JAG SÄGER BARA: MALENA ERNMAN!!!!!

JAG FÅR "STÅPÄLS" VARJE GÅNG JAG HÖR DEN MÄNNISKAN SJUNGA OCH IKVÄLL VAR INGET UNDANTAG!!!!!

SÅ LÅTER EN VINNARE!!!

Kombinationen av opera och vanlig sång bemästrar hon fenomenalt enligt mig och jag bara älskar det!!!

AGNES är vacker och har vuxit in i rollen som artist sedan hon vann IDOL 2007 (?), hennes låt blir säkert en "radionötare" för en tid framöver...

SARAH D F sjöng som vanligt vackert  och SUSANNE A likaså!!

THORLEIFS var jag galen i som ung, vem i min ålder (och äldre/yngre??)  har inte snyftat och våndats till "Gråt inga tårar" ??? Men här hade de inget att göra enligt mig!! Lika lite som SCOTTS har i MF att göra!!  (PR_kupp eller?? Med tanke på dansbandstävlingen nyligen..)

Grabbarna från NORRKÖPING gjorde ett proffsigt framträdande trots deras ringa ålder,  dock har jag svårt för den sortens musikstil men höll en tumme i smyg för dem iallafall, de representerade trots allt min hemstad!!  (Dessutom är en av medlemmarna lillebror till en kusin till mina barn, lite invecklat kanske men så är det!!)  =D

För övrigt har jag inget att tillägga.....

Puss & Kram, Vi Ses På Stan!!!



ÅTERIGEN FICK JAG, SOM SÅ MÅNGA.....

.....GÅNGER FÖRR, EN BUKETT ROSOR AV MIN ÄLSKLING NÄR HAN KOM HEM FRÅN VÄSTERÅS IGÅR KVÄLL!!!!!



Här behöver det inte vara en speciell dag eller en viss anledning för att jag ska få blommor, jag får en bukett då och då och har fått det i snart 27 år!!!


"Lillpluttan" bänkade sig som vanligt framför tv:n för att se på film så fort hon kom innanför dörren, ja jag fick ett par pussar först förstås!!!



Här äter hon äppleklyftor och efter det så åt hon Pringles chips som hon älskar!!!

För en stund sedan åkte Anders in till Norrköping, trots att vi inte skulle åka någonstans idag egentligen men han var tvungen att åka till returen med en del grejer. Han tog med sig THILDA som ska vara hos sin farmor & pappa till imorgon, farmor jobbar ofta och vill passa på att låna henne ibland när hon är ledig, och jag som "bara" går hemma kan ju låna henne i stort sett när som helst så inte missunnar jag farmor att få rå om det lilla charmtrollet!!! THILDA har en helt underbar
farmor och pappa, det är jag så glad över!!!

Jag ska väl fortsätta att röja här hemma nu men först ska jag diska, eldningen är avklarad  så nu har jag varmvatten igen!!!


NU GÅR VI MOT LJUSARE TIDER.....

.....OCH FÖR MIG ÄR DET DÅ DAGS ATT BYTA GARDINER!!!!!


Bort med de tjocka mörkbruna i matrummet och dit med en läcker "vårgardin" istället!!! 

Problemet var bara att jag endast hade en gardin, ja jag har egentligen massor av gardiner men ingen som jag tyckte passade just där!!! 

Så igår åkte stora "sysaxen" fram och vips hade en gardin blivit två  och eftersom fönstret är relativit litet så gick det alldeles utmärkt att göra så!!! (Såsmåningom ska jag fålla kanterna men just nu har jag ingen lust)!!!   =D



Jag fullkomligt älskar färgerna & mönstret!!!  :)


Ikväll kommer Anders hem och han har då med sig en liten "speciell" gäst som heter THILDA!!! Malin ska bort tidigt imorgon och det körde ihop sig med barnvakt och vem ställer upp då om inte mormor & morfar!!! Men det är bara roligt att ha henne här, hon förgyller verkligen våra dagar det lilla älskade charmtrollet!!!!!!



THILDA vill ha mormors kamera...<3<3<3


Imorgon ska vi försöka röja lite till i garaget, jag har gjort en del den här veckan men vissa saker är för tunga att hantera när man är ensam så nu tänkte jag "utnyttja" min man lite som bärhjälp!!!


På söndag ska vi åka in till Norrköping för att fira vår stora prinsessa JULIA som fyller hela 10 år den 3 mars!!!



JULIA är farmor & farfars första barnbarn och vi älskar henne otroligt mycket!!!  Hon har även "hjärtat på rätta stället"  precis som farmor, dvs i BAJEN och har varit med mig ett antal gånger på SÖDERSTADION och stått i klacken på norra!!!

Snart är det dags igen och för första gången ska hon följa med på första hemmamatchen, då vi fanatiska Bajenanhängare i samlad trupp tågar från Medis till Söderstadion, vilt påhejade av folk på trottoarerna och i fönstren!!!



Vilken folkfest det är alltså, jag blir alldeles varm i mitt grön/vita hjärta när jag tänker på det!!!


Nej nu måste jag ta hand om lite städning o annat nödvändigt ont, ikväll blir det att bänka sig framför tv:n med ett glas "vitt" och kolla på Let´s Dance tillsammans med min man och lilla Thilda (men hon kommer säkert bara att springa fram o tillbaka med sina små muggar o bjuda oss på kaffe)!!!

Lite Guitar Hero kanske också hinns med, vem vet???

So Long så länge.....

ÄR DETTA SPECIELLT "SNYGGT".....

.....OCH ETISKT GJORT AV EN "ANTIKEXPERT" EGENTLIGEN?????


I varje program så springer två s k  "antikexperter" runt på olika LOPPISAR och försöker hitta "fynd" för en billig penning som sedan säljs på auktion, det är någon form av  inbördes tävling mellan de två som går ut på att se vems "fynd" som blir dyrast på auktionen, iofs lite skoj för oss tittare och det brukar inte röra sig om någon överdriven värdestegring, ibland blir föremålen t o m osålda!!!

Men i gårdagens ANTIKRUNDAN ( som för övrigt var inspelad i Söderköping), hittar en av dem ett par ljusstakar i mässing (?) och får köpa paret för 50 riksdaler!!! Naturligtvis har han redan spanat in att de var värda ett antal femtiolappar mer, han är ju expert och känner till de olika stämplarna, vilka kan vara svåra för en oerfaren loppisförsäljare att tyda!!!

Mycket riktigt så gick de sedermera för 2300 pix på auktionen, man kan ju alltid hoppas att den stackars loppisförsäljaren fick de pengarna!!!

Nu kommer antagligen många att skaka på huvudet och utbrista: "Men får inte försäljaren skylla sig själv om han/hon inte kollat upp stämplarna innan, och det är ju kul när man gör ett riktigt klipp"???

Visst bör man kolla upp vissa sakers värde men är man "ny" i branchen så kanske man inte tänker så långt!!!

Naturligtvis är det kul när vi glada amatörer  lyckas göra ett klipp någon gång, vilket inte händer allt för ofta men är det egentligen riktigt rumsrent när en "expert" gör ett sånt klipp istället för att upplysa försäljaren om ljusstakarnas egentliga värde???

Hade han köpt dessa ljusstakar som privatperson hade jag inte reagerat men nu var han där i sin yrkesroll och dessutom spelades det hela in för att sändas i tv, jag gillar inte förfarandet och tycker inte det är moraliskt försvarbart, detta är min åsikt och den står jag fast vid!!!

Jag har själv för många år sedan, i början av min "Loppiskarriär" gjort bort mig på några saker jag sålde mycket för billigt, bl a blev jag "lurad" av en som ofta åkte runt på mässor och var mycket kunnig när det gällde antikviteter , sedan dess kollar jag noggrant upp de föremål jag misstänker kan vara värda en rejäl slant!!!


ATT BLOGGA ÄR SOM ATT "STRIPPA".....

..... OCH MED DET MENAR JAG INTE DEN TRADITIONELLA "STRIPPEN" DÄR MAN SAKTA & SENSUELLT TAR AV SIG KLÄDERNA SAMTIDIGT SOM MAN "ORMAR" SIG KRING EN STÅNG,  UTAN DET JAG MENAR ÄR ATT MAN UTFÖR EN "SJÄLSLIG STRIPTEASE".....


Jag har alltid älskat att skriva, dagböckerna har blivit ganska många genom åren, tyvärr har mina tidigaste alster försvunnit i någon flytt för många år sedan men jag har en hel del kvar att gå igenom någon gång!!!

I bloggen skriver jag av mig i både glädje, ilska & sorg, dock händer det att jag raderar inlägg som är skrivna i ilska, jag tänker inte särskilt rationellt när jag är förbannad men det gör väl ingen egentligen!!!

Att en del som kommenterar det jag skriver inte har samma inställning till saker ock ting är bara bra, jag kan ta både ros & ris, så länge det handlar om konstruktiv kritik alltså, däremot betackar jag mig för rena påhopp och/eller lögner om mig som person!!!

Alla kan inte gilla alla, ibland stämmer inte kemin helt enkelt, i "verkliga livet" brukar jag känna sånt direkt, i bloggvärlden är det lite knepigare men det kan räcka med att läsa några inlägg i en blogg för att få samma känsla som
IRL!!!

Andra får tycka precis vad de vill  om mig, mitt liv, mitt skrivande etc. etc. ÅSIKTSFRIHET måste få finnas, både här och ute i samhället, tyvärr är det inte alltid så och dessvärre förblir det nog en utopi (
"En god plats som ingenstans finns")!!!

Sorgligt nog så har en del människor svårt att skilja på åsikter och lögner och det kan ställa till stora problem för den som drabbas...
 
Ibland kan också lite från början oskyldigt skvaller få onödiga konsekvenser enbart för att ett litet ord utelämnas eller byts ut, här är några exempel på vad jag menar med det:

...Kajsa säger till Elsa: -"Har du hört att Stina vill skiljas från Pelle"??? 
Elsa skyndar sig hem och ringer till Anna: -"Har du hört att Stina & Pelle ska skiljas???
                    --------------------------------------------------------------------------------------
Kajsa till Elsa: -"Bettan blödde lite igår så hon trodde hon skulle  missfall"!!!
Elsa ringer till Anna: -"Bettan blödde igår så hon fick antagligen missfall"!!! 

Ni ser själva vad ord kan ställa till!!!

Jag ska även bjuda er på ett exempel som handlar om mig själv!!!

För några år sedan åkte jag & Anders med ett par kompisar i deras jänkare, vi skulle festa lite. Bilen stod på parkeringen utanför ägarens bostad, han var inne och hämtade något, Anders stod o pinkade i en buske och jag satt kvar i bilen och smuttade på en cider.
Inom en vecka nådde ryktet fram till mig, jag skulle enligt ryktesspridaren ha 
stått på parkeringen och halsat ur en pava vin!!! 


SENSMORAL: "Man bör vakta sin tunga innan man låter den tala"

                        *****************************************


Nu ska jag göra biffar som min dotter har bestämt att vi ska äta till middag så "
OverandOut" som Matte Larsson säger...  =D





 












EN "FRI" UTMANING.....

.....HITTADE JAG FÖR ETT TAG SEDAN HOS majsan47 MEN NU SOM FÖRST HAR JAG TID ATT GÖRA DEN!!!!!


Först skriver man ner de fem maträtter utmanaren avskyr mest samt kommenterar dessa!!! Därefter skriver man ner de fem maträtter man själv aldrig skulle kunna tänka sig att äta!!! OBS!!! Mina kommentarer inom parentes!!!

Majsan skrev följande:

1. Strömming                    ( Det gillar jag! )
2. Fiskbullar på burk       ( Ätbart i nödfall! )
3. Blodpudding                 ( Oätbart! )
4. Entrecôte                      ( Går ner men föredrar oxfilé! )
5. Mannagrynsgröt         ( Gott! )


Här följer mina värsta maträtter:

1. Blodpudding                ( Första och enda gången jag smakat det var i ettan och jag spydde i skolmatsalen! )
2. Lutfisk                          ( Mår illa av lukten t o m! )
3. Paltbröd                       ( Luktar illa och ser illa ut också! )
4. Tunga                           ( Fick "tungspetsen" på tallriken när jag låg på sjukhus en gång, jag smakade inte ens! )
5. Sniglar                         ( Har smakat  men när jag såg trädgårdssniglarna framför mig tog det  tvärstopp! )  


Jag utmanar ingen speciell men om någon antar utmaningen så länka gärna till mig!!!  =D    

PENGARNA TILLBAKA.....

.....PÅ KONTOT FRÅN TIDNINGEN!!!!!


Alla vi som fick våra "kärlekshälsningar" införda på "fel" dag fick tillbaka de 29 kronorna som annonsen kostade!!! Inte för att 29 kronor är hela världen men för principens skull var det bra att de gjorde så.


URSÄKTA MIG MEN.....

.....VARFÖR TAR MAN MED EN LÅT PÅ GREKISKA I DEN SVENSKA MELODIFESTIVALEN?????


Och NEJ, NEJ OCH ÅTER NEJ, jag är inte rasist för att jag reagerar negativt mot det!!!

Min åsikt är bara den att antingen sjunger man  på Svenska eftersom det är vårt språk eller på Engelska för att det är det ledande världsspråket!!! Svårare än så är det inte!!!

Jag ska gå händelserna lite i förväg med ett fiktivt exempel:

Ponera att det skulle gått så illa att låten tagit hem segern i "Golfbollen" (läs: Globen)...Därefter skulle den sedan representera SVERIGE i Moskva...I mina ögon hade det varit en ren skymf mot vårt land och vårt språk!!! Jag skulle inte för mitt liv kunna tro att Grekland skulle tillåta ett bidrag framfört  på svenska, att representera dem!!!

Jag har inget emot varken Grekland, Greker eller Grekiska sånger, jag hade reagerat på exakt samma sätt om det gällt Spanska, Kinesiska eller vilket annat språk som helst (förutom Svenska & Engelska då förstås),  det känns bara så djävla fel helt enkelt!!!

VAR ÄR VÅR PATRIOTISM PÅ VÄG NÅGONSTANS???
  (Ordet patriotism = ett uttryck för lojalitet och kärlek till det egna landet, är för övrigt Grekiska och kommer från ordet patriôtês = landsman)


LÄGG NER HELA SKITEN ISTÄLLET, DET BLIR VÄL IALLAFALL NÅGON ÖSTSTAT SOM TAR HEM SEGERN SOM VANLIGT!!!

SÅ KAN DET GÅ.....

.....OM INTE HASPEN ÄR PÅ!!!!!


Innan vi åkte hem från Norrköping igår så var vi inne en sväng på City Gross för att kompletera lite matvaror som fattades här hemma samt införskaffa lite läsk, chips & godis, det är ju sportlovsvecka och då får man "fuska" lite o låtsas att det är "lördaghelaveckan"!!!

Jag var naturligtvis "tvungen" att ta kort även i affären så det här var det första jag tog! Det är min äldsta son Kenneth som kör vagnen, han ville följa med oss ut ett par dagar och det var helt ok, han behöver äta mammas goda mat ibland!!!



Nåväl, när de närmade sig  så bad jag dem stå stilla för att få en bättre bild, de stannade och jag backade några steg med påföljd att jag snubblade över en ståtruck, jag förstod att jag skulle ramla i golvet så jag höll upp huvudet och kameran, landade på "baken" och högra armbågen och började asgarva!!! Kenneth o Julia skrattade också, Thilda förstod nog inte vad som hade hänt!!!

I bilen såg jag detta "konstiga" foto och insåg att jag måste ha tagit det när jag föll!


 
Jag skrattade så jag höll på att pinka på mig!


När jag väl kom på benen igen så fick jag min bild trots allt!!!




Det hela slutade lyckligt & väl med endast en öm armbåge samt ett minne för livet att skratta åt!!!



HISTORIEN OM "DEN BORTGLÖMDA KÄRLEKSFÖRKLARINGEN".....

.....TILL MIN MAN HAR LÖST SIG NU!!!!!


I dagens tidning fanns det TVÅ HELSIDOR  med AllaHjärtansDaghälsningar!!!

Pga ett "tekniskt problem" så hade dessa inte blivit införda i lördags men ok, "bättre sent än aldrig" får man väl säga då!!!


Jag har haft fullt upp ett par dagar nu så därför har jag inte hunnit blogga, tiden har gått åt till mina två barnbarn samt lite annat också förstås!!!

Idag hade vi iallafall besiktning av vår förra bostad och den gick igenom med "blankt papper"!!! Så underbart det kändes när det hela var över, nu förstår jag hur en del människor känner sig inför sin bilbesiktning, usch vad man våndas!!!


Dessutom ville de nya hyresgästerna flytta in tidigare och vi gick med på det om vi endast behövde "grovstäda", dessutom fick de ta över våra träpersienner och diskmaskin på villkor att de tvättade fönstren själva och det var ok!
Naturligtvis städar vi toaletterna, spisen samt kyl/frys ordentligt, det är ju en självklarhet!!!


Nu är det dags att krama kudden, imorgon hoppas jag att jag har lite mer tid över till bloggen, har massor att skriva om!!!


NATTINATTI.....


JAG SA JU ATT DET INTE VAR SLUT ÄN!!!!!

.....TACK NT-ÖD (NORRKÖPINGS TIDNINGAR), FÖR ATT NI "GLÖMT" FÖRA IN MIN ALLA HJÄRTANS DAG-HÄLSNING TILL MIN MAN!!!!!




Jag vill gärna ha tillbaka mina 29.- som ni dragit från kontot, pengarna är inte det primära men vem vill betala för ingenting???



SÅ HÄR VÄLFYLLT ÄR INTE.....

.....VÅRT BARSKÅP JUST FÖR TILLFÄLLET!!!!!




När detta foto togs var vi ganska nyligen hemkomna från en "minisemester" i Danmark!!! Det var i slutet av augusti 2007 som jag, Anders samt Kim & en av hans kompisar intog Köpenhamn, vi hade två dubbelrum på ett ganska fint hotell, det var bara det att från våra fönster hade vi full uppsyn ut mot ISTEDGADE, Köpenhamns  motsvarighet till MALMSKILLNADSGATAN i Stockholm!!!

Våra "ynglingar",  som hade rummet vägg i vägg med oss tyckte det var högst intressant att sitta på första parkett (i ett varsitt fönster), dricka bira och titta på de minst sagt promiskuösa unga damer som gick Istedgade upp och ner, timme efter timme nästan ända fram till gryningen!!!

I vår/sommar någongång ska vi nog försöka ta oss en tripp till Tyskland istället, dock utan några andra i släptåg än oss själva!!! Dessutom äro de alkoholhaltiga dryckerna mycket billigare där än i Danmark och framför allt enormt mycket billigare än i Sverige!!!

DEN KVINNLIGA HJÄRNAN VS DEN MANLIGA.....

.....HAR DU NÅGONSIN FUNDERAT ÖVER HUR EN KVINNAS HJÄRNA FUNGERAR?????


Det är enkelt att förstå om du kollar in den här bilden:









Varje liten blå kula är en tanke på något som skall göras,
eller ett beslut som skall tas eller ett problem som skall lösas. Mannen har det mycket lättare, han har bara 2 kulor ......
och de sitter inte ens i hans huvud.




JAG TROR JAG SMÄLLER AV SNART.....

.....ANDERS HAR MED NÖD & NÄPPE TAGIT SIG HEM FRÅN V-ÅS IDAG!!!!!


Bilen kan vara lite "tjurig" ibland, det var ett tag sedan nu men idag var det dags igen!!! Hahaha, är det fredagen den trettonde så är det!!! Jag vågar f*n inte gå ut mer idag för då halkar jag väl och bryter den fot jag inte har ont i, vågar nog inte ens ta mig ner för källartrappen!!!

Inte nog med att bilen "tjurade", när Anders äntligen lyckats ta sig till bilverkstaden där de brukar lämna in den så fanns den inte kvar längre!!! Själva bilaffären har varit borta ett bra tag och nu hade verksta´n också "kursat" tydligen!!! Närmaste verkstad ligger i MJÖLBY!!! (Finns en i V-ås också där bilvraket varit inlämnad en gång men vad hjälper det nu när han redan är i Nkpg???)

Nu kan det väl verkligen inte hända mer NEGATIVT?!?!?!

Jag (vi) har denna vecka fått "måttet rågat" så det räcker för ett helt år!!!

Men för all del, veckan är inte riktigt slut än så det gäller att ligga lågt med förhoppningarna ännu några dagar...


JAG LÄR MIG VISST ALDRIG.....

.....FÖR IDAG HAR JAG PÅ NYTT GJORT MAT TILL ETT HELT KOMPANI!!!!!



RIS och...



CHILI CON CARNE för två!!! Tur att Anders vill ha matlådor till jobbet!!!

Jag gör min "egen" CCC av gul lök, blandfärs, vitabönor i tomatsås, krossade tomater, påsmix för CCC (fusk men whatever), samt färska paprikaringar,svartpeppar & salt... (Jag utesluter vattnet, det blir tillräckligt med vätska från tomatkrosset).



En riktig njutning för både öga och gom!!!

Förutom färsk gurka (skivad med osthyvel, bra knep för att få fina jämna skivor), så finstrimlade jag idag en bit purjolök och strödde över, till det drack jag ett stort glas "kobira", ja "TANT WIVI" har börjat dricka sånt igen efter många års uppehåll, man måste ju vara rädd om skelettet, det blir lite skört på äldre dar nämnligen!!!


Både jag & Anders vill ha lite extra "STING"  så vi förstärker smaken på många maträtter med den här lilla "godingen"!!!



Den är HOT kan jag garantera!!! "Tabasco släng dig i väggen, du är len som bröstmjölk i jämförelse"!!!

Tråkigt bara att vi ännu inte lyckats hitta den i någon affär i Norrköping. I Västerås fanns den förut men inte längre så för tillfället köper vi den i Stockholm!!! "Hojta" gärna till om ni vet att den finns på närmre håll!!!  =D


JAG VISSTE ATT.....

.....DET SKULLE BLI SÅ HÄR.....


Så gott som alla människor har väl någon/några gånger i livet haft en  TYKO BRAHE-dag!!! En sån där extra jobbig dag när allt känns mycket mörkare och tyngre än i vanliga fall!!!

Min  TYKO BRAHE-dag började i måndags och pågår fortfarande!!! Allt, precis allt har gått åt skogen denna vecka och som "grädde på moset" stukade jag foten när jag var ute med hundf*n igår eftermiddag!!! Hoppas verkligen att nästa vecka börjar bättre...

Måste göra en liten uppdatering...

Har funderat en stund över orsaken till mina "deppardagar" och nu äntligen vet jag vad den huvudsakliga "boven i dramat" är, har inte velat erkänna det, inte ens för mig själv men:

JAG SAKNAR MINA BARN, BARNBARN & EXTRABARN NÅGOT OTROLIGT!!!

Jag saknar deras påsar med smutstvätt, deras "spring" i kylen för att se om det "finns nåt smaskigt"...Saknar när KENNETH kommer in och säger:  -"Hej mamma, ska du göra nån mat idag"??? Jag saknar alla våta handdukar på badrumsgolvet och MALINS avtorkade smink på mina vita handdukar, jag till och med saknar  KIMS alla skitiga tallrikar, glas & bestick som fyllde hela diskmaskinen när han bemödade komma upp med det!!!

Jag saknar BECKAS rara leende när vi tillsammans "skakar på huvudet" åt KIMS WoW-spelande, saknar SANDRAS lite förlägna skratt när hon frågar mig om jag inte kan göra biff-potatis-och gräddsås snart igen...Jag saknar CARROS letande efter just "sin" speciella kaffemugg (som hon för övrigt har fått tagit hem till sig nu), och jag saknar alla andra "extrabarn" också...

Mina barnbarn saknar jag alltid, förutom när de är här då förstås men jag saknar dem redan innan de åkt härifrån den dagen de ska hem igen, saknar JULIAS "kalla små fötter en lördagnatt" och när hon säger: -"Farmor jag vill inte att du ska vara ensam"!!! Saknar THILDAS: -"Mommo få puss", man får sin puss, -"Mommo kom"! (Återigen har hon lyckats muta sig till något med sina blöta små pussar)!!! Saknar mitt tredje barnbarn NEO och hans pappa, min son TOMMY så det gör ont men pga omständligheter jag inte vill gå in på här, träffar jag dem så gott som aldrig, sorgligt men sant...








LET´S FACE IT.....

.....HAR IDAG GJORT ÄNNU ETT FÖRSÖK ATT FÖRSTÅ MIG PÅ FACEBOOK MEN JAG PALLAR INTE DEN COMMUNITYN HELT ENKELT!!!!!


Sorry Syrran, du får nöja dig med mig här på bloggen och på bdb i fortsättningen också!!!


Jag tycker för det första att FB är alldeles för rörig, för det andra så gillar jag verkligen inte blandningen av svenska/engelska överallt och för det tredje så fattar jag ungefär nada vad den egentligen går ut på??? Förvisso kan jag vara en ganska otålig människa i största allmänhet men  i synnerhet är jag det denna vecka när ta mig tusan  ALLT gått käpprakt åt helvete!!! 


Jag har varit medlem på FB i flera år men mina inloggningar där kan räknas på mina  fingrar, det blir t o m fingrar över och de kan vara bra att ha OM jag mot förmodan skulle vilja göra ett nytt försök att logga in där någon gång i en avlägsen framtid!!!  =D


Nu ska jag tända mängder av ljus och bänka mig framför dumburken med ett "glas rött" som enda sällskap, förhoppningsvis kan jag koppla av och försöka bli av med all negativ energi som invaderat mig ända från i måndags...


Nu tänker jag gå ut o ta ett bloss!!!








SNÖ I MÄNGDER.....

.....HAR VI FÅTT INATT!!!!!




Oh så roligt, jag som är en sån otrolig vintermänniska!!!  :( 


Känns som inget går min väg för tillfället...


Nu har ledningen  i V-ås sagt ifrån om att Anders och de andra inte får "jobba in" fredagarna i fortsättningen, förutom i nödvändiga fall  och vad räknas som nödvändigt då??? Där A jobbar har de turats om att vara kvar på fredagarna men nu går det inte att göra så längre!!! 


För de som arbetar som resemontörer har det varit skönt att kunna arbeta in fredagen, det har liksom varit "moroten" som gjort att de stått ut med att vara borta från sina familjer sön-tors, vecka ut & vecka in, år efter år...


I fortsättningen får de EN HEL DAG tillsammans per helg med sina familjer!!! Tackar allra ödmjukast!!! Undrar vad vi ska hitta på för roligt de timmarna???

LÄNGTAR, LÄNGTAR & LÄNGTAR ÄNNU MER.....

.....LÅT DET BLI LÖRDAG SNABBT SÅ JAG FÅR HIT SOLSKENET THILDA IGEN!!!!!


Det är lite skrämmande att man kan vara så sjukt beroende av sina barnbarn!!!


JULIA
var också väldigt ofta hos oss när hon var yngre,var och varannan helg "lånade" vi henne, hon var med till Stockholm där vi hade husvagn på Söders höjder, till "det blåa landet" (ett åt hyrde vi en stuga i Qvarsebo där jag inredde med i huvudsak blåa grejer så Julia döpte det till "det blåa landet"!!!), vi var i Danmark på tältsemester och släpade med oss den lilla trollungen (samt hennes mamma den gången också), en semester låg vi med husvagnen i Malmö, där var hon också med naturligtvis!!!


Utöver barnbarn så har vi släpat med oss våra egna ungar plus oftast några kompisar till dem också på lite äventyr!!! Ett minnesvärt tillfälle är en midsommarhelg för ett antal år sedan. Anders jobbade då i Högdalen och hans firma hade en lägenhet på Ölandsgatan på Söder (Sthlm), en tvåa.


Vi visste inte vad vi skulle göra den midsommaren, Malin & Kim var i tonåren och ville helst va med sina kompisar för att festa men det var inte mamma & pappa så glada över så jag smidde lite planer som jag anförtrodde Anders... ;D


- "Vi kan väl åka till Stockholm och gå på Grönan", tyckte jag, "ungarna får ta med en varsin kompis så går de nog med på det"!!! Sagt o gjort, Malin valde att ta med sin kusin Sara och Kim tog med en kompis som hette Robban. Dessutom så skulle Julia och hennes mamma Sandra också med , alltsomallt var vi åtta personer som skulle med!!!



Jag pratade med föräldrarna till kompisarna och sa att  de skulle ha med sig en varsin femhundring till inträde/åkband, käk och godis/läsk för midsommaraftonens baluns på Grönan!!!


Spontan som jag är och alltid varit så tänkte jag i min iver inte på att vi endast hade en bil med plats för fem personer inklusive föraren men det löste jag snabbt genom att beställa tågbiljetter till tre av oss, jag själv, Robban samt lilla Jullan åkte tåget upp till huvudstaden medan de andra fem tog bilen, tågresan var gratis för ungarna så det blev inga hisnande summor att betala där inte!!!


Detta var på torsdagen!!! De som åkte bil upp var där innan oss tågluffare så Anders lämpade av de andra fyra i lägenheten och åkte till centralen för att hämta oss tre, smidigt värre!!!


Nu var vi alla riktigt hungriga så i samlad trupp begav vi oss ut på Götgatan för att leta upp en restaurang och vid skatteskrapan hittade vi en som föll alla i smaken så dit tågade vi in!!! Jag kan än i dag se det framför mig, åtta glada förväntansfulla östgötar med vår vackra dialekt intar i stort sett hela stället (kändes som så iaf), men efter lite tjafsande & velande hit & dit så hade alla gjort sina beställningar varpå vi, förutom Anders, sätter oss på våra platser, Stackars Anders skulle ju betala hela kalaset!!!


Dagen efter, som alltså var midsommarafton, gick vi hela långa Götgatan till Djurgårdsfärjorna som tog oss till Grönan, vi hade en helmysig dag, framåt kvällen kom det några droppar regn men då var jag, Anders & Jullan redan på väg hemåt, ungdomarna ville stanna kvar några timmar extra!!!


Visst kostade det oss en "extra slant" att ha med några "bonusungar" men vi visste VAR vi hade dem den midsommaren iaf och det överväger tycker jag!!! Alla var glada och nöjda, det var lite turbulens i den lilla lägenheten innan alla kom till ro den kvällen men det är en helt annan historia!!!  =D


På lördag kommer alltså THILDA hit och nästa vecka kommer JULIA också, den ultimata lyckan i en farmor/mormors liv!!!



ETT FRUKTANSVÄRT DÅLIGT.....

.....HUMÖR VAR JAG PÅ IGÅR.....


Jag skrev en massa inlägg här i bloggen som jag idag har raderat, men det var skönt att få ur sig ilskan trots allt!!! Idag känns livet mycket lättare igen trots att jag blivit ovän med två i släkten, vad är det man brukar säga nu igen??
"Släkten är värst" och det stämmer in på pricken när det gäller vår!


Det hände något konstigt här förut när jag tryckte på spara & publicera, allting försvann och sen gick det inte att logga in på bloggen förrän nu, efter ca en timme...Hälften av det jag skrev här fanns inte kvar heller!!!


För övrigt så blir jag fruktansvärt irriterad på den som skrivit en anonym kommentar och "ondgjort" sig över att jag "tog parti" för en viss person samtidigt som den anonyme "tog parti" för en annan!!! Men hallå, var finns logiken i det??? Jag har valt att tro på "min" och du på "din"!!! So what??? Ilandsproblem...


Idag kom jag mig äntligen för att göra min mycket "omtjatade" jansson, den blev naturligtvis lika god som alltid, jag är nämnligen en riktig "fena" på att laga mat, fråga min man och mina ungar om ni tror att jag ljuger!!! Jag brukar inte ljuga och för övrigt lider jag inte av någon falsk blyghet heller, jag lagar förbannat god mat så enkelt är det!!!




Här är den klar för ugnen...


Nästa vecka är det sportlov för ungarna här i trakterna, då kommer Julia & Thilda att tillbringa veckan hos farmor/mormor, Julia tycker det ska bli såååå roligt, kan det kanske bero på att Sing Star & Guitar Hero numera finns här hemma??? Hmm, det ligger nog en hel del sanning i det påståendet och jag klandrar henne inte, det finns inte speciellt mycket att göra på "bonnvischan" på vintern!!!

Den 21 åker vi till Stockholm, dels för att träffa min "kära syster" och få lite smått & gott av henne, bl a två sängbord till Malin och dels för att jag och Jullan ska shoppa, det var ju en av hennes julklappar från oss, en "shoppingrunda med farmor i ena handen och farfars plånbok i den andra", helt i sin ordning alltså!!!  =D



GANSKA UTMANANDE TYCKER JAG.....

.....ATT DETTA ÄR.....


Skämt åsido, jag har fått denna utmaning av min fina dotter, thildasmamma.blogg.se

FYRA FAVORITPROGRAM:

CSI, Criminal Minds, Antikrundan & Kriminaldokumentärer på tv4 fakta till exempel

FYRA SAKER JAG GJORDE IGÅR:

Drack vin

Gjorde mig osams med några personer

Spelade Guitar hero

Eldade

FYRA SAKER JAG SER FRAMEMOT:

Hemmapremiären för BAJEN den 12 april

Våren & Sommaren

Att åka i Caddillacen igen

Att få öppna "min lilla butik" i garaget

FYRA FAVORITRESTAURANGER:

Kinesiska på Drottninggatan i Nkpg

Sushibarer

Röde Orm/Store Viking på Hornsgatan i Sthlm

Min egen mat



JAG UTMANAR INGEN SPECIELL.....



GANSKA SÅ OANSVARIGT.....

.....TYCKER JAG DET ÄR OM MAN ÄR SMÅBARNSMAMMA OCH ÄR VAKEN HALVA NÄTTERNA!!!!!


För att kunna ta hand om sina små telningar under dagen behöver man faktiskt sova på natten. I annat fall kan man brista i uppmärksamhet och det vore ju inte roligt om det skulle hända en olycka!!!


Vi vet ju alla hur lätt det kan vara att "slumra" till när man t ex sitter i en skön fåtölj, haha, jag drar mig till minnes en episod som hände när mina barn var små...


Jag sov otroligt dåligt på nätterna, inte pga att jag satt vid datorn, för det hade vi ingen på den tiden, eller framför tv:n utan anledningen var att jag hade en otrolig värk i hela kroppen, främst i högra höften, det visade sig senare att jag haft foglossning under min sista graviditet och när barnet var ca 4 ½ år ( !!! ) fick jag veta det av en kiropraktiker!!! Nåväl, det var inte min värk jag skulle berätta om...


Ibland när jag satt och läste ur en sagobok för barnen kunde jag slumra till då & då, vakna till med ett ryck när barnen skrek "mamma" och fortsätta läsa!!! Jag minns t o m hur jag "sluddrade" när jag läste, det lät som om jag druckit alldeles för mycket alkohol trots att jag bara druckit mjölk!!!


Barnen tittade förundrat på mig och tänkte säkert att mamma var allt bra konstig ibland...


Nej en riktig god nattsömn är det bästa receptet för att kunna hålla koncentrationen på topp under dagen!!! Tyvärr är det inte alla förunnat att som t ex min käre make, somna innan huvudet lagt sig tillrätta på kudden!!! Själv ligger jag o vrider o vänder på mig i flera timmar innan John Blund behagar hemsöka mig...


MEN VAD I H*****E ÄR DET SOM HÄNDER?????

????? HÄR SITTER JAG I GODAN RO OCH LÄSER DEN ENA BLOGGEN EFTER DEN ANDRA, KOMMENTERAR OCH SKICKAR IVÄG, ALLT SER "NORMALT" UT,  MEN!!!!!


Ingenting funkar, ingenting blir som det ska, så nu ger jag UPP!!!  :(








REN ÄKTA KÄRLEK.....

.....KALLAR JAG DETTA ( SOMLIGA KALLAR DET "FANATISM")!!!!!  WHATEVER!!!!!  =D



SORGLIGT MEN SANT.....

.....ÄR DET IBLAND..

"Det sitter en FARMOR någonstans, som inte ens en gång får träffa sitt barnbarn!!!!

Fy Fan så grymt!!!  DET ÄR VERKLIGEN BARNMISSHANDEL!!!!


JAG & VOVVEN ELLER VOVVEN & JAG.....

.....RÄTTARE SAGT, EFTERSOM HAN DRAR SOM EN HEL OXE, HAR NYSS VARIT UTE PÅ EN LÅNGPROMENAD.....


Jaa, ni läste rätt!!! Wivi har orkat röra på "döfläsket", dock´inte någon längre stund, men ca tjugofem minuter är mycket bra för att vara jag!!! Det var ungefär fem minusgrader  ute men solen sken för fullt, riktigt skönt var det faktiskt och nu när jag bor på "bonnvischan" så vågar jag gå ut i mössa också och det mina vänner, värmer "gött" om öronen!!!


Nu sitter jag och njuter av en Cappuccino samt en mörk smörgås med Dansk salami & paprikaost på, det fick bli min lunch idag...Till middag gör jag nog den efterlängtade Janssons frestelsen jag trånat efter i flera dagar nu, det är ju sååååå gott!!!


Monday bloody monday är det idag som alla (?) troligtvis redan upptäckt, jag vet inte vad det är men jag har otroligt svårt för just måndagar och det är jag förvisso inte ensam om men vad är det då som gör att  just måndagar är som en böld på mänsklighetens arsle???


Min teori är den att efter en förhoppningsvis skön avkopplande helg med familj och/eller vänner så känns det sådär lite lagom roligt  (läs: tråkigt), att återigen träda in i den vardagliga slentrianmässiga lunken, så känner jag det iallafall, helgen tar slut alldeles för snabbt!!!






OM MAN HAR ETT 100-PROCENTIGT.....

.....RENT SAMVETE VAD DET GÄLLER ÄRLIGHET SÅ KAN DET VARA URSÄKTLIGT ATT "SKITA NER ANDRA" OCH PÅSTÅ ATT DEN/DE INTE ÄR ÄKTA, I ANNAT FALL ÄR DET NOG BÄTTRE ATT KNIPA KÄFT OCH INTE GÅ UT OFFENTLIGT MED SÅDANA PÅSTÅENDEN!!!!!


När jag var liten sa min pappa följande till mig och mina bröder:

_"Det är bättre att säga sanningen direkt, hur illa den än är. Förr eller senare kommer den ändå fram och då blir konsekvenserna oftast så mycket värre"!!!


Nu vågar jag faktiskt påstå att INGEN människa (förutom små oskyldiga barn då),  har ett 100-procentigt rent samvete, inte ens jag har det ( ;D ), vi har alla våra "lik i garderoben", stora eller små spelar ingen roll men "banne mej" att vi har det!!!


En sak jag funderat över och som förvånar mig är att så många människor köper allt de hör eller läser!!!  Jag ska ge ett exempel...


Två personer är oense om något, de munhuggs över t ex sms, telefonen eller på msn, det hela slutar med att de blir väldigt osams varpå den ena därefter skriver ett inlägg i sin blogg och ondgör sig över den andra!!!

Vad sker därefter???

Jo, naturligtvis strömmar det  in sympatier till den som bloggat, "Stackars dig, vad är det för en hemsk, elak, avundssjuk, olycklig idiot som har mage att knuffa ner DIG,"den fullkomliga" , från piedestalen på detta grymma sätt???

Men snälla!!! Vakna upp!!! Stanna till en stund och tänk efter...VEM eller VAD ger er rätt att döma??? Ni har endast hört/läst en version av historien, vad vet ni om hur sanningen egentligen ser ut?!?!?!


"Glorian" hänger allt mer snett, snart faller den förmodligen till marken...




SÖNDAG KVÄLL OCH.....

.....NU ÄR JAG ENSAM HEMMA IGEN, ANDERS ÅKTE FÖR EN KVART SEDAN.....


Han ringde nyss och sa att det var glashalt på vägen, bilen bara gled!!! Han får köra försiktigt de drygt tjugo milen till V-ås så han kommer fram helskinnad.

Eftersom jag hade Thilda här i veckan så blev det också "riktig" mat lagad, hela FEM matlådor fick min käre make med sig, gissa om han var glad?

Denna vecka blir jag dock solokvist så då blir det väl bara nudlar igen men funderar faktiskt på om jag ska göra en Jansson imorgon iallafall, har varit lite sugen på det ett par dagar nu.

Imorgon blir det "operation utrota svartmyror" som gäller...Ser jag verkligen fram emot med glädje (inte).  :(
De små djävlarna kan få mig att explodera av ilska men det hjälper ju föga, de finns kvar lik förbannat ändå!!!

Det har varit mycket GUITAR HERO  här i helgen kan jag lova, vilken tur att vi inte har några grannar som kan bli störda, för fy tusan så roligt det är alltså man blir som barn på nytt och det är väl härligt!!!

Funderar på om jag ska ta en bowlingrunda imorgon, ja på WII då naturligtvis, Anders testade det förut och det såg riktigt kul ut!!!

Nu ska jag värma de sista pizzabitarna från igår, så här såg den ut innan vi satte in den i ugnen:



Smaskigt, eller hur???








BÄSTA ROLIGASTE PROGRAMLEDAREN.....

.....MELODIFESTIVALEN HAR HAFT PÅ ÅRATAL!!!!!


Hon är suverän "den där" PETRA MEDE!!! Rapp i käften som få andra!!!


Jag som alltid "dissar" de flesta låtarna i vanliga fall spydde inte galla över en enda låt ikväll!!! Naturligtvis passade inte alla in i genren schlager men i det stora hela så var det ovanligt hög klass!!! Visserligen kommer jag varken att köpa eller ladda ner flertalet av dem men jag är positivt överraskad iallafall!!!

Min absoluta favorit var Carolina af Ugglas låt!!! Texten, rösten, inlevelsen ja allt gav mig "ståpäls"!!! Tyvärr förstår inte många hur bra hon verkligen är och därför är nog hennes chans att vinna det hela minimalisk men jag håller tummar & tår för vår härliga svenska "Janis Joplin lookalike"!!!

Som god tvåa sätter jag Nina Söderquist, hennes låt drog åt det "hårdrockiga" soundet som jag gillar, dessutom röstade jag på henne när hon tävlade i programmet "West End stars" som visades på trean för ca ett år sedan. Hon vann naturligtvis och fick huvudrollen som "Lady of the lake" i Monty Pythonmusikalen "Spamalot" i London!!! 

De här två ovanstående hade jag gärna sett gå direkt vidare till Globen!!!

Men ärligt talat, vad har ett dansband i en melodifestival att göra??? Inget elakt menat, Scotts är ett "hyggligt" band, och Henrik en "svärmorsdröm" men nog passar deras stil bättre in på en dansgala där man kan bugga loss (vilket jag till min stora sorg inte kan),  än i en melodifestival???

"Summa sumarum" så är jag trots allt förvånansvärt nöjd med årets första deltävling, förhoppningsvis fortsätter det så de följande deltävlingarna också men jag är skeptisk...
Nu krånglar bloggen eller datorn igen så jag vågar inte skriva mer för då försvinner väl allt som det tyvärr gör ibland!!! Önskar er alla en God Nattsömn...

AKUT MINNESFÖRLUST.....

.....DRABBADES JAG AV IDAG!!!!!


Glömde totalt bort att spela en V75:a på nätet idag trots att Anders påminde mig innan han åkte till stan!!!

Slängde in en Dagens Dubbel istället, jag spelar alltid kombinationen DD1: 3, 9  DD2: 3, 9 när jag spelar DD och idag vann häst nr 9 i båda loppen!!! Det blev 276 riksdaler, lite "spelpengar" iallafall!!!






Nu ska jag och min Älskling göra pizza!!!

FÖRDOMAR.....

.....HAR VI NOG ALLA ÄVEN OM INTE ALLA VÅGAR STÅ FÖR DET!!!!!


Efter att ha hämtat ett ton pelletsbriketter igår middag så begav vi oss till Media Markt för att införskaffa oss ett WII-spel!!!  Eftersom jag råkar vara gift med en av världshistoriens snällaste karlar så var det inga som helst problem med övertalning eller så. Dessutom har han själv velat haft ett sånt spel länge, han gillar tennis, bowling, golf, ja sportspel i största allmänhet och ett sådant multispel ingår i spelkonsollen!!!

Jag fick naturligtvis mitt Guitar Hero samt ett "sångspel" med tillhörande mikrofon (det senare har jag dock inte testat ännu)!!! Nu har jag något att göra när jag blir ensam igen här ute i bushen!!!



VERY NICE!!!  =D



"OMG" vad jag ska sjunga för mig själv!!!  ;D


Men nu till det jag egentligen skulle skriva om, nämnligen det jag antydde i rubriken!!!

När vi parkerade utanför MM så stod det en BMW (vad annars?), framför oss och ut klev fem män av "utländsk härkomst", de gick också in på MM.
Innan vi klev ur bilen så säger Anders: "De ska säkert in och stjäla" och jag svarar då: "Antagligen"! Sedan säger jag med ett skratt : "Vilka fördomar vi har då"!

Nåväl, vi gick in och gick  direkt till avdelningen för spel, vi frågade en expedit om råd och fick till sist ihop det vi ville ha, då hör vi plötsligt flera högljudda röster (på nåt språk vi inte förstod), det verkade ha uppstått någon form av kalabalik, vi såg flera expediter bege sig mot kassorna och vi blev naturligtvis nyfikna men avslutade först vårt köp.

Därefter begav vi oss mot kassorna för att visa papper samt betala och fick då veta att flera "kommit undan" och åkt iväg i BMW:n dock hade de visst fått tag i åtminstone en av männen, samt hunnit filma bilen, "farbror blå" kom innan vi åkte och imorse läste jag på vår lokala tidnings nätupplaga att de hade försökt stjäla mobiltelefoner!!!

SENSMORAL:  "Fördomar eller icke, rätt fick vi iallafall!!!

OverAndOut som MatteLarsson säger...  ;)

"FORNAT" BRÖD, SOPOR & UTELEK.....

.....HAR THILDA OCH JAG ÄGNAT ÅT OSS IDAG!!!!!


Har man ingen lekpark i närheten så "gör" man sig en!




Brödet fick fåglarna...



...Förutom det Karras snodde åt sig förstås...



...Kunde han så skulle han ta mig tusan klättra in i fågelbordet...



...Sen gick vi ner med soporna till tunnan...



...Vi drog vidare mot lekstugan...



...Det går alldeles utmärkt att leka i den på vintern också...



...Och i vår ska vi "renovera" den, måla, sy gardiner, fixa trasmatta & inreda riktigt fint!!!



Kottar kan man använda till mycket...



...Vi "pratade" lite med gubben i kvarnen också och smakade på snön gjorde Thilda men inte mormor...



"Fånga en snöflinga med tungan", sa jag och hon försökte iallafall...



...Efter allt stoj & skoj gick vi in...



...Jag gjorde mat medan Thilda tittade på film och lekte för sig själv...



...Mums filibaba blev det...



...Dessutom blir man hungrig när man varit ute i friska luften ett tag!!!


Imorgon ska Thilda hem till mamma igen och då blir det så där tyst & tomt här igen...

"TORR BAKOM ÖRONEN".....

.....HAR JAG VARIT I MÅNGA ÅR MEN NU HAR JAG BLIVIT TORR I SKALLEN OCKSÅ, VET INTE VAD JAG SKA SKRIVA OM, DET BRUKAR VISST KALLAS FÖR BLOGGTORKA!!!!!


Humöret är väl inte på topp precis, alla har vi våra dalgångar, men det är så härligt att Thilda är här iallafall, hon förgyller verkligen dagarna!!!

Imorgon kommer "gubben" hem igen, det ska bli skönt, jag är så fruktansvärt irriterad på "doggen" nu igen, en skällande dj***a gris är vad han är!!!

Nu ska jag ner o kolla pannan igen, känns som om det är det enda jag gör om dagarna, ELDAR!!! Ge mig vår & sommar NU!!!

So Long...

JAG HAR NÖTT UT TRE AV.....

.....MINA FINGERTOPPAR PÅ VÄNSTER HAND, PEK-LÅNG-RING-FINGRARNA FÖR ATT VARA EXAKT!!!!!


De är alldeles bedövade och allt är min dotters fel, hade inte hon tagit med sig GUITAR HERO hit så hade det inte hänt!!!



Så här satt jag ett antal timmar igår, det var det roligaste jag gjort på mycket länge!!!

I vanliga fall så tycker jag att måndagar är den tråkigaste dagen på hela veckan men inte igår, jag tittade inte ens en gång på ett enda tv-program!!!

Det blir till att köpa ett Nintendo Wii fortast möjligt samt en tillhörande gitarr!!! "Mannen" gillar att spela tennis och golf och liknande så han får köpa sådana spel, dessutom måste vi ha ett Singstar också, det ska visst vara otroligt skojigt!

Nu har jag inte tid att sitta här längre, ni kan väl aldrig gissa vad jag ska göra istället???  ;D

WIPPAN ROCKAR FETT!!!!!   *ASG*



JAG HAR BLIVIT UTMANAD!!!!!

.....AV majsan47 ATT LÄGGA UT KORT NUMMER 6 FRÅN MAPP NUMMER 6 SÅ HÄR KOMMER DET!!!!!




Det är taget i höstas när vi var och tittade på ett hus som var till uthyrning i Gryts skärgård, Östergötland!!! Det blev dock inte det huset utan vi hamnade i S:t Annas skärgård, Östergötland istället!!!


Min blogg är relativt ny så jag har inte etablerat så många kontakter ännu utan nöjer mig med att utmana de som känner sig manade!!!  =D


Till Majsan47:

Jag skrev ju till dig och sa att jag inte hade några mappar men naturligtvis hade jag det, en hel "drös" t o m!!! Det var bara så att hjärnan gick på "sparlåga" just då, tur att dottern är här och kan lära mamma "datanollan" ett och annat!!!   ;D

PS/ Hon fick naturligtvis lära mig hur man länkar till andra bloggar också!!!  /DS

Kram/Wivi..


MAMMA MIA, SÅ BRA!!!!!

.....HÖR & HÄPNA MEN IGÅR SÅG JAG FILMEN MAMMA MIA FÖR FÖRSTA GÅNGEN!!!!!


Egentligen var det meningen att jag och Malin skulle se BECK på fyran, hade faktiskt sett fram emot det men den hade ju bara  börjat när vi insåg att vi redan sett filmen!!!


Jag frågade Malin om det var ok att istället sätta på  MAMMA MIA trots att hon redan sett den ett antal gånger men det gjorde ingenting, hon kunde se den igen sa hon...


Jag tyckte den var underbar!!! Så underhållande och rolig, har nog inte skrattat så mycket pga en film på väldigt länge, jag är ganska "svårflirtad" när det gäller humor i största allmänhet  och i synnerhet när det gäller film!!!


Lite märkligt var det dock att se "stora" skådisar, såsom t ex Pierce Brosnan & Stellan Skarsgård i sångscener, för att inte tala om Meryl Streep, att hon hade en så pass bra "pipa" hade jag inte en aning om!!!


Jag älskade iallafall filmen och vet  med all säkerhet att jag kommer att se den fler gånger!!!



EN AV UNIVERSUMS FULASTE.....

.....BYGGNADER  HAR BYTT NAMN!!!!!


Från att ha hetat GLOBEN i ca tjugo år  ska den numera heta ERICSSON GLOBE!!!


Ehh, till vilken nytta egentligen??? En "hyllning" till alla tusentals uppsagda de senaste decennierna eller???


Den är en tillräckligt stor skamfläck redan, liknar mest en grotesk  golfboll!!!


"Ska´ru me´ till Ericsson Globe en sväng", hur dumt låter inte det???


Ärligt talat alltså, visst är den skitful???


Ful eller inte, jag kommer iallafall inte att kalla den för något annat än GLOBEN i fortsättningen heller!!!






MED ANLEDNING AV.....

.....TVÅ ORSAKER ÄR JAG EXTRA GLAD IDAG!!!!!


Nummer 1: KIM har fått jobb, ska börja redan på måndag!!! STORT GRATTIS TILL HONOM!!!


Nummer 2: MALIN är på väg ut hit med Anders och hon ska vara här i veckan!!! STORT GRATTIS TILL MIG!!!    
(Dels får jag lite sällskap, dels ska hon få hjälpa till att röja lite)!!!   ;D

 
Måste erkänna att det blir lite ensamt här ute i bushen ibland, åtminstone så här års när man knappt hinner vakna förrän det är mörkt igen men ljusare tider är på väg som väl är!!!


Nu står potatisgratängen i ugnen och köttet ligger i grytan, det blir nog färdigt lagom till de kommer från stan, gjorde en liten tzatziki förut som står i kylen o suger åt sig av vitlöken just nu, mums!!! Det är bara jag och Thilda som äter sånt, otroligt men sant, det som är så gott!!!


Nej nu ska jag kolla om jag har någon burk med ärtor & morötter hemma, det är smaskens till kött!!!


Ha en fortsatt trevlig söndag alla...


HUR GRILJERAD HUMMER FÖRVANDLAS TILL "HÄMTPIZZA".....

.....DET ÄR FAKTISKT INTE ETT DUGG SVÅRT!!!


Det enda som behövs är ett litet charmtroll som varken mormor eller morfar kan säga NEJ till!!!



Så gick det alltså med vår "barnbarnfria" helg!!!  <3<3<3


Ingen hummer alltså men en brasa blev det iallafall!!!




Jag ska villigt erkänna att jag gärna avstår från hummern fler gånger om det bara är så, för en vacker dag är den lilla prinsessan så pass "stor" att hon hellre är med sina vänner än åker till mormor & morfar o leker "tittut i städskåpet", därför passar vi på att njuta av henne NU!!!




HON ÄR UNDERBAR!!!!!   <3<3<3<3<3





RSS 2.0