hemstad NORRKÖPING!!! Hoppas scenen och allt annat håller hela kvällen, vår son TOMMY har nämligen varit med och "riggat" det hela!!!  ;P

Pussokram.....  <3 





ÄNTLIGEN ETT LITET TECKEN.....

.....PÅ ATT VÅREN SNART ÄR HÄR!!!!!


När jag var ute med vovven för en stund sedan såg jag de här invid husväggen!!!



Jag är "urkass" på blommor men jag tror det är snödroppar & krokus, rätta mig gärna om jag har fel!!!  =D

Lalalalalala, jag tror f*n i mig att jag fick lite vårkänslor nu!!!

TODAY IS THE FIRST DAY OF THE REST OF MY LIFE.....

.....OCH JAG HAR BESTÄMT MIG FÖR ATT BÖRJA LEVA ETT SUNDARE LIV!!!!!


Nu får det vara slut med mina "nudelfrukostar", så idag blev det kaffe, juice & en "nyttig" smörgås istället!!!



En bättre start på dagen, eller hur???  ;)


Ska också börja röra mer på mig så jag tänker införskaffa ett "Fitness" eller vad det nu heter, till vårt WII, då har jag ett "eget litet gym" hemma, perfekt!!!  =D
 Känner att det inte är tillräckligt att gå ut med vovven eller att springa upp och ner i källartrappen när jag eldar!!!

Måste även försöka dra ner på min Cola Light-konsumtion som är ofantlig samt sluta vräka i mig  mängder av vit Toblerone & starka ostbågar i tid och otid!!! 

Vispgrädden i såser och grytor tänker jag däremot ALDRIG byta ut mot något "tunnare", då kan jag lika gärna sluta äta överhuvudtaget!!!

GRÖNSAKER äter jag gärna och ofta, däremot är jag sämre när det gäller frukt, för det räknas väl inte att jag då och då intar vindruvor i flytande form???

ÄPPLEN äter jag relativt ofta förresten!!! Jag brukar riva ner några saftiga Granny Smith i min supersmaskiga Tzatsiki (som jag för övrigt ska göra idag), dessutom äter jag Äpplepaj & Vaniljvisp ibland också!!!  =D


Jaja, ambitioner har väl alla, ska bli intressant att se om jag kan genomföra mina!!!

Nu ska jag iallafall ut och ta ett bloss!!!  *.*


IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG.....

.....FÖR DET ÄR JULIAS FÖDELSEDAG!!!!!


Tänk att det gått TIO år sedan du kom till världen!!!

Om du visste vad nervös farmor var innan allt var klart, din mamma ringde mitt i natten och sa att hon fått värkar och då kunde minsann inte farmor somna om igen!!! Din pappa bodde hos oss i Skärblacka vid det tillfället och eftersom farfar jobbade i Stockholm så skulle vår vän, Micke B skjutsa in din pappa till BB när det var dags. Farmor som var lika vimsig då som jag är nu, trodde det var jättebråttom så jag ringde och väckte stackars Micke B direkt (han bodde/bor i Söderköping), o han satte fart hem till oss med en gång!!!

Din pappa var något lugnare än farmor som väl var, jag klättrade nästan på väggarna, jag skakade och grät av glädje, ÄNTLIGEN  skulle jag snart få se & hålla i mitt första barnbarn!!!

När jag sansat mig lite så fixade jag kaffe till oss tre, det var inte så "akut" bråttom som jag trott, din mamma hade inte åkt upp till BB ännu!!!

Micke B skjutsade iallafall in din pappa framåt morgonen, det var gott om tid kvar, du föddes inte förrän prick halv tre på eftermiddagen!!!

För farmor kändes det som en "evighet" innan din pappa & mamma ringde och berättade att de fått en liten FLICKA!!!

Farmor älskar dig så otroligt mycket, men det vet du redan, eller hur???

Och som jag brukar säga till Dig: "Jag älskar ALLA mina barnbarn lika mycket, men jag har älskat dig LÄNGST!!!


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3




OBS!!!
En liten rättelse bara!!!
Din mamma ringde oss vid ettiden på natten och sa att "vattnet gått", värkarna började först vid sextiden på morgonen!!!






DET FINASTE JAG HAR.....

.....ÄR MINA BARNBARN!!!!! ROLIGT TILLSAMMANS HAR DE OCKSÅ IBLAND, TROTS ÅLDERSSKILLNADEN PÅ SJU ÅR!!!!!







SPEXA KAN DE OCKSÅ!!! <3<3<3




GE MIG KRAFT.....

.....FÖR NU HAR VI FULLT MED SNÖ HÄR IGEN!!!!!


STOPP!!! Nu får det vara nog med skitväder, jag vill inte ha mer snö, jag har åkt pulka några gånger den här vintern, det är bra nu!!!

Jag vill göra ordning på min altan, jag vet precis hur jag ska ha det, allt är planerat & möblerat i mitt huvud redan och jag som alltid klagar på att det är för varmt i solen på sommaren ska aldrig mer nämna ett ord om det!!! Bara det kunde bli varmare snart!!!

Jag längtar efter att få fixa med blommor och kryddörter, ser t o m fram emot  att få klippa den oändliga gräsmattan, jag vill också få igång mitt lilla "projekt" i garaget snart!!!

Sist men absolut inte minst ser jag fram emot FOTBOLLSSÄSONGEN 2009!!!


RUGGIGT MARSVÄDER.....

.....ÄR DET I SANKT ANNA IDAG!!!!!


Det har blåst hela dagen, snöade lite förut och nu regnar det!!! Inget vidare skönt att gå ut med vovven i det här vädret men det är ett nödvändigt ont som måste göras om det så stormar!!!  :(

Köpte tjugo tulpaner till mig själv igår men hittade inte min tulpanvas, jag fick ta en vanlig blomkruka istället, jag älskar tulpaner, de representerar början på våren för mig, även om den idag känns mycket avlägsen!!!





JAG HAR VALT ATT TA BORT.....

.....MINA TVÅ SENASTE INLÄGG, JAG VAR "BAKIS" OCH PÅ DÅLIGT HUMÖR OCH SKREV DEM I ILSKA OCH FRUSTRATION!!!!! DOCK STÅR JAG FAST VID MINA ÅSIKTER!!!!!


Tyvärr tenderar jag att sjunka till sandlådenivå vissa gånger när jag retat upp mig på någon/något, det är ingen bra egenskap men nu är jag den jag är och det står jag för och jag är inte sämre än att jag kan erkänna det!!! Så gott som alla människor har någon sida som inte är särskilt tilltalande, det här är min och jag skriver INTE detta för att "ursäkta" mig utan det är helt enkelt bara ett krasst konstaterande!!!
Vill också klargöra nu direkt att jag INTE kommer att godkänna några kommentarer om ovanstående, det är ett avslutat kapitel för mig och jag går vidare med återfunnen positivitet och energi!!!


Nu till något roligare!!!

Har som sagt varit och firat JULIA, hon fick vita tulpaner, påslakansset (grått/svart/vitt som är färgtemat i hennes rum), High School Musical3-filmen samt ögonskugga från oss och Malin/Thilda. Jag har också skickat efter ett överkast samt två kuddfodral, svart på ena sidan och grått på andra som hon ska få när de kommer!!! Vi fick Sandras goda smörgåstårta, den satt fint som alltid!!!  =D

Sen var vi inne en sväng hos svärmor och P, de ska flytta så jag har fått en massa saker som vi ska hämta på lördag, dock var jag tvungen att ta hem de här idag, tycker de är så vackra!!!



På vågen fick min för dagen nyinköpta Hortensia stå, med lite tur överlever den säkert en vecka eller två!!!




Hittade tre böcker på ICA MAXI, Stephen King är en av mina favoritförfattare, har nästan alla böcker av honom som getts ut på Svenska, boken i mitten köpte jag för att den innehåller vackra bilder...



De här "miniböckerna" köpte jag till THILDA så att hon kan börja träna på färg, form,siffror & bokstäver tillsammans med mig!!!



Snart är det dags för mig att "krama kudden", ska bara bli färdig med eldningen samt släppa ut vovven så han får lätta på trycket!!! ;D

NATTI-NATTI BLOGGVÄRLDEN.....

DE TRE SENASTE GÅNGERNA.....

,,,,,JAG VARIT UTE OCH RÖKT IKVÄLL SÅ HAR JAG HÖRT EN UV (ELLER UGGLA), SKIT SAMMA, HOA SOM OM DEN VAR I NÖD!!

Eftersom jag har en mycket livlig fantasi så inbillar (?) jag mig naturligtvis att det är en "släkting "till den som flög in ( och stendog) i vår bil för ett tag sen!! Nu är antingen den eller en släkting till den här för att hämnas!!

Hehehe...För mycket vin och/eller för livlig fantasi?? Döm själva!!


Over And Out..........



RSS 2.0