FÖRLÅT, FÖRLÅT, FÖRLÅT....

.....FÖR ALLT NEGATIVT JAG TÄNKT, TYCKT & SKRIVIT OM DIG ERIK!!!!!


Ikväll var DU och din KÖR helt klart bäst men trots allt så vann nog HANNAs kör på att de varit bättre de föregående omgångarna, och jag ska villigt erkänna att jag  har  önskat samt även varit övertygad om att de skulle stå som slutsegrare!!!


Men det var länge sedan jag grät och fick "ståpäls" när jag hörde någon/några sjunga Puccinis Nessun Dorma, senast var när Paul Pott sjöng den i "Britain´s got talent" 2007!!!


Ni var helt enkelt SUVERÄNA i framförandet av detta svåra stycke!!!


Over and out som Matte Larsson säger...   ;D







ÄLSKADE LILLA LILLEBROR.....

.....IDAG SKULLE DU FYLLT 47 ÅR MEN ÖDET VILLE ANNORLUNDA...




Saknar dig idag, imorgon, för evigt...   <3<3<3

MINA ÅSIKTER.....

.....EFTER KVÄLLENS LET´S DANCE ÄR VÄL UNGEFÄR I KLASS MED VAD JAG TYCKTE FÖRRA VECKAN!!!!!


Med några få undantag då...


Tycker att i stort sett alla deltagare var snäppet bättre ikväll förutom  "allas vår nallebjörn" Magnus, som tyvärr fokuserade för mycket på "styrkelyft "och därmed blev det för lite dans för juryn att bedöma, dock tycker jag att han är lika charmig och ödmjuk som alltid!!!


Måste faktiskt ge Kitty en eloge, trots att det bär mig lite emot men nog skymtade jag en aning mer "tillbakahållsamhet" hos henne ikväll, och med det menar jag att vid vissa tillfällen måste man "hålla igen " dvs "dämpa" sin personlighet , naturligtvis utan att ge avkall på den, jag är själv en mycket impulsiv, högljudd person som hörs och syns men ibland måste man anpassa sig en aning iallafall och det tycker jag hon gjorde ikväll...


Många goda skratt fick man även ikväll och det är väl bl a det som är syftet med programmet hoppas jag!!!


Jag kan bara svara för mig själv men inte hade jag tittat på programmet om alla deltagare dansat i perfekt symmetri med sina proffspartners från början till slut!!! Det här är lättsam underhållning, man får sig ett gott skratt samtidigt som man får "reta" sig lite på somliga!!! Perfekt!!!


Härmed slutar jag "svamla" och önskar eder alla en god nattsömn...






EGENTLIGEN SKÄMS JAG.....

.....FÖR ATT AVSLÖJA DETTA MEN JAG HAR NAMNSDAG IDAG OCH ENLIGT MIG SÅ ÄR DET ETT AV VÄRLDSHISTORIENS FULASTE NAMN, EN LITEN TRÖST ÄR ATT DET ENDAST ÄR ETT AV MINA  MELLANNAMN!!!!!


GUNHILD!!!!!

Hur f*n kan man få för sig att döpa någon till det??? Visserligen är det över femtio år sedan men ändå!!!

Redan på den tiden var det brukligt att man (väldigt ofta iaf), skulle få åtminstone ett namn efter någon släkting på var sida och jag fick då namnet GUNHILD efter min farmors mamma, det komiska i det hela är att hon (Gunhild alltså), aldrig kallades för något annat än MALIN!!! Så har jag iallafall fått det berättats för mig och min farmor (som hette MARY) bad mig alltid att om jag skulle få en flicka nån gång så "kan hon väl få heta MALIN", jag fick två pojkar medan min farmor levde, hon gick tyvärr bort fem år innan jag fick min dotter som naturligtvis fick heta MALIN, vad annars!!!


Komiskt nog har jag en gammal kompis som jag känt sen -71 som också begåvats med detta namn, även hon fick lyckligtvis heta det som mellannamn, så lite tur hade vi trots allt!!!


I förnamn heter jag WIVIANNE och som tredjenamn MARGARETA, det första tydligen för att min moster ville det och det andra (tredjenamnet alltså), för att min mormor hette det men ingen kallade henne något annat än MARGIT!!!


HAR JAG NÅGONSIN PÅSTÅTT ATT VÅR SLÄKT VAR/ÄR NORMAL???


Ja nu har jag återigen delat med mig av lite "onödigt vetande" men som jag sagt förr: "Det är frivilligt att läsa skiten"!!!


"Mot Sherwoodskogen" eller iaf mot köket för att hälla upp ett glas rött, beger jag mig nu,VI HÖRS!!!   ;D

 

"KÄRLEK ÄR EN BRA MEDICIN".....

.....VILKEN TUR DÅ ATT JAG FORTFARANDE ÄR KÄR EFTER NÄSTAN 27 ÅR TILLSAMMANS!!!!!


Vaknade med en positiv känsla i kroppen imorse! Precis som jag önskade att jag skulle göra, som jag skrev om igår! Nu är "the love of my life" på väg hem från jobbet i Västerås!!! Tyvärr blir det en kort helg tillsammans men vi får göra det bästa vi kan av den tid vi har!!!

Imorgon blir det tidig avfärd till staden, vi har en hel del att styra med i gamla lägenheten, det kommer ta hela dagen i anspråk. När vi kommer hem igen framåt kvällningen så blir det något gott att äta & dricka, sedan tänder vi en brasa och tittar på tv eller en bra film och bara myser tillsammans...

Vi är nämnligen "barnbarnlediga" den här helgen!!!  =D   Det var ett tag sedan vi var det, naturligtvis väljer vi själva om vi vill ha barnbarnen här eller inte och oftast vill vi låna någon/några av dem, men inte den här helgen som sagt!!! Det händer väldigt sällan att vi säger nej om någon frågar om vi kan vara barnvakt, så länge vi orkar och inte har något speciellt för oss så umgås vi så gärna med våra små älsklingar!!!

Även sedan man fått barn behöver man "egentid", lever man tillsammans med pappan är det oftast inte så svårt att få det, visst finns det "undantag" men förhoppningsvis deltar pappan i allt som gäller barnen, för både "mamma" och "pappa" behöver tid att bara få vara "Kalle" & "Lisa" ibland också!!!

Alla har inte en stadig "varannanhelgpappa" heller utan ibland är en del barn endast sporadiskt hos pappan, i vissa fall har de ingen som helst kontakt och vad är då mer naturligt än att barnet/barnen är hos mormor/farmor/morfar/farfar istället??? Speciellt när man som i vårt fall älskar att ha dem här och vet att även barnen älskar att vara hos oss!!!

En del människor har enligt mitt tycke en konstig inställning i den här frågan, somliga rent ut sagt förfasar sig över att barnet/barnen är hos mor/farföräldrarna men samma människor tycker att det är helt OK att ha en stödfamilj där barnet/barnen vistas relativt ofta i vissa fall!!! Den "matematiken" går inte ihop för mig!!!


Naturligtvis är en stödfamilj en jättebra lösning i vissa fall, men respektera även dem som väljer ett annat alternativ, ett som känns bäst just för dem!!!  Vi är alla olika individer med olika sorters behov, vissa behöver mycket egentid, andra nästan ingen alls, man kanske är i en fas i livet när man inte mår riktigt bra,saker och ting kan ha blivit för mycket, döm inte för hårt, var istället glad över vad du har och hur ditt liv gestaltar sig!!!

Människor har av naturen alldeles för lätt att "förfasa" sig över andra, i många fall är det förvisso befogat men inte alltid!!!  Låt var och en leva det liv de vill, så länge det inte inkräktar på ens eget revir så har man faktiskt inte ett dugg med det att göra!!! Naturligtvis gäller det inte om man ser att ett barn verkligen far illa, blir misshandlat osv men en människa med sunt förnuft förstår vad jag menar!!!




Personligen skulle jag känna mig kränkt om jag inte fick låna mina barnbarn titt som tätt men det är ju jag!!!

Wivi...



IRRITATIONEN BARA VÄXER.....

.....OCH VÄXER!!!!!


Varför kan inte solhelvetet visa sig åtminstone en liten stund varje dag!!! Hela veckan har det varit grått, inte ens den minsta lilla solstråle har tittat fram, inte så underligt om ens humör också är totalt GRÅTT...

En annan sak som också retar gallfeber på mig är HUR F*N DET KAN KOMMA IN SVARTMYROR I HUSET NÄR DET ÄR VINTER??? Borde inte de ligga i dvala eller nåt den här årstiden???  Eller följde de med oss från Klocket när vi flyttade bara för att reta mig??? Man kan ju undra...  :/

Som om inte detta vore nog så har jag inte haft någon COLA LIGHT på snart två dagar!!! Snacka om abstinensbesvär!!! En liten tröst i bedrövelsen är att det iallafall finns annan kolsyrad dryck och det får duga just nu, "nöden har ingen lag" heter det och då får man  nöja sig med apelsinläsk och överbliven julmust!!! Så det så!!!

Man kan faktiskt tro att jag lider av PMS eftersom jag bara gnäller om allt men det var ett antal år sedan jag kunde skylla på det, jag är helt enkelt bara på dåligt humör ändå!!!

Nu ska jag lägga mig och läsa i min bok jag köpte häromdagen, den är inte jättebra men den får duga till jag kan köpa en bättre, kanske redan på lördag om jag har tur, sedan ska jag väl krama kudden och försöka somna, förhoppningsvis får jag sova hela natten, jag har en förmåga att vakna vid ca 03.15 och ca 05.15, fråga mig inte varför!!!

Med hopp om en mer positiv morgondag önskar jag er, mina trogna läsare en riktigt GOD NATT!!!







INTE LÅNGT KVAR NU.....

.....TILLS DET ÄR DAGS ATT "ÄNTRA SKEPPET" IGEN!!!!!  =D


Här är vår älskade PÄRLA :




Caddillac Fleetwood -57



JAG TYCKER DEN ÄR ASLÄCKER!!!!!



ÅTERBLICKAR.....

.....IBLAND ÄR DET GANSKA ROLIGT ATT "BLÄDDRA" BAKÅT OCH SE VAD MAN "HITTAR".....


För ca ett år sedan:



Mitt "mellanbarnbarn" THILDA (här är hon ca 1 ½ år) älskade en period att ta på sig mina läsglasögon och sen "ringde" hon med min mobil!!!   <3<3<3




Ett och annat par var naturligtvis oanvändbara efteråt!!!  <3<3<3


THILDA, lite drygt året gammal...



Så ser man ut när man ätit glass!!!   <3<3<3


THILDA 5 dagar ung och en mycket stolt MORMOR !!!



Hon älskar verkligen min Bajentröja, det syns tydligt!!!   ;D   <3<3<3


Mitt första barnbarn JULIA som är faster till THILDA tittar beundrande på sin förstfödde kusin!!!




JULIA är på det här fotot nyss fyllda 7 år och THILDA är ca en vecka...   <3<3<3


IBLAND ÄR DET SKRÄMMANDE VAD TIDEN GÅR FORT!!!!!

HAR DET GÅTT "TROLL".....

.....I LET´S DANCE???

Först MOJJE och nu MAGDALENA!!!

Jag tycker det är lite skrämmande när så "unga" människor drabbas av så pass allvarliga sjukdomar, missförstå mig rätt nu, naturligtvis önskar jag inte att någon oavsett ålder ska drabbas av detta men på något sätt känns det mer "naturligt" när det handlar om människor i en bra mycket högre ålder än dessa två, "livets gång så att säga...Men naturligtvis är det lika förödande för alla som drabbas och deras Nära & Kära!!!

Hoppas iallafall att de tillfrisknar snart...

GRÅTT, GRÅTT, GRÅTT.....

.....KÄNNS ALLTING JUST NU.....

Har fortfarande inte fått igen min energi, den har gömt sig någonstans där det känns omöjligt att hitta den! Det känns ju inte ett dugg bättre av att gå ut i det äckligt gråa vädret heller, inte ens ett fågelkvitter hör man, bara sina egna och hundens flåsande andetag...

Irriterad är jag också över att den här helgen behöva åka in o styra där vi bodde förut! Ibland är det inte bra att ha för gott om tid på sig, man drar sig för att åka dit och det blir segare o segare för varje dag som går att ta sig i kragen o fixa allt! Skönt ska det bli när allt är klart iallafall!

Jag vill ha vår nu så jag kan börja med alla mina "projekt", det ska bli riktigt kul att se hur det går! Jag har mängder av ideer i mitt huvud, varav de flesta ska genomföras också!

Längtar verkligen till den 12 april (preliminärt), då är det återigen dags att mötas upp vid Medis/Björns Trädgård för att  i gemensam trupp tåga Götgatan fram mot Söderstadion för säsongens första hemmamatch (vi möter Gefle)! Över två månader kvar, usch & tvi, men det är " skönt att den äntligen kommer" som Kenta sjöng och som vi sjunger "tillsammans med honom" innan varje hemmamatch börjar!

Nu ska jag försöka "peppa" mig själv till att ta tag i disken, den är visserligen inte så stor men ibland tar det emot ändå, sedan är det återigen dags för ett varv med vovven!

Ja det här var inte något "roligt" inlägg precis men eftersom huvudsyftet med bloggen är att vara en DAGBOK för mig så skriver jag om allt möjligt och vissa dagar "går det i moll" och idag är en sån dag tyvärr.....


INTE I PERIODER UTAN DAGLIGEN.....

.....ÄR JAG I BEHOV AV COLA LIGHT!!!


.....COLA LIGHT är för mig ett "måste" varje dag, otaliga äro de gånger jag försökt att dricka LOKA och andra bubbelvatten men jag går ständigt tillbaka till min älskade dryck igen!!!

.....Jag har varit  "COLALIGHTOMAN"  i över femton år, minns inte riktigt när det började faktiskt, och NEJ , jag tror inte att  den är nyttigare för att den heter light och JA , jag vet att den innehåller någon form av sötningsmedel som inte är ett dugg nyttigare än vanligt socker men jag har helt enkelt fastnat för smaken!!!

.....För övrigt har jag inte haft energi eller lust med någonting idag, har i stort sett endast käkat en massa onyttigt som jag naturligtvis svalt ner med "nivetvad"!!!     *fäller skamset ner blicken*

.....Imorgon är en ny dag och förhoppningsvis vaknar jag med lite mer energi i kroppen än jag gjorde idag!!!

.....Snart ska jag ner och elda för natten, sen ska "vovven" ut o pinka en skvätt, därefter tänker jag krypa ner i min sköna bädd och börja läsa en ny bok, ingen TV idag har jag bestämt!!!

Ha en bra fortsatt kväll.....

HEMMAPREMIÄR.....

.....BLIR DET ANTAGLIGEN DEN 12 APRIL!!!!!





ÅHHH VAD JAG LÄNGTAR!!!!!



BLONDINBELLA BLÅST.....

.....AV SINA "FANS" ELLER?????


Säkert trodde den lilla "madamen" att hon skulle sitta säkert ett bra tag till i Let´s Dance-jippot! Det vore ju isåfall inte första gången en urusel dansare/danserska segar sig kvar i det oändliga! Med tanke på alla som läser hennes blogg så kan jag i viss mån förstå hur hon tänkte! Undrar om "chocken" släppt nu?

Nästa gång hoppas jag innerligt att det är KITTYS tur att  få göra sorti! En mer patetisk människa finns nog inte! Hon har totalt missuppfattat vad riktig humor innebär! Hennes beteende är så löjligt, t o m lägre än sandlådenivå och jag skäms på hennes bekostnad!

LINDA HAGLUND tycker jag nästan lite synd om faktiskt, en sten har mer utstrålning måste jag ärligt säga och är inte det minsta förvånad över att hon var den första som fick lämna programmet!

Sen har vi då dessa urusla dansare som  CARL-JAN & GEORGE som inte begåvats med den minsta taktkänsla men som intar folks hjärtan med sin härliga utstrålning!  Fler människor med deras charm och ödmjuka personlighet skulle vi behöva omkring oss!

Snäppet efter föregående charmörer ligger nog ELISABET, hon bjuder  på sig själv men var/är  naturligtvis mycket bättre som cyklist och nyhetsankare!

HASSE ARO är också ganska underhållande att se på faktiskt, han har så speciella armrörelser , som en robot ungefär, dock en medioker dansare i mina ögon! Inga höga odds på att han står som slutsegrare!

En frisk fläkt är LAILA BAGGE, alltid med ett stort leende på läpparna och dansar faktiskt riktigt bra (åtminstone ur min amatörsynvinkel sett), snygg är hon också!

Något mer sensuellt par, de är som hand i handske enligt mig, har aldrig medverkat i programmets historia! Jag talar naturligtvis om MAGDALENA & DANIEL! De utstrålar en sorts "soft" sexighet utan att det går till överdrift!

NIKLAS & MORGAN! Två sprudlande clowner som dessutom kan dansa hyggligt bra också! Man blir glad när man ser dem på dansgolvet!

Sist men absolut inte minst (där fick jag till det bra utan att det var planerat!), har vi vår gigantiska nallebjörn MAGNUS! Han dansar riktigt tjusigt för att vara så stor! Dessutom är han stor  "by nature", dvs av hederligt kroppsarbete utan några som helst "kemiska tillsatser" som så många andra bjässar förser sin kropp med!


Ja detta var mina åsikter angående årets upplaga av LETS DANCE!!!

EN KUL GREJ BARA.....

.....SOM HÄNDE NÄR JAG RÄTTADE V75:AN IGÅR...

Vi har nyligen öppnat ett ATG-konto på nätet, mycket praktiskt om man som vi bor långt från närmsta ATG-ombud. Igår köpte vi en Harry Boy för strax under 200.-, sen åkte vi till stan o handlade, kom hem igen vid åttasnåret, trötta som f*n men jag kom på att jag skulle rätta travet iaf!

Jag loggade in på ATG:s sida och använde mig av rättningsmallen som finns där, enligt min uträkning så hade vi fått fem rätt och då blev vinsten det här:


Så bra tänkte jag, då har vi att spela för nästa vecka också! Därefter loggade jag in på vår "egen" sida för att kolla saldot och då hade vi plötsligt 700.- där! Märkligt tänkte jag, för vi hade spelat för de sista pengarna så när som på några kronor så där borde endast finnas lite drygt tvåhundra.

Plötsligt föll poletten ner och jag förstod vad som hänt!

En av de hästar vi hade i lopp tre blev struken och då föll det sig så tursamt att hästen som vann det loppet var rankad etta och gick därmed in istället för vår strukna häst varpå vi således hade sex rätt istället för fem! Fick köra om hela grejen med rättningsmallen och då såg det ut så här istället:

Nu kan vi spela "gratis" ett par veckor extra!  =D

SAKER JAG RETAR MIG PÅ!!!!!

HÄR KOMMER EN LISTA MED SAKER SOM KAN RETA GALLFEBER PÅ MIG!!! DEN KOMMER MED ALL SANNOLIKHET ATT UPPDATERAS DÅ & DÅ!!! UTAN INBÖRDES ORDNING BÖRJAR JAG NU!!!


ÄGG man kokat och som är helt omöjliga att SKALA utan att hela vitan följer med!

Att inte sätta dit en ny TOARULLE när man tagit sista PAPPERSBITEN kan få mig att se rött!

Bland det äckligaste som finns är när någon av det MANLIGA KÖNET pissat på toa och inte fäller ner "SITTRINGEN" efter sig, det bör ju vara lika lätt att fälla ner den som att fälla upp den!

När man BORSTAR  tänderna så sköljer man naturligtvis bort "TANDKRÄMSSPOTTET"  i handfatet efter sig också!



forts. följer senare.....


TA REDA PÅ REGLERNA...

...INNAN DU GÅR MED I EN NUDISTKLUBB, HAR DU OTUR KAN DET VARA NEDANSTÅENDE DU HAMNAR I !!!


En nyfiken man går med i en nudistklubb, han skriver in sig, tar av
sig kläderna och börjar strosa runt lite på området. Efter en stund
får han syn på en yppig blondin vilket resulterar i att han får ett
praktstånd.
Blondinen: Ville du mej något?
Mannen: Nej jag kom precis...
Blondinen: Du måste vara ny här. Enligt våra lagar här betyder ståndet att
du kallar på mej och vill ha sex med mej, vartefter hon lägger sig ner och
låter mannen ha sex med henne. Efter akten går den rödblossige mannen in i
bastun sätter sig.
Han är otroligt nöjd med sitt medlemskap, så nöjd att han lyfter på sin ena
skinka och släpper en fjärt.
Då kliver en riktigt stor och muskulös man fram till honom.
Muskulöse mannen: Ville du mej något?
Mannen: Nej jag kom precis...
Muskulöse mannen: Du måste vara ny här. Enligt våra lagar betyder fjärten
att du kallar på mej och vill ha sex med mej vartefter han kastar omkull
mannen och trycker in den i krysset.
Efter akten rusar mannen tillbaka till receptionen.
Här!!! Ta tillbaka medlemskortet och nyckeln och behåll de 5000 kr jag
betalt.
Receptionisten: Men herrn ni har ju bara hunnit se en bråkdel av våra
aktiviteter.
Lyssna nu fröken, jag är en man på 55 år jag får stånd 1 gång i månaden,
men jag fjärtar 14 gånger om dagen, så NEJ TACK!!!!!



SÅ KAN DET GÅ OM INTE HASPEN ÄR PÅ !!!   =D


LITE KURIOSA OM ANTIKRUNDAN...

...LÄSTE JAG FÖR EN TID SEDAN...


DYRA SAKEN
- En dam i sjuttioårsåldern kom en gång med två en meter höga vaser från Ryssland som visade sig vara värda en halv miljon - vardera. Och de står fortfarande i hennes tvårummare, för hon vägrar sälja dem. Det var något av det dyraste vi haft.

FÖRFALSKNINGEN
- Vår första förfalskning avslöjade vi i Lund 1991, en man kom med ett änglaskåp han köpt för 10 000 kronor. Ett äkta från slutet av 1800-talet kostar uppåt 40 000 så han trodde att han gjort ett kap. Skåpet var fint men helt nygjort. Det syntes på allt, gångjärn, snide och målning. Som det var nu borde han ha betalat max 800 kronor för det.

BESVIKELSEN
- En kvinna för ett tiotal år sedan hade köpt ett stort skåp i England, fantastiskt vackert från 1700-talet, och fick det värderat till 250 000. Hon blev besviken och sa "Va, inte mer?"

PUBLIKREKORDET
- Vårt publikrekord på plats var allra första gången, 1989, när vi spelade in på Kronborgs slott i Helsingör. Vi hade gått ut med annonser inför första programmet men förväntade oss ingenting - och så kom det tretusen människor till inspelningen. Så många har vi aldrig haft sedan dess.



MAN KANSKE SKULLE GE SIG UT O ROTA I DIVERSE CONTAINRAR O SOPRUM, MAN KAN JU FAKTISKT BLI RIK PÅ KUPPEN!!!   =D


EN MYCKET VACKER.....

.....DIKT/SÅNG (?) JAG "HITTADE" I EN BLOGG FÖR ETT TAG SEN, TYVÄRR HAR JAG GLÖMT VILKEN BLOGG DET VAR, HAR INGEN ANING OM VEM UPPHOVSMANNEN/KVINNAN ÄR.....


They say memories are golden.
Well, maybe that is true.
I never wanted memories
I only wanted you.
 

A million times I needed you,
A million times I cried.
If love alone could have saved you,
You never would have died.

In life I loved you dearly,
In death I love you still.
In my heart you hold a place
No one could ever fill.
 

If tears could build a stairway,
And heartache make a lane.
I'd walk the path to heaven,
And bring you home again.
 

Our family chain is broken,
And nothing seems the same.
But as God calls us one by one,
The chain will link again

**************************************

"GUD" tror jag inte på i den bemärkelsen att den/det nödvändigtvis måste heta "GUD".

Har otroligt svårt för när det talas om "Guds vilja", t ex då ett litet barn dör eller när en människa "mitt i livet" helt plötsligt insjuknar o dör i någon konstig sjukdom man aldrig hört talas om ( jaa, det är min lillebror jag menar).

Dessutom är grunden till alla krig oftast en religionsfråga och det gör mig än mer konfundersam om begreppet "GUD".

Kom inte med argument såsom:  "Mänskligheten lärde sig inte av syndafloden" eller vad nu de mest fanatiska yrar om, det biter inte det minsta på mig, köper inte ett enda av deras trångsynta argument.

Kan  heller inte för mitt liv förstå meningen med att "somliga individer" får leva till de blir 80-90 år när de enbart ägnat sitt liv åt att mörda, våldta och misshandla oskyldiga människor, för mig finns det ingen som helst logik i det.

Jag tror på "NÅGOT" och är övertygad om att vi,  den dagen vi dör,  på något sätt återförenas med våra Nära&Kära som gick före oss, något annat existerar inte i min tankevärld.....


SORRY MEN....

.....Jag skriver inte om mode och inte om sex!

...Jag har inte "botoxat" mina läppar eller kinder!

...Jag har inte silokon i tuttarna fast det kanske skulle behövas om man ser till hur en "idealtutte" borde se ut enligt somliga...

...Jag "bär" även på några kilon för mycket men varför "späka sig"? Sås gjord på vispgrädde är SÅ gott!

...Jag beter mig inte som jag borde ibland (med tanke på min ålder då), själv har jag inga problem med det men en del andra har det...

...Jag har aldrig varit en helt igenom "perfekt" människa, vad det än gäller...

...Jag är jag och har alltid var "mig själv" och kommer att fortsätta vara det också...

...Jag varken vill eller kan ändra min personlighet... 

...Jag är den jag är och kommer förbli den jag är så länge jag lever, oavsett vad andra tycker...

...Jag är Jag och Jag är UNIK!

...Jag har aldrig "lyssnat" till Jantelagen heller!!!



ÄNTLIGEN!!! SLUT MED DYRA.....

.....ELRÄKNINGAR!!!

Idag har vi äntligen fått hem ETT TON pelletsbriketter som Anders har kånkat in i pannrummet! Nu brinner det så fint så ADJÖSS MED DYRA ELRÄKNINGAR!!!  :/


Vi har även "lånat" lillsnörpan ett par dagar, passade bra den här veckan då Malin har en hel del att göra.

Det är så mysigt att ha henne här!  <3<3<3

Saknar vår "stora tösabit" dock men hon går i skolan så då kan vi inte låna henne i veckorna tyvärr!

"Dina kalla små fötter en lördagnatt"  <3<3<3

Nu ropar Thilda: "Mommo kom" så det är nog bäst jag går till henne o kollar vad hon vill!   ;)

REDAN SENIL ELLER?????

Ja något fel måste det vara iaf!!!

JAG HAR TOTALT GLÖMT BORT ATT TITTA PÅ KÖRSLAGET IKVÄLL!!!

Läste nyss på Aftonbladets sida att team Wells blev utröstat!

VILKEN SKRÄLL (enligt tidningen alltså)!!!

Måste nog erkänna att jag tycker det är konstigt att de åkte ut, ska man rösta efter sångmässigt kunnande, karisma osv så har den kören varit klart bäst i varje program enligt mitt tycke!  (Jag kan förstås inte uttala mig om ikväll av naturliga orsaker)!!!

Jag trodde de skulle ta hem rubbet men ack så fel jag hade!


Hannas kör har "vuxit" för varje gång, de kan gärna få stå som slutsegrare om jag får bestämma!


Att Eriks kör är kvar är inte så konstigt egentligen, det beror  inte på det sångmässiga utan på att alla dreglande  "fjortisar" är "kääääära" i "SnyggErik"! De flesta av dem ringde säkert upp sin senaste comviqkompistankning enbart på att rösta!


Till sist då så är Magnus kör också kvar, av ungefär samma anledning som ovanstående men med den skillnaden att här är det  en något högre medelålder på de dreglande, i det här fallet, "dansbandsdamerna"!


 (Han får med all säkerhet även en och annan röst från dreglande killar/män också!!! )


GOD NATT, DRÖM NÅT FINT...  =)


JAG VILL BESTÄMMA SJÄLV!!!

Om jag en dag ligger som en "grönsak" dvs att det enda som håller mig vid "liv" (?) är ett antal apparater, och allt hopp är ute angående ett uppvaknande, så hoppas jag verkligen att utvecklingen har gått så pass mycket framåt att det är lagligt för mina anhöriga att avsluta mitt konstgjorda sk "liv"!

Ligger jag totalt hjärndöd och det bara är hjärtat som slår så hoppas jag att någon ger mig en injektion med en dödlig substans i, som gör att jag får somna in, stillsamt och värdigt.

Jag skulle heller inte vilja sitta totalförlamad i en rullstol och inte kunna konversera med andra. För MIG skulle detta inte vara ett värdigt liv, observera nu att det handlar om min personliga uppfattning samt om något av ovanstående skulle drabba MIG!!!

Vore jag i ett sådant tillstånd så skulle jag inte vilja att mina anhöriga skulle känna sig tvingade att "besöka" (?) mig. Varför skulle de behöva utsättas för ett så grymt lidande?
 
Vem vill se sin hustru/mamma/farmor/mormor ligga och tyna bort? Bättre då att minnas mig som den jag var en gång, dvs en ibland väldigt barnslig, gapig, envis person med kontroversiella åsikter om det mesta samt en förmåga att blanda mig i för mycket ibland men med ett stort varmt hjärta som räckte till för alla!

Jag anser att när man är vid "sina sinnens fulla bruk" så skulle man (frivilligt naturligtvis), få skriva under ett dokument ,där man klargör hur man vill ha det i livets slutände. Så vill iaf jag ha det!

Jag ger mig inte in i några orddueller angående för/emot dödshjälp, var och en får ha sin egen uppfattning om detta, dock står det var och en fritt att kommentera/yppa sin egen ståndpunkt!

TACK FÖR ORDET.....

LÄNGTAR TILL JAG ÅTERIGEN FÅR STÅ...

...I KLACKEN PÅ NORRA  (SÖDERSTADION NATURLIGTVIS), O VRÅLA UT MIN KÄRLEK TILL BAJEN MED DENNA HYMN!!!



Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just den här dan
Den ger lust när den kommer

Jag ser måsarnas flykt
Jag ser solglittrets dans
Jag ser framåt mot härliga tider
Jag ser kvinnornas steg
Jag ser ögonens glans
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just den här dan
Den ger lust när den kommer

Jag hör skrattande barn
Jag hör slussarnas brus
Jag hör till de få som kan leva
Jag hör inre musik
Jag hör vindarnas sus
Jag har tron på mig själv på min sida

Jag har väntat så länge på just den här dan
Och det är skönt att den äntligen kommer
Väntat så länge på just den här dan
Den ger lust när den kommer

(Kenneth Gustavsson/Aapo Sääsk)


SOMLIGA BORDE INTE.....

.....Ge sig in på "känsliga" ämnen!!!


Tråkigt när någon ger sig in på alldeles för "djupa vatten"!


Bättre då att hålla sig till det man verkligen är bra på!


Politik är ett svårt ämne och som verkligen kan få människor att "se rött"!


Dock anser jag att det står varje individ fritt att tycka vad man vill utan att bli påhoppad!


Själv sympatiserar jag med SD i mångt & mycket så illvilliga kommentarer äro överflödiga!


De värsta  "gaphalsarna" borde lära sig skillnaden mellan  REALIST och RASIST innan


de tar till orda!


TACK FÖR ORDET...ORDET ÄR FRITT!

EN "KLOCKREN" HISTORIA TILL!!!

...En fröken i första klass berättade för klassen att hon var ett AIK-fan. Hon bad de elever som också var det att räcka upp handen. Barnen var inte riktigt säkra på vad en AIK-fan var, men eftersom de ville vara som sin fröken så viftade snart barnen ivrigt med sina armar. Det vill säga, nästan alla, Lisa satt i sin bänk och rörde inte en min.

Fröken frågade varför hon valde att skilja sig från mängden.

-"För att jag inte är ett AIK-fan", svarade Lisa.

-"Vad är du då", frågade fröken?

Lisa svarade med stolthet i rösten: "Jag är ett BAJEN-fan såklart".

Fröken blir förvånad och samtidigt irriterad. Hon frågar Lisa varför hon är ett BAJEN-fan.

-"Tja, min mamma o pappa är BAJEN-fans, så jag är ett BAJEN-fans också".

Fröken blev nu arg. -"Det är ingen orsak", säger hon med hög röst.

-"Om vi säger att din mamma var en dåre, och din pappa också var en dåre, vad skulle du då vara"?

Lisa funderar en stund, och ler sen brett. -"Ja då skulle jag vara ett AIK-fan"!!!!!

EN RIKTIGT BRA HISTORIA!!!





En AIK:are, en Djurgårdare och en Hammarbyanhängare åker till Saudiarabien på semester. De känner inte varandra, men möts på flygplatsen och börjar snacka om sin gemensamma passion: fotboll. De träffas på kvällen, börjar värma upp med en flaska Absolut som en av de hade med sig och sitter och spelar kort. Ju mer de dricker och snackar fotboll, desto mer högljudda blir de, så slutligen kommer polisen och upptäcker att de sitter och dricker alkohol, vilket är strängeligen förbjudet i Saudiarabien! De tre blir dömda till 2 veckors fängelse och att därefter piskas 20 gånger var, ett fruktat straff som ofta lämnar men för livet.

Dagen kommer då de ska piskas, men eftersom det sammanfaller med Nationaldagen, känner sig kungen givmild och ger dem audiens.
-Idag firar vårt stolta land sin nationaldag, säger kungen.
-Så jag ger var och en av er ett önskemål. Ni kan be om vad som helst, förutom att bli benådade.

Den första att bli piskad är AIK:aren.
-Vad önskar du dig?, frågar kungen.
-Att ni spänner fast en kudde på min rygg, ers höghet, svarar AIK:aren och känner sig jävligt smart. Men kudden håller bara i 10 piskslag innan den går sönder. AIK:aren svimmar av smärtan och kan knappt andas efteråt. Det blir då Djurgårdarens tur och han tror sig veta tricket:
-Jag ber om att få två kuddar fastspända på min rygg!, säger han.
Men bödeln skrattar åt denna kaxighet och ger sig fan på att slå ännu hårdare, varpå kuddarna har gjort sitt redan efter 12-13 slag; resten är ett veritabelt helvete för Djurgårdaren, som förs bort halvdöd.

Sist blir Hammarbyarens tur. Kungen säger;
-Mina tjänare har talat om för mig att ditt hjärta ligger hos Hammarby. Det gjorde min ärade avlidne fars också, den gamla kungen. Det förtjänar respekt, så jag skänker dig två önskemål, istället för bara ett. Hammarbyaren funderar lite på saken och säger sen;
-Mitt första önskemål är att ni ger mig 100 piskslag istället för 20.
Hela salen är mållös: så otroligt modigt av honom!
-Det glädjer mig att se sådant prov på mod, unge man, säger kungen.
-Men vad blir ditt andra önskemål?
-Tja..., svarar Hammarbyaren
-att ni spänner fast Djurgårdaren på min rygg.

LIZA MARKLUND SLÅR TILLBAKA...

...Stod det att läsa i NT-ÖD igår. 
Hon försvarar sig mot den kritik som riktats mot hennes storsäljare Gömda och Asyl. Hon hänvisar till att böckerna är romaner och "filtrerade genom mig" som författare.
Vidare säger hon så här:
"Om människor uppfattat böckerna som korrekta ner i minsta detalj, då känner de sig naturligtvis lurade. Jag är uppriktigt ledsen för detta".

Min åsikt i detta är att hon snackar en massa skit!

Jag köpte dessa böcker och streckläste dem så fort de gavs ut (med några års mellanrum), och ingenting fick mig att tro att det var något annat än den sanna historien om "Mia" och hennes liv!!!
Jag kan inte minnas att det någonstans någonsin gjorts den minsta lilla antydan om att så icke var fallet!!!

HÅLL DIG TILL SANNINGEN I FORTSÄTTNINGEN!!! 

UNGAR (BARNBARN) ÄR FÖR ROLIGA IBLAND!!!

Morfar har lärt Thilda, snart tre år, en grej..

Det började med att hon ville att morfar skulle komma och hjälpa henne med en sak,"om jag får en puss först", sa morfar då och efter en viss tvekan så fick han sin puss.

Sen den stunden så kommer hon och säger att vi ska få en puss, sen pussar hon oss och så säger hon: "Kom mommo" eller "Kom moffa"!!!

Vem kan säga nej till det lilla charmtrollet då??? Inte vi iallafall och det är nog det hon vet!!!


MIN "GUD" JUST NU...

...HETER COCCILLANA!!!!!

Min älskling hämtade ut min "gud" i fredags på vägen hem och jag har blivit en aning bättre med "idiothostan" iaf! Men bara en aning! Anfallen kommer inte lika ofta kan man väl säga...

I helgen har vi haft våra två tjejer här (läs: barnbarn), så det har varit "fullt ös-medvetslös" i stort sett hela tiden, de har bl a klätt ut sig i gamla kläder & skor & diverse attiraljer, alltid lika populärt bland barn!! Dessutom har de lekt en lek som jag väljer att benämna: "Kast med liten Thilda", inte så farligt som det låter, hon landade iaf i vår säng!!

Den stora tjejen (snart 10), har farfar skjutsat hem för ett tag sen, hon ska till skolan imorgon men den lilla tjejen (snart 3), ville jag "låna" ett par dagar till så hon blev kvar hos mormor!! Nu är det dags för henne och mig att "krama kudden", fick precis nu också ett nytt hostanfall så då passar det ju utmärkt att lägga sig!!

Natti-Natti/Wivi...

PS/ Kolla in min bilddagbok med samma namn (popbajare55), där finns mängder med bilder!!

DÖMD INFERTIL MEN GRAVID ÄNDÅ!!! THE LAST PART...

DEL 4:


Vart var jag nu? Jo, hos barnmorskan (B) i S-köping var jag visst...

Jag mådde prima under i stort sett hela graviditeten, B sa att hon sällan skådat en så pigg blivande mamma, ju tjockare jag blev desto bättre mådde jag! Kände mig lika pigg som den första gången faktiskt,  men då var jag ju endast sjutton år och nu var jag trettioett! Hur som haver så beräknades förlossningen till den 28 dec -86 men den dagen ville jag inte ha barn, dagen hette ju
"menlösa barns dag"  ( minns inte om de redan då ändrat till "värnlösa barns dag"), spelar ingen roll vilket, alla vet ju hur det är med mobbing vs speciella dagar, tänk på första april bara!

Det blev ingen "sen" åttiosexa utan en "tidig" åttiosjua! För den 2 jan -87 föddes så äntligen vårt
KÄRLEKSBARN och naturligtvis var det en Malin!

Vi var så lyckliga över att mot alla odds ändå lyckats med det som skulle varit i stort sett omöjligt enligt expertisen, det hela var så otroligt, som en riktig "Askungesaga" kändes det! Men sagan tog inte slut där inte! För döm om vår förvåning när jag i feb -89 återigen testas positivt på ett grav .test! Vi visste inte om vi skulle skratta eller gråta eller var vi skulle ta vägen, så otroligt kändes det, kunde det verkligen vara sant? Visst var det sant! Den 2 dec -89 föddes vår son Kim, på dagen 2 år och 11 månader efter vårt första "mirakelbarn" fick vi ett "mirakel" till!

Nu började iaf jag bli lite kaxig och sa att "det kan  gärna komma en Elin också, det gör inget", men nu var det stopp, nu blev det inga fler men vad gjorde det! Vi var så evigt tacksamma för de vi blivit förunnade, det var snudd på att jag gick o blev religiös (huvaligen), för ett så stort under var detta för oss, men så illa gick det inte utan  jag sansade mig och tackade istället min lilla farmor ännu en gång!

-----------------------------------------

                                                                          
EPILOG

Genom åren som gått har jag för en del människor berättat om våra "två mirakel " , bl a för en veckotidning som gjorde en artikel om oss men där de av någon anledning skrev att jag hade en äggstock och två äggledare kvar. Det känns ibland som om inte alla tror på vad jag berättar, att det är för osannolikt men jag har ingen orsak att ljuga och gör det inte heller!

Sammanfattningsvis är det således att: Jag
EN gång blivit gravid MED allt i behåll, EN gång med en äggstock men att jag då hade två  äggledare ( redan då med ärrbildningar), samt  att jag TVÅ gånger blivit gravid (visserligen efter många års försök),  trots att jag endast hade en äggstock kvar, den vänstra och en äggledare, den högra (som dessutom var full med ärrbildningar), men som en av läkarna sa: "Äggen visste vart de skulle ta vägen"!

Det kan man lugnt hålla med om,  det är en bra bit  för ett litet ägg att ta sig från en sida till den andra i de regionerna, äggledaren måste ha fungerat som ett mycket starkt insug, två gånger om dessutom och tack o lov för det!

Totalt fyra välskapta barn blev iaf resultatet!

TACK FÖR ORDET


WIVI...







DÖMD INFERTIL MEN GRAVID ÄNDÅ!!! PART THREE...

DEL 3:

...Nu har vi kommit till slutet av april  -82 (nu går det snabbt), jag och två kompisar (J & L), hamnade på en fest där jag direkt får syn på en "spoling" med långt ljust hår som sitter o halvsover i en fåtölj med en ölflaska i handen, jag visste vem han var genom mina yngre bröder samt ryktesvägen. Fråga mig inte vad som hände men jag blev störtförälskad i honom på direkten, vände mig till mina vänner och sa: "Honom ska jag ha, vi kommer att gifta oss en dag men vi får inga egna barn tyvärr", exakt så sa jag till dem! De flinade lite mot mig o sa ungefär så här: "Jaja, det ordnar sig nog ska du se"...

...Nu hoppar jag över lite detaljer, de kommer i min andra berättelse såsmåningom men i början av Juli blev vi "ihop" som det hette då! Vissa tyckte det var jättekul ( bl a med tanke på vad jag sagt på den där festen), andra tyckte väl mindre om det...En viss förståelse kan jag ha för de som tvivlade, jag var ju trots allt ca 7 ½ år äldre än honom och hade två ungar med mig i bagaget dessutom! (Till saken hör att även A hade ett barn, en flicka som var född i juni -82 men som han inte hade nån särskild kontakt med pga olika omständligheter, han var endast ihop med flickans mamma under en kort tid).

Vårt liv tillsammans under de följande åren kan man nog beskriva som en "bergodalbana", men vi höll envist fast vid varandra! Mina grabbar tog han till sitt nittonåriga hjärta direkt, åh vad de lekte mycket ihop de tre, A som var så ung hade mycket "springibenen" kvar och det visade sig vara en lyckträff för grabbarna som inte hade någon kontakt med sina "spermadonatorer"! En sak som jag aldrig kommer att glömma är orden han tröstade mig med, när jag ibland grät över att vi aldrig skulle få några gemensamma barn, han sa alltid: "Men W,
VI har ju två barn"!!!


1985 kände vi att det var dags att flytta från stan, börja om på nytt på "bondvischan" och göra ett sista försök att på något sätt kanske få ett barn ihop, vi började prata om insemination som troligtvis var vår enda chans. Vi flyttade och strax innan påsk 1986 beställde vi och fick tid hos en kvinnlig privatläkare i Linköping. Vi kom dit och det utfördes vissa kontroller och prov (jag kan ju avslöja att min man inte var så värst glad åt det ena provet iaf), och vi fick berätta vår "historia". Oddsen var ju inte på vår sida, det förstod vi naturligtvis men en process inleddes trots allt.

Ta tempen varje morgon vid samma tidpunkt var en del av det hela, och min stackars man fick åka till Linköping snabbt som tusan med "fickvarm"( ja ni vet vad jag menar), för att kolla hastighet och mängd på de små rackarna! Blev det så en "topp" på feberkurvan så var det bara att "köra på", lust eller inte spelade ingen som helst roll, det var "toppen" på kurvan som bestämde sånt! Vi trodde ju naturligtvis att vi skulle få hålla på så år ut och år in! 

Men så blev inte fallet! Jag har än idag ingen som helst förklaring till att det blev som det blev, läkarna var lika förvånade de men fakta är fakta och på något sätt så blev jag gravid den våren, vi hade inte skyddat oss en enda gång sedan vi träffade varandra ca fyra år tidigare! (Efteråt har jag alltid trott att min farmor hade ett finger med i spelet, hon satt nog där på sitt moln i himlen o sa: "Jag ska hjälpa dig att bli med barn, en flicka den här gången, det var väl fasen om det inte skulle bli det, du glömmer väl inte att du lovat din gamla farmor att hon ska få heta MALIN?) Ja jag tror faktiskt att det var så det gick till, någon annan förklaring har jag inte som sagt...

Nu gick jag händelserna lite i förväg men sånt händer ibland...

Nåväl, vid nästa "topp" skulle vi ha samlag, ringa till läkaren och åka dit "oduschade", detta för att se om vi passade ihop, eller  helt enkelt om de små ärtskotten ville simma i mig! Tillfället kom och en vacker dag gjorde  vi allt som vi skulle göra men tyvärr var vår läkare i fjällen på påsklov med sina barn just  då så vi fick skjuta fram det till nästa "topp"! Luften gick ur mig lite där men det var ju bara att acceptera!

Jag fortsatte att ta tempen men det kom ingen ny "topp", mensen uteblev och jag tyckte jag var lite "svullen" på magen (det har synts mycket tidigt på mig att jag varit gravid alla gånger), och jag skrev i min dagbok: "Allt är försenat och magen är svullen, jag är nog skengravid haha"...

Jag har både dagboken och feberkurvsdiagrammet kvar, lite kul faktiskt, Malin har sett dem och de blir hennes en dag...

Jag lämnade in grav.test hos barnmorskan i S-köping, dagen efter ringer de därifrån och säger att det visade positivt! "NEJ", skrek jag rätt in i luren, jag kan inte bli gravid! Rösten i luren sade då:"Är inte det här ditt personnummer "? "JO", svarade jag chockad, "JA MEN DÅ ÄR DU GRAVID"!!!  Jag ringde till A på jobbet och sa att vi skulle ha barn men då blev han så chockad att han trodde jag ljög för honom! Jag kan lova att det var snurrigt hos oss ett bra tag!

Efter några veckor började jag få ont i höger sida, ner mot ljumsken förstås och blev helt nojig o trodde det var ett X igen! Ringde både Norrköping och Söderköping för att få ett tidigt ultraljud men de viftade bara bort min oro trots att jag förklarade vad som hänt mig tidigare. Då ringde jag den kvinnliga läkaren i Linköping och sa att jag visat positivt på urinprov men att jag hade ont och var rädd att det skulle sitta fel även den här gången. Hon sa att vi kunde få komma på ultraljud i v. 8, de kunde inte se något innan den veckan, i varje fall inte 1986!

Jag blev glad naturligtvis att min oro blev tagen på allvar, samtidigt var jag skräckslagen över att få se var "det" satt!
Sagt o gjort, i vecka åtta åkte vi till Linköping för ultraljud och jag kan inte beskriva hur det kändes när jag på skärmen såg en liten "fläck" och den lilla "fläcken" satt där den skulle, dvs i livmodern! Då som först berättade vår läkare vad hennes manlige kollega sagt när hon berättat om mig och min situation, "Det förstår du väl att det inte kan sitta där det ska"! Men det gjorde det och från den dagen blev jag kallad "mirakelmamman av de båda läkarna! Vi fortsatte där hela graviditeten, jag hade fått så stort förtroende för vår läkare där, vilket man inte kan påstå att jag hade för dem i N-köping och S-köping!

Min barnmorska (B), hade jag i S-köping , hon hade vid ett tillfälle på en konferens berättat om mig för ett par läkare, de hade bara skakat på huvudet och trott att hon missförstått min situation, "det förstår du väl B att man inte kan bli gravid med en äggstock till vänster och en ärrad äggledare till höger"?? Men så var det och det bästa beviset för det är nu 22 år och själv mamma!

Nej nu orkar jag inte mer, ni får vänta ett tag till på
DEL 4.




 





DÖMD INFERTIL MEN GRAVID ÄNDÅ!!! PART TWO...

DEL 2:

...Ja så var jag då ensamstående tvåbarnsmor, ett ganska tufft liv men det löpte på. Jag levde mitt liv med mina pojkar, vi hade inget överflöd men vi klarade oss. Det gick några år och i början av 1982 trodde jag att jag återigen mött mitt livs kärlek men det visade sig rätt snart att så var det naturligtvis inte!

Vi gjorde slut och i mars, hade jag inte haft mens på ett tag och jag fick fruktansvärt ont i vänster ljumske, fick åka akut till KK där de tog blodprov som visade att jag mot alla odds återigen var gravid (vecka 7), och den kvinnliga läkaren  (Dr. S eller C?), sa "det är normalt att ha ont i magen när man är gravid" varpå hon skickade hem mig trots att jag påpekade att jag varit gravid två gånger innan och
aldrig haft såna magsmärtor men hon ignorerade totalt mina farhågor!

Tre dagar senare fick min pappa skjutsa upp mig akut igen, denna gång kunde jag inte gå själv så ont gjorde det, jag blev inskriven direkt av en ung läkare (C-M.E), han misstänkte direkt att det antagligen rörde sig om ett X (utomkvedshavandeskap)! Det visade sig att så var fallet, det befruktade ägget satt fast i min vänstra äggledare och dagen efter blev jag opererad, dock inte av honom utan av Dr N som också var en underbar läkare!

På den tiden (-82), iallafall på Norrköpings lasarett, tog de bort
HELA äggledaren när något dylikt inträffade, så nu var jag bara en HALV KVINNA kändes det som och med bara en av varje kvar ( VÄNSTER äggstock och HÖGER äggledare som dessutom var ärrad efter ingreppet 1978), var ju verkligen allt hopp om någon framtida graviditet uteslutet men jag var glad över att ändå ha mina två fina killar!

Jag skulle bara veta vad framtiden hade för överraskningar för mig!!!


FORTS. FÖLJER I DEL 3...


DÖMD INFERTIL MEN GRAVID ÄNDÅ!!! PART ONE...

OTROLIGT MEN SANT OCH DET HANDLAR FAKTISKT OM MIG!!!


KANSKE KAN MIN "STORY" INGE HOPP HOS EN DEL KVINNOR SOM OCKSÅ BLIVIT DÖMDA INFERTILA PGA SAMMA/LIKNANDE PROBLEM SOM MINA!!!


HÄNG MED, NU BÖRJAR "STORYN"...

DEL1:

...Allt började sommaren 1978 då jag började få otroligt ont i höger ljumske vilket gjorde att jag i första hand misstänkte att det lilla"bihanget" blindtarmen börjat bråka med mig men sedan även mensen börjat krångla anade jag att det kunde vara något annat.

I augusti  blev jag inlagd på KK för undersökning, de tog prover och klämde på magen osv men hittade ingenting så de ville skicka hem mig men eftersom jag var (och fortfarande är), en väldigt envis person så vägrade jag åka hem innan de gjort en sk titthålsoperation!

Det blev som jag ville och dagen efter rullades jag upp på operation för det enkla ingreppet som skulle ta ca en halvtimme men när jag vaknade igen så hade ingreppet tagit  ca
TRE OCH EN HALV TIMME!!!
Det visade sig att jag haft en
"chokladcysta" som "ätit" upp hela högra äggstocken så den tog de bort, samtidigt rensade de båda mina äggledare från sammanväxningar!

När jag var "klar i knoppen" igen förklarade läkaren som opererat mig (Dr. M, han var överläkare då, en kortvuxen man med varsamma mjuka händer minns jag), dels vad de gjort samt att jag nog inte skulle räkna med att bli gravid igen (jag fick mitt första barn -73), jag hade ju endast vänster äggstock kvar samt äggledare som var ärriga efter sammanväxterna, och om man trots allt lyckades bli gravid så brukade det befruktade ägget oftast fastna i ärrbildningarna, ett sk utomkvedshavandeskap.

Det var ju inget roligt besked att få som 23-åring  och visst kändes det hårt men som väl var så hade jag ju ett barn iaf, min älskade son som föddes när jag var exakt 18 år & 18 dagar ung!

Jag levde sedan några år i ett väldigt "turbulent" äktenskap,  där misshandel och otrohet hörde till det vardagliga, kan väl lugnt säga utan att ljuga, att jag hade minst en blåtira i veckan under ca 2½ års tid men "ung & kär" som jag var så trodde jag att det skulle bli bra, inte idag men imorgon kanske? Jaja, det är en annan historia som jag kanske också  skriver ner såsmåningom...

Iallafall...Detta äktenskap ändades äntligen  julafton -78, anledningen till att jag till slut "tog mig ur eländet" går jag inte in på här, det skulle ta för lång tid att skriva ner allt men för att göra en lång historia kort så fick jag i februari -79 veta att jag trots allt var gravid igen!

Mitt beslut blev att jag skulle behålla barnet vilket inte sågs med så blida ögon av flertalet i min omgivning men det brydde jag mig inte om, jag har sedan mycket ung ålder varit emot abort, ansåg länge att det var mord (jag anser fortfarande att det handlar om ett liv från första stunden men anser numera att abort tyvärr är ett ont måste ibland. Dock har jag väldigt svårt att acceptera när den används som "preventilmedel"!

Sedan det konstaterats att det inte rörde sig om ett "utomkvedshavandeskap" så fick jag gå på specialistmödravård hos den underbara läkaren (Dr. M), som opererat mig, han tyckte det var mycket konstigt att jag blivit gravid men lyckönskade mig naturligtvis! Allt löpte normalt och den 29 september -79 födde jag återigen en välskapt son!

"STORYN" kunde slutat här, men icke sa nicke, spännande, otrolig läsning följer snart i DEL 2...





HISTORIEN OM EN DAMMSUGARE...

...ELLER EGENTLIGEN HISTORIEN OM DEN DAGEN JAG ÄNTLIGEN INSÅG ATT DET VAR BÄTTRE ATT KÖPA EN "REJÄL"!!!

Jag har i många år envisats med att köpa "två-trehundrakronorsdammsugare", ibland har det blivit flera stycken per år!!! Min man har idiotförklarat mig i stort sett varje gång, med viss rätt måste jag erkänna så här i efterhand. I oktober gjorde jag slag i saken, himlade lite med ögonen mot min man och sa: "Ska vi inte ta en liten tur till MediaMarkt"?

Sagt o gjort, vi åkte dit och köpte denna pärla! Ganska tystgående, man hör t ex  telefonen ringa  vilket man aldrig gjorde med de vrålande billighetsmaskinerna, jag håller även dessa  ansvariga för min nedsatta hörsel!

Nu ska jag sätta igång min "vän" igen för ett nytt försök att få upp alla barr efter granarna!!! Det tar några veckor innan man fångat in alla!!!

So long till nästa "gong".....

HELGEN ÄR RÄDDAD!!!

Har nyss ringt min vårdcentral så de har fixat Coccillana till mig! Måste tyvärr stå ut ett dygn till innan jag kan intaga "rävgiftet" eftersom jag inte kan sitta på en buss i mitt tillstånd så får jag vänta till A kommer hem imorgon, han får hämta ut det på vägen men det är värt att vänta på...

SUCKAR TUNGT...

...LIKA ILLA IDAG, PRECIS SOM JAG BEFARADE... Har sovit dåligt i korta perioder, just nu har jag världens skallebank o ska göra mig en "drink" av vatten & alvedon brus...Pappersnäsdukshögen bara växer & växer, ungefär i samma takt som smöret smälter i en het panna, fast tvärtom, ja ni förstår vad jag menar hoppas jag, oj vad jag yrar, vi släpper näsdukarna nu...Över till något trevligare samtalsämne... Vi går mot ljusare tider nu, det är inte becksvart före fyra på eftermiddagen längre o det tycker jag är bra! När man som infödd stadsbo ännu en gång väljer att flytta ut på "bonnvischan" får man stå sitt kast, det vet jag. Är man dessutom, som jag är, mörkrädd, ja då kan man ju undra om hissen går ända upp när man väljer mörker & tystnad före gatlyktor & billjud!! Over and Out som Matte Larsson säger...

JAG HAR INTE TID...

...ATT VARA SJUK EGENTLIGEN... Har massor med städning kvar efter alla helger och massor av "flyttgrejer" att sortera o placera på rätt ställe! Så imorgon måste jag vara frisk igen har jag bestämt! Nu misstänker jag att det inte kommer att bli som jag bestämt utan jag kommer antagligen fortsätta att hosta som en idiot samt få världens elakaste skallbank till följd av hostan! Nu ska jag iaf svälja en alvedon brus o krypa ner under täcket, förhoppningsvis får jag kanske sova en kvart eller så! :( Natti-Natti alla ni därute i blogossfären, vi ses igen...

12 saker du önskar att du inte visste =(

1) Efter en timmes simmande i en allmän pool har du fått i dig en halv liter urin. 2) Under en genomsnittlig dag har du indirekt kommit i kontakt med 15 penisar, till exempel genom att ta i dörrhandtag. 3) En genomsnittlig persons årliga intag av snabbmat innehåller 12 könshår. 4) Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover. 5) Under ett år skakar du hand med 11 kvinnor som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna. 6) Under ett år skakar du hand med 6 män som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna. 7) De flesta män tvättar överhuvudtaget inte händerna efter att de varit på toaletten. Tänk på det nästa gång du är på krogen och äter jordnötter från skålen på bardisken. 8) Under en genomsnittlig bröllopsmottagning har du en hundradels chans att bli smittad med munherpes från en av gästerna. 9) Du andas dagligen in en liter av andra människors anala gaser. 10) Tandläkare har rekommenderat att tandborstar bör hållas på ett avstånd av minst 2 meter ifrån toalettstolen för att undvika att luftburna partiklar härrörande från spolningen fastnar på dem. 11) Du tillbringar sex månader av ditt liv på toaletten. 12) Att bita på naglarna är som att slicka rent toalettstolen. OBS!! Jag ansvarar inte för sanningshalten i dessa påståenden eftersom jag hittade den på nån annan blogg en gång i tiden men stämmer det så är det rent ut sagt djävligt vidrigt!!! URK...

STACKARS, STACKARS MIG...

...Är återigen drabbad av vårt "arvegods", HfH (HOSTAN från HELL), och det är inget roligt kan jag tala om!!! Det enda som brukar lindra något är en rejäl dos med Coccillana ( in i dimman bara), men har jag någon hemma då??? ICKE!!! Som vanligt när jag behöver den har någon annan familjemedlem haft HfH och naturligtvis druckit upp mammas "gudabenådade droppar"!!! Så jag får nöja mig med att riva av halsen med kolsyra då och då samt suga på nån vidrig halstablett, får även intaga en alvedon brus med jämna mellanrum eftersom man får en skallebank som inte är av denna värld, när man hostat en stund!!! Tack farmor och pappa för detta underbara arv ni lämnade efter er, jag hade nöjt mig med någon mille faktiskt men jag älskar och saknar er ändå!!! Nu ska jag krypa under täcket och försöka blunda en stund, förhoppningsvis kanske jag slumrar några minuter...

KRÅNGEL SOM ALLTID...

...PÅ METROBLOGGEN!!! NU GÅR DET INTE ATT RADERA MIN BLOGG ENS EN GÅNG!!! FÖRSTÅR INTE ATT DE HAR NÅGRA BLOGGARE KVAR ÖVERHUVUDTAGET!!!

NU ÄR DET ÄNTLIGEN GJORT!!!

METROBLOGGEN ÄR BLOTT ETT (DÅLIGT) MINNE NU.....

NÅGRA ORDSPRÅK OCH BRA CITAT BARA.....

.....Så här på morgonkvisten..... Jag har "samlat" på mig lite kloka ord jag hittat här & där genom åren..... Här är några av dem..... "HELLRE EN KRÅKA I NÄSAN ÄN EN SKATA I SÄNGEN" "VINI VIDI VISA" - "JAG KOM, JAG SÅG, JAG SHOPPADE" "JAG BEHÖVER INTE INLEDAS I FRESTELSE, JAG KAN GÅ SJÄLV!! (Birgitta Andersson) "VARFÖR ÄR DET SÅ MYCKET MÅNAD KVAR I SLUTET AV PENGARNA"?? "VILDA ROSOR OCH GODA VÄNNER KOMMER ALLTID TILLBAKA" "SNÄLLA FLICKOR KOMMER TILL HIMMELEN, VI ANDRA KAN KOMMA HUR LÅNGT SOM HELST" "OM DU SÖKER EFTER FEL, ANVÄND INTE KIKARE UTAN SPEGEL" (Piet Hein) Skrivet av popbajare55 9 oktober 2008

DE "STULNA" LJUSSTAKARNAS ÅTERKOMST.....

.....Jag höll på att slå bakut förut när jag kollade i en kartong från boden och upptäckte mina "stulna" guldfärgade ljusstakar i den!!!!! Jag hade totalt glömt bort att jag tagit hem dem från landet förra året men det är inte så konstigt egentligen, mina kartonger har farit fram & tillbaka mellan landet & stan, eftersom jag inte kan bestämma vilka grejer jag ska ha därute eller inte!!!!! Nu kommer vi till det stora moraliska dilemmat!!!!! Eftersom jag anklagade inbrottstjuven för att ha tagit med sig dem (vi hittade nästan allt annat i tre säckar under eken på landet, se inlägg 080728), är jag då skyldig honom en ursäkt eller????? Skämt åsido, jag är glad att de kom fram iallafall!!!!! Skrivet av popbajare55 8 oktober 2008 klockan 20:56

IMORGON.....

.....är en ny dag som sagt och då ska jag fortsätta med att röja här hemma, det är så kul, man hittar saker man glömt att man hade, dagböcker, barnteckningar, prylar, foton, ja allt möjligt roligt tittar fram ur gömmorna..... På tal om foton så är det snart dags att ta tag i "operation sortering och scanning", hur fan jag ska orka det med alla hundratals foton som för tillfället ligger huller om buller i kuvert och gamla kakburkar av plast!!! Nej, det skjuter jag upp till framtiden tror jag..... Kakburkar ja, det var evigheter sedan jag bakade några kakor men på torsdag kanske??? Jag kan inte skylla på att jag inte har alla ingredienser men jag kan väl skylla på att jag inte har några burkar, eller hur??? Ordet "burkar" får mig att tänka på datorer och för tillfället går tre sådana varma här hemma, min egen (naturligtvis, annars kunde jag ju inte skriva det här inlägget), yngste sonens samt en av hans kompisars, de ska LANA några dagar (läs nätter), och eftersom sonens rum ligger väggivägg med vårt sovrum så ska det bli intressant att se om jag kan sova inatt eller om deras pladder ska hålla mig vaken, av erfarenhet misstänker jag att det blir det sistnämnda!!! 7 oktober 2008

SJUKT, SÅ DJÄVLA SJUKT.....

Inte första gången det händer heller..... Man har ju läst om liknande fall några gånger nu..... Helt otroligt hur somliga människor funkar alltså..... Själv har jag mat i min frys, vissa sjuka individer har sina barn där istället..... Skrivet av popbajare55 30 september 2008 klockan 17:48

JAG ÄR NOG GANSKA UNIK TROR JAG!!!!!

Jag tillhör en "minoritet" här i landet!!!!! Jag har nämnligen aldrig varit i ULLARED!!!!! För mig verkar det som att åtminstone ca 90% av befolkningen varit där minst en gång i livet!!!!! Men funderar faktiskt på om jag ska försöka "lura" i gubben att ta en tripp dit snart!!!!! Lite nyfiken är man ju!!!!! kan ju passa på att införskaffa lite julklappar där..... Skrivet av popbajare55 24 september 2008 klockan 14:36

I MORSE VAR JAG MED OM NÅT "TOKROLIGT".....

.....MIN "GUBBE" & JAG VAKNADE EXAKT SAMTIDIGT OCH SA SAMMA ORD OCKSÅ DET SAMTIDIGT: "Fy fan va pinknödig jag är", vi började asgarva och jag hann först med att "paxa" toaletten härnere, båda var för trötta för att orka ta sig upp på övervåningen!!! Visst händer det då & då att vi tänker lika och säger samma saker i "munnen på varandra" men mig veterligen är det nog första gången på 26 år tillsammans som det har "synkat" så perfekt angående ett av de mest världsliga behoven i en människas liv!!! Skrivet av popbajare55 7 september 2008

ALLT ÄR EN "SALIG" RÖRA HÄR HEMMA JUST NU!!!!!

.....VET INTE I VILKEN ÄNDE JAG SKA BÖRJA !!!!! Karln är ju hemma också och vi har många projekt på gång, tyvärr har vi inte alltid samma uppfattning om hur det ska genomföras men det löser sig väl vartefter... Thildas nya barnstol och en hylla till köket har vi iaf skruvat ihop nu, ska även skruva ihop två köksstolar som har stått i förrådet några månader!!! Hos oss har vi nämnligen en förmåga att ibland fixa & dona enligt "ketchupeffekten!!! Först händer ingenting o sen ingenting igen men helt plötsligt ska allt ske på en o samma gång och helst vara färdigt dagen innan!!! Men nu ska jag först "kasta" i mig min lunch som består av en "Sushilåda" från City Gross!!! So long!!! 7 september 2008

SAKNADEN....

.....GÖR SÅ DJÄVLA ONT.....Det maler & maler i mitt hjärta,vi som hade så roligt ihop, både i yngre o äldre dar!! Som när vi fortfarande bodde hemma o spelade pingis i hallen i Ektorp!! O jag glömmer aldrig när jag tvingade dig att sjunga "Lille John Blund", du var inte två år ens en gång!! Jag har alla de otydliga orden du sjöng kvar i mitt huvud!! Minns också när vi gick från Generalsgatan till Domus på lördagsförmiddagarna, i ena handen hade jag min lilla blå virkade "väska" med några kronor i, två saft & bullar kostade inte mycket på den tiden!! Jag var ca åtta år och du var ca två... En vinter när jag var ute med dig min lilla lillebror så kom det fram en tant o frågade: "Vad heter den lilla flickan"? Jag blev sur o svarade: "Det är ingen flicka, han heter Stig!!" Du hade så fint hår lillebror, lockigt var det o hängde utanför mössan, ja du var söt som en tjej, inte konstigt att tanten tog fel!! Minns också när jag låg på BB i Finspång och hade fått mitt första barn (1973), du var elva år o hade i skolan gjort en grytlapp till mig men när du kom upp till BB så brydde du dig inte om mig utan skrek bara rätt ut: "Var är han, min systerson"????? Jaa du min älskade lillebror, det finns så mycket mer att skriva om, en dag kanske jag orkar göra det också, men nu tar det slut, tårarna (blandade med nostalgiskrattårar), tar överhanden nu.....Älskar Dig.....Saknar Dig..... Det är en sån dag idag...................................... Skrivet av popbajare55 3 september 2008 klockan 13:20

JAG ÄR JAG OCH INGEN KAN .....

.....ÄNDRA PÅ DET!!!!! (mer än jag själv då men det har jag aldrig haft nån tanke på)!!!!! Jag har alltid fått höra (mest på omvägar för vem vågar stå för sitt ord), att jag är en konstig människa och nu undrar jag hur man definierar ordet "konstig"????? Är man "konstig" för att man står för den man är och vad man säger? T ex så tatuerade jag in BAJEN på höger underarm i lördags, ett antal procent snyggare än de gamla "tandborsttatueringarna" jag gjorde på 70-talet!!!!! Jag fyllde nyss 53 och visst vet jag att jag inte har lika många år kvar som de jag redan fått mig tilldelat men när jag en gång dör så gör jag det i vetskap om att jag gjort allt jag ville o lite till och när jag ligger där med näsan i vädret så sjunger KENTA (dom kallar oss mods), "JUST IDAG ÄR JAG STARK" och då svävar min ande en sista gång över Söderstadion innan jag möter mina nära & kära som "gick" före mig!!!!! VAD ANDRA SÄGER BAKOM RYGGEN FÅR "ÄSCHLET" SVARA FÖR!!!!! "Over and out" som Matte Larsson säger!!!!! Skrivet av popbajare55 3 september 2008 klockan 11:34

KAN NÅGON TALA OM FÖR MIG VARFÖR.....

.....MAN GÖR SÅ KONSTIGA VAL I LIVET IBLAND????? Varför köper jag inte en "värstingdammsugare" istället för de "trehundrakronorsdammsugarna" jag envisas med att köpa ett par gånger /år????? Den jag har nu har jag tejpat med silvertejp på slangen, annars hade den varken sugit åt sig skiten eller funkat överhuvudtaget!!!!! Däremot har jag inga som helst problem med att lägga pengar på andra grejer som egentligen är "onödiga" eftersom jag redan har dylika prylar men där tex inte färgen passar in längre!!!!! Snacka om dåliga prioriteringar!!!!! Skrivet av popbajare55 3 september 2008

CRUISING i NORRKÖPING ikväll.....

.....För tredje året i rad arrangerar Motorgården i Norrköping cruising på stan!! I år är det extra roligt för Motorgården fyller 50 år!! Det börjar med en utställning på Himmelstalund kl 13, där Amerikanare och motorcyklar ställs ut och där man får rösta på det ekipage man tycker är snyggast, förra året vann förresten min svåger med sin "babyblå" Ford Fairlane plåtcab -59!! Vi ställer ut vår Cadillac Fleetwood -57, inte i tron om att vi ska vinna, men den är den enda i sitt slag här i stan och det är ju lite extra roligt!! Mellan 17-23 är det cruising på Kungsgatan som gäller, förra året var det mycket folk ute för att kolla, vi får hoppas på ännu fler i år, vädret ska ju tydligen bli gynnsamt iaf!! Efter kl 23 blir det fest på Motorgården med två Liveband!! Rockabilly & röj för hela slanten är det som gäller då!! Ska bli riktigt roligt faktiskt!! Skrivet av popbajare55 30 augusti 2008

HÄR ÄR DET MER RÖRIGT ÄN I FYNDLÅDORNA PÅ MELLANDAGSREAN.....

.....JUST NU!!!!! Har ingen aning om var jag ska börja men så här blir det alltid när jag får för mig att möblera om i hela huset på en gång!!! Har kommit underfund med att det är ett ständigt återkommande höstfenomen hos mig, det bara kryllar av ideer i skallen och det "poppar" ständigt upp nya (ibland helt ogenomförbara förvisso), det har t.o.m gått så långt att jag har ett anteckningsblock bredvid mig i sängen, det händer nämnligen att jag vaknar mitt i natten med en ny "strålande" ide som jag måste skriva ner annars kan den vara puts väck på morgonen!!! Som om inte detta vore nog så har jag även huvudet fullt med nya ideer om hur jag ska ändra om på torpet, det snurrar i skallen så jag blir helt yr, får nog ta en kall dusch för att "coola" ner mig lite känner jag, måste få ordning på hjärncellerna och strukturera upp det hela så det inte slutar helt katastrofalt, men det brukar bli ett bra resultat i slutänden som väl är!!! Jag ska inte påstå att jag är särskilt trevlig mot den övriga familjen när jag är så här uppe i varv, tycker mest att de är i vägen och gott kunde försvinna någon annanstans ett bra tag men det är inte speciellt realistiskt att tänka så, snarare egoistiskt så jag försöker svälja förtreten och låtsas att de inte är här!!! Nej nu får det vara slut med mitt svammel för denna gång, bara att ta ett djupt andetag och attackera kaoset!!! Tjingeling på er... Skrivet av popbajare55 28 augusti 2008

SNART SKA DET SLUTAS ATT SERVERAS MJÖLK.....

.....på ännu fler skolor läste jag på texttv igår!! Som om inte det vore nog så ska det dras in på maten också!! Vilken tur att inte staten gör likadant på landets fängelser!! Hur skulle de intagna klara sig utan de överfulla buffeerna som serveras på helgerna?? Skrivet av popbajare55 27 augusti 2008 klockan 18:19

KAN INTE RIKTIGT FÖRSTÅ ATT.....

.....Det idag gått 35 år sedan jag fick mitt första barn!!! Jag var själv nyss fyllda 18 (den 9 augusti), dessutom var jag ensamstående och det var ju inte riktigt "rumsrent" 1973!!! Men vad brydde jag mig om vad vissa tyckte och tänkte, jag var överlycklig för min lilla kille och hade ett enormt stöd från mina föräldrar & bröder, inte ens mina far- och morföräldrar tyckte det var något att gräma sig över, SAMTLIGA blev genast charmade av den lilla solstrålen, som nu vuxit upp och blivit nästan "gubbe" men hans fina leende är exakt detsamma nu som då!!! Mycket vatten har flutit under broarna sen dess och jag hade lyckan att få tre barn till, -79, -87 (för övrigt enda tjejen) och -89 och nu är jag både stolt farmor & mormor!!! IBLAND ÄR DET HÄRLIGT ATT FINNAS TILL!!!!! Skrivet av popbajare55 27 augusti 2008 klockan 14:24

Förut blev jag alldeles "veckovill" eller...

...snarare "dagvill"!! Fick helt plötsligt för mig att det var onsdag och fick jättedåligt samvete för att jag glömt ringa imorse o gratulera min äldsta son som fyller 35 år!! Imorgon alltså, onsdagen den 27!!! Är detta förstadiet till senilitet kanske?? Säkert, säkert, kommer på mig själv då och då med att ha minnesluckor, ja utan att ha förtärt för mycket alkohol kvällen innan alltså!! När man inte kan skylla på det så finns det ju bara en annan anledning att skylla på och det är åldern!! Det är bara att acceptera att man varit på topp ett tag nu och är väl i stort sett det fortfarande i mångt & mycket men sakteliga, sakteliga leder trappstegen nu nedåt, det är ju oundvikligt och bara ett krasst konstaterande från min sida!! Men än finns det krut kvar i käringen, jag ser fram emot fler barnbarn, många mysiga stunder med "gubben", trevliga sammankomster med släkt & vänner och sist men inte minst, många år i klacken på Norra (Söderstadion för er som undrar), tillsammans med världens bästa "syrra"!!!!! Kram o tack för ordet..... Skrivet av popbajare55 26 augusti 2008 klockan 14:58

IMORSE NÄR JAG VAR PÅ PROMENAD MED VÅR RYMNINGSBENÄGNA VOVVE.....

.....Så kände jag att det hade börjat "lukta" HÖST!! Jag älskar den årstiden med alla vackra färger och underbara friska dofter!! HÖSTEN är även den årstid då jag får mängder av planer på nya möbleringar och inredningsdetaljer till vårt hem!! Jag ligger vaken på nätterna och funderar på olika lösningar, vi har nämnligen lite svårmöblerade rum så det gäller att få ihop det, både praktiskt och lite unikt, jag gillar inte "klassiska" möbleringar men det brukar bli bra till slut iaf!! Idag hade jag tänkt mig att möblera om i köket och så får det bli!! Till HÖSTENS höjdpunkter hör också när årets "The Holy Bible" (läs IKEAkatalogen), dimper ner i brevlådan!! Det är nåt visst med IKEA, en trygg grundstomme som man sen tillsammans med annat smått & gott samt egna små kluriga påhitt sammanför till en helhet som man själv trivs med. I september ska vi fixa till stugan, jag inomhus o "gubben" utomhus, dvs om han nu kan ta någon semester!! Först åker vi till Danmark o Tyskland några dagar o skämmer bort oss själva på hotell samt "bunkrar" diverse alkoholhaltiga drycker att avnjuta i höst & vinter men sen blir det stugan resten av tiden!! I det största rummet är det vita möbler, rosmönster, spetsar & "antikt" som gäller! Förhoppnings vis blir det färdigt i år, det är inte så mycket kvar att göra där. I det lilla rummet, som är ett tvrum finns det inte så mycket annat att göra än att fixa nya gardiner i stort sett. Det lilla miniköket däremot kommer ta lite mer tid i anspråk, där ska vi ta bort de befintliga klumpiga skåpen och sätta upp vägghyllor istället samt byta plats på kyl/frysen och göra en Lformad väggfast bänk med flera hyllplan under. Inga dörrar utan bara tyg, mycket praktiskt i små utrymmen!! Ser fram emot september alltså, ska bli riktigt kul!! Nej nu ska jag upp o möblera om köket som sagt, jag återkommer så småningom!! Tjillevippen på er så länge!! Skrivet av popbajare55 26 augusti 2008 klockan 10:41

NU ÄR DET ILLA, RIKTIGT ILLA ALLTSÅ!!!!!

Svettas som en galning, abstinensen är värre än vanligt ja jag tror faktiskt att den aldrig har varit värre någon gång!! Vet inte vad jag ska göra, inte vad jag ska ta mig till!! Mår både fysiskt och psykiskt dåligt, vill bara lägga mig ner o dö eller nåt...Skulle kanske försöka tänka på något annat men det är inte lätt när suget kommer stormande, värre än de värsta höstvindarna samlade på en gång!! Känner att jag inte kan stå emot så värst länge till men måste göra en kraftansträngning!! Nej det funkar inte, jag ger upp...Bara att konstatera att jag är sjukt beroende av vitlök!!! Måste upp o göra Tzatsiki som jag kan smaska på lite senare när den stått ett tag o dragit och alla ingredienserna har "gift sig med varandra" som det så populärt heter nu för tiden bland gastronomer & annat köksfolk!! Hej då..... Skrivet av popbajare55 25 augusti 2008 klockan 14:34

RÄDD FÖR MÖRKRET...

Mitt största "gissel" här i livet är att jag är så fruktansvärt mörkrädd!!! varför vet jag inte, vet bara att jag varit det så länge jag kan minnas... En gång i tiden när vi bodde "åretrunt" i ett hus mitt i urskogen så skickade jag t.o.m ut en av mina söner, då sex år, för att hämta ved i källaren (som man bara kunde nå utifrån), enbart för att jag själv inte vågade ge mig ut i det skrämmande mörkret!!! Förskräckligt egentligen att utnyttja ett barn på det viset men jag försvarade mig med att han inte hade en aning om vad mörkrädsla innebar!!! Han var inte rädd för nåt och är det fortfarande inte!!! När jag skriver det här (för ett par veckor sen), så sitter jag i min ensamhet på torpet, klockan är runt ett på dagen o det ösregnar. Ja riktigt ensam är jag förståss inte, "vovven" är här också men han skrämmer skiten ur mig både dag & natt!!! Skäller nämnligen på allt och inget så man har inte en aning om det verkligen är någon som kommer, något han ser eller som de flesta gånger, ingenting!!! Jag ska förbereda mig mentalt för att sova här ensam inatt och det är inte lätt kan jag lova!!! Inte känns det så värst behagligt efter inbrottet heller!!! De gånger jag intagit alkoholhaltiga drycker innan mörkret faller är inte alls lika skrämmande konstigt nog. Då känner jag mig stor & stark & oövervinnerlig av någon anledning!!! Jag kan t.o.m gå runt knuten o pinka utan att tro att knytt och andra väsen är mig i hasorna, då är jag så stolt över mig själv så!!! Problemet är ju bara att det inte är så vidare hälsosamt med för mycket "gladvatten" för ofta så därför sitter jag alltså här nu och peppar mig själv inför det stundande mörkret som infaller om ungefär nio timmar!!! PS/ Jag ringde efter min "gubbe", han fick komma o hämta mig på kvällen, det ösregnade och blåste mer eller mindre storm!!!DS/ (Bra att ha vädret som ursäkt!!!) Skrivet av popbajare55 21 augusti 2008 klockan 11:22

NU DRÖJER DET NÅGRA DAGAR...

...tills jag kan blogga igen. Drar till torpet snart och blir nog kvar där nästa vecka också. Dvs om vi inte haft ett nytt inbrott så allt har försvunnit igen!!! Just nu städar jag undan här hemma så Kim har lite rena ytor att stöka till på när han kommer hem från Västerås ikväll!!! Jag ska till och med se till att diskmaskinen är tom, då kanske han sätter in sin smutsiga disk där om jag har tur!!! Malin & Thilda följer med till landet och naturligtvis den skällande vovven också, han är inte mycket till vakthund för han skäller på allt och inget men lite sällskap är det iaf... Ska försöka hitta huggormsboet också, har inte sett någon orm sen Karras blev biten men de är säkert kvar nånstans. Förra året hade vi fullt med sk mördarsniglar och de är så djävla äckliga men i år har jag inte sett många, hoppas de inte blir fler heller... Nu ska jag plocka undan det sista o sen hoppa in i duschen. Ska handla mat & dryck samt lite smått & gott också innan vi styr kosan mot torpet, ska bli så skönt att komma från stan igen, visserligen bor vi i radhus och kan sitta ute här också men det finns så många "måsten" i ett ordinarie hem!!! Lämnar nu denna blogg för ett tag med hopp om att alla får en härlig helg!!! Skrivet av popbajare55 31 juli 2008 klockan 14:07

SNART BÖRJAR MIN TV-KVÄLL!!!

Ja det är faktiskt sant men det tar emot att erkänna det!!! Klockan tjugo måste jag bara se "Crowned", ett program som handlar om Mor/Dotter som tävlar mot andra Mödrar/Döttrar, det är så patetiskt och löjligt och därför är det roligt att se!!! Att somliga människor väljer att göra bort sig inför miljoner tvtittare övergår mitt förstånd!!! Klockan tjugoett är det då dags för nästa "förnedringssåpa"!!! Då har vi kommit till Pussycat Doll´s part 2!!! Där tävlar ett gäng "tonårsbitchar" om vem som kan se sexigast ut när de står på scenen och ska försöka sjunga samtidigt!!! O min skapare vilka intelligenta program som görs!!! Klockan tjugotvå slutligen så är det då dags för "Project Runway", där tävlar ett gäng kläddesigners om vem som kan skapa och sy ihop några ibland väldigt anskrämliga klädesplagg, men det programmet är faktiskt ganska bra ändå!!! Men nu ser jag att klockan är över tjugo så tack & hej för den här gången, nu måste jag rusa till tv:n!!! Skrivet av popbajare55 30 juli 2008 klockan 20:02

KNITTA" HAR KOMMIT TILL NORRKÖPING!!!

Nu har den amerikanska stickade "graffitin" intagit även lilla Norrköping!!! I måndags såg jag en "strumpa" på en lyktstolpe i närheten av arbetsförmedlingen och idag hade vår lokala tidning, NTÖD, en artikel om fenomenet... Men det lär väl bli som med "rondellhundarna" när de kom hit, de fick ju inte stå ifred särskilt länge, finns alltid någon/några individer som bara måste förstöra för andra... Funderar starkt på att plocka fram stickorna och lite garnrester ur gömmorna och smycka "Klocket", om inte annat så kan det kanske fungera som en sorts terapi, men det får nog vänta tills det blir lite svalare ute, som det är nu skulle garnet enbart fastna i handsvetten och vitt garn skulle bli grått... Det får mig att minnas "syslöjden" i mellanstadiet, tror det var i fyran, samtliga elever skulle sticka sig ett varsitt par Lovikkavantar i just vitt garn. Jag som verkligen avskydde allt som hade med syslöjd att göra hade ett väldigt bestyr med att komma igång och även färdigställa detta i mina ögon tvångsarbete. Minns än idag hur handsvetten bara rann och garnet blev naturligtvis både blött och grått!! Tyvärr minns jag inte om de någonsin blev färdiga, eller rättare sagt, jag har nog förträngt det... Skrivet av popbajare55 30 juli 2008 klockan 19:51

HOOLA BANDOOLA...

...har inget med det här att göra, jag kom bara inte på någon passande rubrik... Den 9 augusti fyller jag 53 år (ja det är grymt, men så är det), och samma dag firar vi vår 23:e bröllopsdag, vi var "ihop" i tre år innan vi gifte oss och ingen trodde att det skulle hålla så värst länge mellan oss men "tji fingo tvivlarna", vi segar på alltjämt!!! I viss mån kan jag förstå tvivlarna, dels hade jag två "ungar" med mig i bagaget och sen är jag ju faktiskt över sju år äldre än min älskling, han var alltså vad man så populärt kallar ett "lammkött" för mig den där sommaren 1982 när vi började "dejta", jag fyllde 27 i augusti och han fyllde 20 i december det året!!! Tänka sig, det året jag började i första klass så föddes han!!! Hahaha!!! Men som sagt, tvivlarna kunde inte haft mer fel!!! Skrivet av popbajare55 30 juli 2008 klockan 15:06

SKULLE VERKLIGEN BEHÖVA...

...dammsuga och tvätta golven i hela huset men vem orkar det i den här värmen??? Är det 25 grader ute så är det minst 30 grader inne!!! Snart går jag ut o lägger mig i Thildas bassäng o svalkar av mig!!! Vilken syn det skulle vara för grannarna, kul egentligen att bjussa på sig själv så folk har något att prata om, jag som älskar att vara "kaffebröd"!!! Det stör mig inte det minsta om folk snackar "skit" bakom min rygg, alla har rätt till sina åsikter, jag snackar också om andra människor, både såna jag gillar och såna jag ogillar, huvudsaken är att man vågar stå för det man säger... Däremot är jag starkt allergisk mot människor som ljuger och hittar på osanna historier om andra. Har varit utsatt för det och det är inte trevligt! Nu är jag förvisso en sån person som man lätt kan reta sig på, jag är mig själv i alla lägen och följer inte något tradionellt mönster i hur man ska vara och bete sig bara för att man uppnått en viss ålder, vill jag supa skallen i bitar så gör jag det och vill jag stå på Norra på Söderstadion och skrika mig hes ihop med våra "huliganer" så gör jag det också!!! Det är mina egna beslut som ingen annan har med att göra, konsekvenserna får jag själv stå för om det blir några, jag lever mitt liv som jag vill och andra lever på det sätt de vill och ingen behöver bry sina små grå över någon annans val, "sköt dig själv o skit i andra" är en mycket klok levnadsregel..... Men som sagt, ni har all rätt i världen att tycka vad ni vill om mig men ingen som helst rätt att ljuga om mig, den enda man har rätt att ljuga om är sig själv..... Skrivet av popbajare55 30 juli 2008 klockan 14:40

OTROLIGT MEN SANT!!!!!

NÄSTAN ALLA VÅRA STULNA GREJER ÄR TILLBAKA!!!!! Igår skulle "gubben" kolla om det gick att pumpa upp vatten från en brunn som finns under en enorm ek vid torpet och drog då en elkabel från stugan till brunnen för att sänka ner en elpump. Vid första försöket räckte inte kabeln ända fram så då fick han flytta den lite och då ser han två säckar ligga gömda under några gamla torra bärbuskar!!! Han kom uppspringandes till stugan med en säck i var näve o ropade samtidigt på mig så jag for ut som ett jehu och undrade varför han verkade så upphetsad!!! -"Jag har hittat våra grejer", vrålade han o tömde upp & ner på säckarna, mycket riktigt, där dök de försvunna prylarna upp, en efter en... Luftgevären, arvegodset, solkrämer, konserver, barnmatsburkarna, torrvaror, barnbarnets radio mm mm tittade fram... Jag bad honom visa exakt var han hittat säckarna så vi gick ner till brunnen o då hittade han en säck till bakom eken!!! Nu kom våra kläder fram tillsammans med smör, margarin, ägg, lök, vitlök, ingefära, och allsköns bråte, bl a en tom såpbubbleburk, två tältpinnar, ett paket med flugfångare (såna där gula klisterremsor som alltid fastnar i håret när man hänger upp dem), och mycket mycket mer småkrafs som vi inte ens tänkt på att det var borta!!! Det enda som "individen" fick med sig var tydligen maten från frysen, småpengarna samt några av de guldfärgade ljusstakarna!!! Så meningslöst!!! Konserverna går iaf att använda, säckarna har legat skuggigt o svalt o sen har det regnat mycket förra veckan men smör o sånt var ju naturligtvis förstört!!! Varför gör man så här egentligen, hissen kan ju inte gå ända upp på en sån individ, det är ju en sak som är säker, men vi blev iaf glada o samtidigt sparade vi tusen spänn som vi utlovat i belöning för tips!!! 28 JULI 2008

NU HAR JAG LUGNAT MIG...

...Något efter "smällen" av att komma ut till torpet och upptäcka att det varit inbrott där!!! Det är väl fan att somliga individer inte kan se skillnad på ditt & mitt!!! Kyl/frys var tömda sånär som på en ketchup o en senapsflaska, borta var t o m Thildas barnmatsburkar!!! Kött, korv, bacon & skaldjursspett fanns det i frysen bl a, HOPPAS DET SMAKADE BRA!!!Oboy & cappucino i portionspåsar samt thepåsarna var väck, så även en massa pulverpåsar till kallrörd sås!!! Konserver i mängder, jaja, idioten har nog smörjt kråset i ett antal dagar efter det kapet!!! För övrigt försvann det även två luftgevär varav det ena var över tjugo år och hade nostalgivärde för oss, det har varit med om både det ena o andra genom åren!!! Åtta "guldfärgade" ljusstakar som INTE är värda några pengar (de var "BARA" minnen från min mormor), värmer förhoppningsvis upp din koja nu, ja under förutsättning att du har några stearinljus att sätta i dem förståss!!! Kaffekannan, sockerskålen & gräddkannan var tyvärr bara i nickel, inte gammalt silver så den får du inte ett öre för på pantbanken, för min man däremot hade de ett stort affektionsvärde, han hade ärvt dem efter sin farmor!!! Hoppas kläderna passade bra, min klänning måste klä dig enormt, tråkigt att du "missade" min dyra parfym men du tog solkrämerna som stod precis bredvid!!! Det lägsta bland lågt var iaf att sno den lilla träradion som stod bland barnbarnens saker!!! Den var Julias och kostade hela 35 kronor när jag köpte den åt henne förra sommaren!!! Hoppas batterierna var ok och räckte ett tag!!! Det är så djävla kränkande att någon äcklig individ varit o rotat bland våra saker, jag kan inte sluta tänka på det!!! Men på nåt sätt tror jag att vi någon gång får vetskap om vem det är o då ska han få ångra att han ens blivit född!!! Vi känner några "spektakulära" personer vi också och det är värt en tusenlapp för att få ett tips som kan leda oss till rätt person!!! Tack för mig..... Skrivet av popbajare55 24 juli 2008 klockan 20:30

LOPPISAR & AUKTIONER ÄR...

...BLAND DET BÄSTA JAG VET!!! Intresset väcktes när jag i början av 70-talet, under en husvagnssemester på Öland, av en slump hamnade på en auktion ledd av självaste Lennart Hyland! Jag minns två saker jag ropade in då, en gammal skolbänk och en bilbarnstol. Eftersom jag hade en son på ett år tyckte jag att jag hade gjort två bra köp. Han skulle ju ha nytta av båda sakerna! Jag ryser i hela kroppen när jag nu tänker tillbaka på bilbarnstolen! Modellen var en sådan som hängdes över ryggstödet i baksätet, en liten rem spändes runt barnets mage och därmed var dåtidens säkerhetsfråga löst. långt ifrån dagens säkerhetskrav på bilbarnstolar, vilka är testade in i minsta detalj. Men på den tiden tänkte man ju inte på det. Med skolbänken fick vi lite problem. Eftersom vi skulle forsla den från Öland till östergötland var vi tvungna att få in den i husvagnen och det var ju lättare sagt än gjort! Det visade sig nämnligen att bänken var bredare än husvagnsdörren! Efter en stunds funderande kom vi på den briljanta iden att skruva bort locket från bänken och då gick den precis in genom dörröppningen. Det var tur det, för annars hade den fortfarande varit kvar på Öland, istället för att ha varit till glädje för sonen och efterföljande syskon! Nu har den för länge sedan tjänat ut sitt syfte, den kastades i nån flytt... En annan gång, på en auktion i Söderköping 1979, blev jag förtjust i en tavla föreställande en äldre mans ansikte. Tekniken var blyerts och absolut inget "proffsjobb", men den hade något visst som fångade mitt intresse. Blicken i mannens ögon var sträng, nästan lömsk och vart man än gick i rummet så följde hans blick efter! Den skulle jag bara ha, kosta vad det ville! Det var jag och en medelålders man som bjöd över varandra några gånger, men slutligen gav han upp och tavlan blev min! Den har följt med i alla flyttlass och för tillfället hänger den på landet! Vid andra tillfällen, speciellt på loppmarknader, händer det att jag hittar små udda saker som får mig att bli nostalgisk. T ex som den gången jag hittade ett par grytunderlägg i kork med blå dekorrand, exakt lika de som använts i mitt barndomshem! För den som sålde dem var de inte värda många ören, men för mig var det en del av min barndom! Ett annat "fynd" som väckte barndomsminnen till liv, var en svartmålad träkatt att hänga på väggen, avsedd för halsband. En exakt likadan hade jag haft som liten, så den var jag bara tvungen att köpa till min dotter! Det är också väldigt spännande att rota i kartonger där försäljaren har kastat ner allt möjligt i en salig röra. Oftast är det saker som bara kostar ett par kronor, men som kan ha stort värde för köparen. Tänk dig exempelvis att hitta en kaffekopp av samma sort som maken tappade i golvet, när han för en gångs skull diskade! Plötsligt har man åter dussinet fullt och allt är frid & fröjd igen! En del människor kan uppfatta mina "fynd" som banala, men för mig är det en känsla som inte går att beskriva på ett riktigt sätt, den måste upplevas! Till detta intresse hör också svårigheten att göra sig av med någonting. Man samlar på sig mer och mer, och till slut är hemmets alla ytor belamrade med allehanda ting. Även skåp och lådor svämmar över av allsköns bråte som man tror sig kan ha nytta av nån gång! Men till slut är det bara att konstatera, man har inte plats för mer! Då finns det tre sätt att göra sig av med det överflödiga: Kasta det, ge bort det eller åker ut på loppisar och säljer det! Alltså förenar man nytta med nöje: Man blir av med överflödet, tjänar en slant samt kanske glädjer andra som "fyndar" något som ger dem samma nostalgikänsla som jag får av mina "fynd"!!! (Det här skrev jag för ca 15 år sedan och det är många år sedan jag stod och sålde på Loppis men eftersom jag inte hade något för mig i väntan på "gubben" så fördrev jag tiden med att skriva av den i bloggen!!) Skrivet av popbajare55 17 juli 2008 klockan 15:33

LÅNGTRÅKIGT...

...Har jag nu kan jag lova...Dröjer ännu en stund innan jag får trampa "landetmark" igen! Som väl är så går det väldigt snabbt att ta sig dit, det är endast ca åtta kilometer (bilvägen) hemifrån oss nämnligen! Det har hänt att jag t o m cyklat dit! Helt ofattbart, så nära stan men ändå är det på "riktiga" landet! Mycket praktiskt om man skulle ha glömt nåt viktigt hemma t ex! Har plockat fram kycklinglårfileer att grilla ikväll, det är mums det! Får väl köpa en potatissallad till "gubben", själv ska jag äta min hemgjorda tzatsiki, som bara dräller av vitlök! Sååå goood!!! Barnbarnet Thilda, drygt två år, älskar mormors tzatsiki men hon får inte äta för mycket så det skadar lilla magen! Förresten så gillar hon även att smaka av mina starka nudlar! Ja det är mycket "tjat" om barnbarn i min blogg det vet jag, men de är "livets efterrätt" för mig & "gubben"!! "Gubbe" & "gubbe" ska jag väl inte påstå att han är egentligen, han är ju mer än sju år yngre än mig, var ju bara lammkött när vi blev ett par! Hehe... Oj vad en del hade bekymmer om det men "TJI" fick tvivlarna, det har runnit mycket vatten under broarna sedan sommaren 1982!! Nej nu måste jag verkligen slita mig härifrån och stänga av datorn, Tjingeling på er... Skrivet av popbajare55 17 juli 2008 klockan 13:46

RÄKNAR MINUTER...

Redigera inlägg...Nu tills min "gubbe" & son kommer hem!! Nåja, det tar ett par timmar till men jag längtar iaf redan!! Håller på att packa allt vi ska ha med till landet, förutom vattnet då, det får "gubben" fixa precis innan vi sticker iväg sen. Vi måste köpa mer grillkol och lite annat innan vi kan koppla av i stugan, ikväll blir det bara att "lata" sig & dricka alkoholhaltiga drycker, ja vi ska grilla också förstås!! Är det riktigt skönt lite senare på kvällen så "laddar" vi kanske vår lilla femlitersdusch och springer nakna igenom den ett par varv!! Sen "kramar" vi kanske om varandra lite också men det är en helt annan (privat) historia!! Imorgon blir det väl att försöka hitta boet med huggormar och se om vi kan få bort dem på nåt sätt, vår vovve blev ju biten i läppen av en huggormsunge för ca tre veckor sen, han klarade sig men det blev en kostsam historia!! Ligga på djursjukhus är inte billigt, speciellt inte när man har ett försäkringsbolag som fick en mindre kostnad än vi fick betala i självrisk!! Vid nästa förfallodag är det vi som byter bolag!! Nej nu ska jag fortsätta att plocka lite och sen in i duschen, så jag avslutar här och nu, men "gubben" tar med sin laptop till landet så jag kan smyga in här på bloggen och hålla mig uppdaterad om jag vill!! Hej Svejs så länge!! Skrivet av popbajare55 17 juli 2008 klockan 11:06

UNDERBARA BARNBARN!!!!!

Så här skrev vårt äldsta barnbarn JULIA 9½ år, i min bdb i måndags: "Vilken tur att du och farfar träffades för annars skulle jag kanske inte ha nån bra farmor & farfar" ÄLSKAR ER <3 Visst är det härliga värmande ord??? Skrivet av popbajare55 16 juli 2008 klockan 17:29

SANNINGENS ORD...

"NÄR MAN ÄR UTE PÅ DJUPT VATTEN ÄR DET KLOKT ATT HÅLLA MUNNEN STÄNGD" (okänd) "KÄRNAN I ÄKTA VÄNSKAP ÄR ATT TILLÅTA VARANDRA SMÅ FELSTEG" (Källa: David Storey) "LEV DITT EGET LIV FÖR DU SKA DÖ DIN EGEN DÖD" (Latinskt ordspråk) Skrivet av popbajare55 16 juli 2008 klockan 15:00

DEN LÄNGSTA...

...Onsdagen på länge känns det som idag!!! Tiden går så sakta och jag blir mer och mer irriterad på ALLT och ALLA!!! Nej inte på riktigt alla men på vissa iallafall!!! Ni vet vilka ni är så det behöver jag inte gå in på här!!! Längtar till imorgon eftermiddag då min älskade "gubbe" kommer hem från jobbet i Västerås, då packar vi bilen blixtsnabbt och åker ut till landet där vi ska spendera en underbar helg tillsammans!!! Att ännu, efter 26 år tillsammans, känna "pirret" när vi ser på varandra är härligt, sen har ju även vi våra "svarta" stunder ibland men oftast är det en "dans på rosor"!!! Vi har ju också haft lyckan att "begåvats" med ett antal barn, barnbarn & extrabarn så vi behöver aldrig känna oss ensamma och övergivna!!! Att "låna" våra älskade barnbarn är bland det bästa som finns, men det "sticker i ögonen" på vissa att vi har dem ganska ofta men vad bryr vi oss om det??? Huvudsaken är att vi och föräldrarna vet att de trivs och har det bra hos oss!!! Ibland känner vi för att spendera "some qualitytime" för oss själva, jag & älsklingen, då åker vi iväg någonstans och tar in på hotell, det är mysigt!!! Vi är överens om det mesta förutom när det gäller fotboll och ishockey, Jag håller på Bajen i fotboll och MoDo i hockey medan min älskling håller på IFK Norrköping resp. Brynäs, där kan det hetta till lite ibland när vi diskuterar, men det är bara kul, speciellt nu när det ser ut som om IFK vill tillbaka till superettan!!! Jaja, i det stora hela har vi det bra tillsammans!!! Nu ska jag göra något så roligt som att hänga tvätt, hej då!!! 16 JULI 2008

DIKTEN TILL THILDA...

Du är varm som en nygräddad bulle, Du är söt som en socker- topp! När du tittar på mormor & skrattar, vill jag aldrig att det ska ta stopp! En smilgrop i ena kinden, som syns när du mot mig ler! Två djupblåa lyckliga ögon, mormor älskar dig mer & mer! Din spännande färd genom livet, har ännu ej varit så lång, du ska upptäcka mycket på vägen, det finns massor att se på en gång! Allt "smått" du stoppar i munnen, du måste ju smaka på allt! Men hur ska du annars kunna skilja, på det som är sött eller salt! Din nyfikenhet över himmel & jord, vet vi andra så lite om! Men vi ser & vi hör & försöker förstå, det du ännu ej säger med ord! Älskar dig THILDA!! Mormor 070117

DÅLIGT SAMVETE? JAG? NÄE DÅ!

Jag vill börja med att påpeka att det inte var någon slug uträkning som gjorde att det återigen blev som det blev! Måste erkänna att vissa gånger har jag med beräkning gjort detta, men observera nu vad jag säger, och jag menar varje ord, denna gång var det inte så! Nåväl, det var svårare förr när alla ungarna bodde hemma. Jag menar, det är ju mycket svårare att "tima" in t ex. skol- och läggtider för fyra ungar än för två, det måste ni hålla med om! Jag tror inte heller att jag är ensam i världen om att göra detta ibland, det finns nog många därute i cyberrymden som ler igenkännande åt denna berättelse! Somliga förfasar sig säkert också och höter med pekfingret mot mig och deklarerar med hög röst: -"Skulle aldrig komma på tanken att göra något dylikt"! Visst, okej, det får stå för dem, för vet ni vad jag tror det beror på? De tycker helt enkelt inte om det! Själv blir jag aldrig för gammal för det! Jag tror det hänger ihop med min barndom, då fick man aldrig vara ensam om det! Nej, mina två yngre bröder skulle ju alltid vara med på ett hörn! Tacka fasen för att man blev som man blev! Men som sagt,dåligt samvete det har jag inte, så det så! Nu frågar ni er säkert vad det är för fasansfullt jag gjort? Ja, jag ska erkänna! Med rodnande kinder och nedslagen blick måste jag tala om att jag återigen slickat ur skålen med sockerkakssmet alldeles själv!!! (wivi 040505)

MITT PERSONLIGA ALFABET...

HÄR FÖLJER EN PRESENTATION AV MIG, SÅ KAN NI SOM INTE KÄNNER MIG FÅ EN LITEN ANING OM VEM JAG ÄR OCH VAD JAG STÅR FÖR!! Allmänbildad Bajenfansmedlem (naturligtvis)!!! ColaLightberoende Dagen efter (då& då) Energisk Farmor Gift med min älskling!!! Hönsmamma till tre grabbar & en tjej Impulsiv Jätteförbannad om nån ljuger OM mig!!! Känslig Light(Marlboro)-rökare Mormor Novis på datorer & mobiler Oerhört glad att jag har dig min Bajensyrra! Pratglad Quinna Rödhårig Söderstadion, mitt andra hem!!! Texas Holdém gillar jag att spela Uppe med tuppen (oftast iaf) Vinälskare Wivianne är mitt dopnamn X antal lik i garderoben Yngre än mig själv!!! Zåå många härliga "extraungar"!!! Ångestfylld ibland Ärlig Ödmjuk

En dikt till mitt barnbarn Julia...

Skrev den här dikten till mitt äldsta barnbarn JULIA för ca 4½ år sedan hon är 9½ år nu... TILL JULIA!! Såsom istappen smälter för solen, så smälter mitt hjärta för Dig! Dina glittrande ögon, ditt smittande skratt, dina kalla små fötter en lördagsnatt. Dina kluriga frågor, som pockar på svar: "Farmor har vi det blåa landet kvar"? När du ramlat och slagit dig, och vill ha tröst, då tar jag dig varligt intill mitt bröst. Det känns som om vårvindar smeker mig, när du viskar de orden: "Jag älskar dig" Ja en sak är säker, och det är att: "Jag älskar dig också, JULIA, min skatt"! Farmor 20040317

Mitt första inlägg på MB den 15 juli 2008

DÅ VAR DET DAGS... ...att börja blogga då!! Kan väl inte vara så värst svårt för en som skrivit dagbok i många år tänkte jag nyss, men nu blev det helt "blankt" i knoppen!! Men jag gör ett försök iallafall... Den här dagen upplever jag med blandade känslor... Det är idag tretton månader sen min yngsta lillebror somnade in, eller rättare sagt, alla livsuppehållande apparater stängdes av en efter en. En stor stark 45-åring som jobbat sen han var tretton fick nån konstig lungsjukdom som heter BOOP (förkortning), ingen medicin hjälpte, syresättningen i lungorna blev bara sämre o sämre, det fanns inget annat att göra än att låta honom somna in, det var för övrigt hans egna vilja, han ville inte ligga som en grönsak i flera år!! Han efterlämnade fru, tre barn, tre barnbarn och så mig, brorsan o vår mor samt ett stort antal vänner... Livet är orättvist ibland, förstår inte varför sånt här måste hända, men himlen behövde väl en rolig kille just då... Jag o brorsan var hos vår lillebror på förmiddagen den 15 juni 2007 o sa farväl, han låg lätt nedsövd och förutom alla slangar så såg han precis ut som vanligt, jag sa: "Hej lillebror det är Wivi, syrran är här", och då försökte han öppna ögonen & han nickade lite med huvudet, då förstod jag att han hörde mig och det kändes bra. Vi var inte kvar när de stängde av men hans fru, barnen & vår mor var där in i det sista...Jag hade aldrig klarat av att stanna kvar, det var tillräckligt jobbigt ändå, men jag beundrar dem som gjorde det... Ja idag har det alltså gått tretton månader sen dess och varje den femtonde kommer tankarna tillbaka lika plågsamt som om det vore igår det hände... Jag saknar DIG så oerhört mycket och det gör så ont i själen när jag tänker på varför just du skulle drabbas av denna djävulska sjukdom som på kort tid tog ditt liv. Du lämnade ett stort tomrum efter dig, du fattas oss lillbrorsan!!! (Jag ska sjunga "Lille John Blund" för dig ikväll som jag brukade göra när du var liten...)

NU GÅR FLYTTLASSET.....

.....Är så trött på allt "strul" så jag tänker göra slut nu!!! Vi är så gott som aldrig överens om nåt längre, det har faktiskt bara blivit sämre & sämre med tiden..... Det är än det ena, än det andra som inte funkar som det ska, det blir djävligt tröttsamt i längden ska DU veta!!! Ska samla ihop allt som är mitt någon dag snart nog, det blir inte bättre av att dra ut på tiden, snarare tvärtom... Men tack iallafall för tiden som varit, ibland har vi faktiskt haft det riktigt trevligt tillsammans måste jag villigt erkänna men nu känns det som jag fått nog och drar vidare mot nya utmaningar, kommer kanske sakna dig l i t e iallafall!!! HEJ DÅ, METROBLOGGEN!!!

KOMPISTJUVAR ÄR DET VÄRSTA "DRÄGG" SOM FINNS!!!!!

Hur fan är den människa (?) funtad som kan stjäla pengar från en vän????? Finns det ingen moral kvar eller beror det på taskig uppfostran/uppväxt????? När jag var ung kunde man lägga "pengar på bordet" när vi festade och nog fan låg de kvar!!!!! Jag vill/kan inte skriva ut vem det handlar om men så mycket kan jag säga att det handlar om några av mina "närstående"!!!!! De hade sparat ca 1400 och efter att två"vänner" (tjejer), varit hos dem i ett par dagar så var pengarna försvunna och ingen erkänner (naturligtvis)!!!!! Finns det något "lägre" än kompistjuvar?????

JAG GÖR ETT NYTT SISTA FÖRSÖK!!!

Ja då var det dags för ännu ett försök att blogga. Har gjort några tidigare försök men aldrig känt mig riktigt "bekväm" med någon av dem, men skam den som ger sig!

Det jag kommer att skriva om är bl a barnbarnen, familjen i övrigt, BAJEN, heminredning, mat&dryck, vår "pärla" Caddillac Fleetwood -57 samt tankar&funderingar om det mesta,  ja i stort sett allt i livet sett ur min synvinkel!

Själv är jag två år äldre än vår "pärla", så står det iaf i min födelseattest men ibland kan man tro att jag fortfarande är en obstinat "fjortis", har aldrig kunnat rätta mig efter någon färdig mall som talar om för mig hur jag ska bete mig i en viss ålder, "man blir aldrig äldre än schuschu (27)" som min älskade yngsta lillebror alltid sa, i verkliga livet blev han bara 45 år, en djävulsk lungsjukdom (boop) tog hans liv den 15 juni 2007, himlen behövde väl  tyvärr just då en arbetssam, ärlig, givmild morfar/farfar/pappa/make/lillebror/son...

Jag och min Älskling (sen 1982), drabbades för ett par månader sedan återigen av "grönavågenkänslor" så vi satte in en annons på Blocket om att vi ville hyra ett hus, fick flera svar och helt plötsligt var vi boendes i SANKT ANNA! 

Så skönt att slippa stressen i stan, härute kan jag njuta av ensamheten när jag känner för det, jag är en sån person som gillar och behöver  vara för mig själv då och då...Självklart längtar jag till våren/sommaren, då blir det ännu härligare att bo här, jag är verkligen ingen vintermänniska men det är kul att åka pulka ibland samt att göra snöänglar, det gjorde jag igår!








Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0